Tradenomi (YAMK) -opinnot huomioivat hyvin tämän päivän työelämän haasteita

Helsinkiläinen Mikko Lehmus lähti opiskelemaan liiketalouden ylempää amk-tutkintoa, koska halusi pitää huolta ammatillisesta kehittymisestään.

– Tradenomi (YAMK) -tutkinto tuo hyvät raamit kehittää omaa osaamistaan. Opinnot tuovat lisää näkemystä sekä arjessa opitun että aiemman teoriapohjan päälle.

2.10.2018 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Mikko Lehmus

Mikko Lehmus on opiskellut tradenomiksi Helsingissä, Poriin hänet toi ilmailualan opinnot 2011, jolloin myös lähti ajatus ylemmän amk-tutkinnon suorittamisesta ja 2014 aika oli kypsä hakemiseen.

Mikko on toiminut aiemmin yrittäjänä ja kauppaketjun kehitysjohtajana. Sittemmin miehen tie on vienyt Helsingin Silmäaseman ja Habitat sisustustavaratalon esimiestehtävistä Oral Hammaslääkäreiden City-toimipisteeseen johtajaksi sekä Hakaniemen ja Malmin yksiköiden päälliköksi.

SAMKin YAMK-opinnot rakentuivat Mikon mielestä hyvin tukemaan hänen omia tavoitteitaan kehittää esimiestyön osaamista jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
– Opintokokonaisuus huomioi hyvin tämän päivän työelämän haasteita. Parasta antia on ehdottomasti opiskelijakollegat eri toimialoilta; heidän kanssaan on ollut hedelmällistä peilata eri osa-alueita erilaisista näkökulmista ja opettajat ovat mielestäni tukeneet hyvin tämän aspektin hyödyntämistä.

Ryhmätyöskentelymalli oli lopulta hyvä tapa opiskella.

– Aluksi koin, että itseopiskelu olisi sopinut minulle paremmin. Ryhmän tuki ja keskinäinen kannustus oli kuitenkin tärkeää, erityisesti niinä aikoina, kun omat aikataulut tuntuivat haasteellisilta.

Monimuoto-opiskelu työn ohessa onnistui Mikon mukaan erittäin hyvin ja opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin opiskelun aikana.
– Erityisesti näinkin etäältä kuin Helsingistä käsin opiskelleena koin, että joustoa löytyi, mikäli osoittaa motivaatiota opintoja kohtaan. Sain hyvin tukea ja joustoa, erityisesti opinnäytetyön läpivientiin sain kaipaamaani sparrausta aina, kun tarve oli.

Opinnäytetyö on opintojen laajin kokonaisuus

Oman opinnäytetyönsä Mikko teki muutosjohtamisesta. Aiheeseen hän päätyi sen käytännön haasteellisuuden vuoksi.
– Halusin pilkkoa muutosjohtamisen teoriaa osiin ja peilata sekä soveltaa sitä todelliseen ja haasteelliseen toimintaympäristöön. Opinnäytetyö on ehdottomasti opintojen laajin, haastavin, muuta toisaalta myös syventävin kokonaisuus. Opinnäytetyöhön syventyminen jätti myös nälkää työskennellä ja syventyä kyseiseen aihealueeseen jatkossakin.

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Johtamisopinnoista potkua urakehitykseen

Tuija Itkosen tradenomi (YAMK) -opinnot ovat loppusuoralla. Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutuksen pariin jalkinesuunnittelijan ja painopinnanvalmistajan toi urakehitystoiveet. Ylemmän amkin tradenomiopinnot ovat Tuijan...
samk.finna.fi-sivusto, website
| Kirjasto

Hyödynnä SAMKin kirjastoa – 5 vinkkiä uudelle opiskelijalle

SAMKin kirjasto on opiskelijan oppimisympäristö ja olohuone, jossa voit työskennellä ja tavata opiskelukavereita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Miten voittajatiimit rakennetaan? Miten menestystä johdetaan? Miten mullistuva työelämä vaikuttaa ihmisten johtamiseen eri toimialoilla? Tervetuloa maksuttomaan Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu: elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tervetuloa Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu:
https://elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html

Tekoälyosaaja Jussi Bergman elää nyt kolmatta työuraansa. Ammattimuusikkona aloittanut Jussi rakentaa @SatakunnanAMK AI-koulutusohjelmaa ratkaisuksi alan osaajapulaan. Poriin oli päästävä! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #team

SAMKissa on valmistelu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia. Se on tehty satakuntalaisille toimijoille työkalupakiksi, tausta-aineistoksi ja yhteistyön edistäjäksi. #samk #hinku #canemure
https://www.samk.fi/uutiset/satakunnan-ilmasto-ja-energiastrategia-rakennettiin-maakunnan-ilmastotyon-tueksi/

SAMK auttaa jalostettuja puutuotteita tarjoavia yrityksiä Kiinan markkinoille. Tänä keväänä osallistuttiin omalla osastolla puualan messuille Shanghaissa. Changzhouhun on avattu showroom yritysten tuotteille. #samk #lefnetworktochina
https://www.samk.fi/uutiset/puualan-yritykset-tahtaavat-kiinan-markkinoille-changzhoussa-upouusi-showroom

Satakunnan ammattikorkeakoulu on julkaissut kaikille avoimen brändikirjan, joka summaa sen miltä SAMK kuulostaa ja näyttää sekä missä omissa kanavissaan SAMK näkyy.

https://www.samk.fi/uutiset/samk-vahvistaa-nakyvyyttaan-brandikirjan-avulla/