Tradenomi (YAMK) -opinnot huomioivat hyvin tämän päivän työelämän haasteita

Helsinkiläinen Mikko Lehmus lähti opiskelemaan liiketalouden ylempää amk-tutkintoa, koska halusi pitää huolta ammatillisesta kehittymisestään.

– Tradenomi (YAMK) -tutkinto tuo hyvät raamit kehittää omaa osaamistaan. Opinnot tuovat lisää näkemystä sekä arjessa opitun että aiemman teoriapohjan päälle.

2.10.2018 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Mikko Lehmus

Mikko Lehmus on opiskellut tradenomiksi Helsingissä, Poriin hänet toi ilmailualan opinnot 2011, jolloin myös lähti ajatus ylemmän amk-tutkinnon suorittamisesta ja 2014 aika oli kypsä hakemiseen.

Mikko on toiminut aiemmin yrittäjänä ja kauppaketjun kehitysjohtajana. Sittemmin miehen tie on vienyt Helsingin Silmäaseman ja Habitat sisustustavaratalon esimiestehtävistä Oral Hammaslääkäreiden City-toimipisteeseen johtajaksi sekä Hakaniemen ja Malmin yksiköiden päälliköksi.

SAMKin YAMK-opinnot rakentuivat Mikon mielestä hyvin tukemaan hänen omia tavoitteitaan kehittää esimiestyön osaamista jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
– Opintokokonaisuus huomioi hyvin tämän päivän työelämän haasteita. Parasta antia on ehdottomasti opiskelijakollegat eri toimialoilta; heidän kanssaan on ollut hedelmällistä peilata eri osa-alueita erilaisista näkökulmista ja opettajat ovat mielestäni tukeneet hyvin tämän aspektin hyödyntämistä.

Ryhmätyöskentelymalli oli lopulta hyvä tapa opiskella.

– Aluksi koin, että itseopiskelu olisi sopinut minulle paremmin. Ryhmän tuki ja keskinäinen kannustus oli kuitenkin tärkeää, erityisesti niinä aikoina, kun omat aikataulut tuntuivat haasteellisilta.

Monimuoto-opiskelu työn ohessa onnistui Mikon mukaan erittäin hyvin ja opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin opiskelun aikana.
– Erityisesti näinkin etäältä kuin Helsingistä käsin opiskelleena koin, että joustoa löytyi, mikäli osoittaa motivaatiota opintoja kohtaan. Sain hyvin tukea ja joustoa, erityisesti opinnäytetyön läpivientiin sain kaipaamaani sparrausta aina, kun tarve oli.

Opinnäytetyö on opintojen laajin kokonaisuus

Oman opinnäytetyönsä Mikko teki muutosjohtamisesta. Aiheeseen hän päätyi sen käytännön haasteellisuuden vuoksi.
– Halusin pilkkoa muutosjohtamisen teoriaa osiin ja peilata sekä soveltaa sitä todelliseen ja haasteelliseen toimintaympäristöön. Opinnäytetyö on ehdottomasti opintojen laajin, haastavin, muuta toisaalta myös syventävin kokonaisuus. Opinnäytetyöhön syventyminen jätti myös nälkää työskennellä ja syventyä kyseiseen aihealueeseen jatkossakin.

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Johtamisopinnoista potkua urakehitykseen

Tuija Itkosen tradenomi (YAMK) -opinnot ovat loppusuoralla. Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutuksen pariin jalkinesuunnittelijan ja painopinnanvalmistajan toi urakehitystoiveet. Ylemmän amkin tradenomiopinnot ovat Tuijan...
samk.finna.fi sivusto, website
| Kirjasto

Hyödynnä SAMKin kirjastoa – 5 vinkkiä uudelle opiskelijalle

SAMKin kirjasto on opiskelijan oppimisympäristö ja olohuone, jossa voit työskennellä ja tavata opiskelukavereita.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Osallistu SAMK Yrittäjyyspäivän webinaariin ja inspiroidu yrittäjien tarinoista!

Ota seurantaan FB-tapahtumasivu ja käy ilmoittautumassa mukaan osoitteessa yrittajyyspaiva.samk.fi/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni