Tradenomi (YAMK) -opinnot huomioivat hyvin tämän päivän työelämän haasteita

Helsinkiläinen Mikko Lehmus lähti opiskelemaan liiketalouden ylempää amk-tutkintoa, koska halusi pitää huolta ammatillisesta kehittymisestään.

– Tradenomi (YAMK) -tutkinto tuo hyvät raamit kehittää omaa osaamistaan. Opinnot tuovat lisää näkemystä sekä arjessa opitun että aiemman teoriapohjan päälle.

2.10.2018 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Mikko Lehmus

Mikko Lehmus on opiskellut tradenomiksi Helsingissä, Poriin hänet toi ilmailualan opinnot 2011, jolloin myös lähti ajatus ylemmän amk-tutkinnon suorittamisesta ja 2014 aika oli kypsä hakemiseen.

Mikko on toiminut aiemmin yrittäjänä ja kauppaketjun kehitysjohtajana. Sittemmin miehen tie on vienyt Helsingin Silmäaseman ja Habitat sisustustavaratalon esimiestehtävistä Oral Hammaslääkäreiden City-toimipisteeseen johtajaksi sekä Hakaniemen ja Malmin yksiköiden päälliköksi.

SAMKin YAMK-opinnot rakentuivat Mikon mielestä hyvin tukemaan hänen omia tavoitteitaan kehittää esimiestyön osaamista jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
– Opintokokonaisuus huomioi hyvin tämän päivän työelämän haasteita. Parasta antia on ehdottomasti opiskelijakollegat eri toimialoilta; heidän kanssaan on ollut hedelmällistä peilata eri osa-alueita erilaisista näkökulmista ja opettajat ovat mielestäni tukeneet hyvin tämän aspektin hyödyntämistä.

Ryhmätyöskentelymalli oli lopulta hyvä tapa opiskella.

– Aluksi koin, että itseopiskelu olisi sopinut minulle paremmin. Ryhmän tuki ja keskinäinen kannustus oli kuitenkin tärkeää, erityisesti niinä aikoina, kun omat aikataulut tuntuivat haasteellisilta.

Monimuoto-opiskelu työn ohessa onnistui Mikon mukaan erittäin hyvin ja opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin opiskelun aikana.
– Erityisesti näinkin etäältä kuin Helsingistä käsin opiskelleena koin, että joustoa löytyi, mikäli osoittaa motivaatiota opintoja kohtaan. Sain hyvin tukea ja joustoa, erityisesti opinnäytetyön läpivientiin sain kaipaamaani sparrausta aina, kun tarve oli.

Opinnäytetyö on opintojen laajin kokonaisuus

Oman opinnäytetyönsä Mikko teki muutosjohtamisesta. Aiheeseen hän päätyi sen käytännön haasteellisuuden vuoksi.
– Halusin pilkkoa muutosjohtamisen teoriaa osiin ja peilata sekä soveltaa sitä todelliseen ja haasteelliseen toimintaympäristöön. Opinnäytetyö on ehdottomasti opintojen laajin, haastavin, muuta toisaalta myös syventävin kokonaisuus. Opinnäytetyöhön syventyminen jätti myös nälkää työskennellä ja syventyä kyseiseen aihealueeseen jatkossakin.

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Johtamisopinnoista potkua urakehitykseen

Tuija Itkosen tradenomi (YAMK) -opinnot ovat loppusuoralla. Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutuksen pariin jalkinesuunnittelijan ja painopinnanvalmistajan toi urakehitystoiveet. Ylemmän amkin tradenomiopinnot ovat Tuijan...

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html