Tradenomi (YAMK) -opinnot huomioivat hyvin tämän päivän työelämän haasteita

Helsinkiläinen Mikko Lehmus lähti opiskelemaan liiketalouden ylempää amk-tutkintoa, koska halusi pitää huolta ammatillisesta kehittymisestään.

– Tradenomi (YAMK) -tutkinto tuo hyvät raamit kehittää omaa osaamistaan. Opinnot tuovat lisää näkemystä sekä arjessa opitun että aiemman teoriapohjan päälle.

2.10.2018 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Mikko Lehmus

Mikko Lehmus on opiskellut tradenomiksi Helsingissä, Poriin hänet toi ilmailualan opinnot 2011, jolloin myös lähti ajatus ylemmän amk-tutkinnon suorittamisesta ja 2014 aika oli kypsä hakemiseen.

Mikko on toiminut aiemmin yrittäjänä ja kauppaketjun kehitysjohtajana. Sittemmin miehen tie on vienyt Helsingin Silmäaseman ja Habitat sisustustavaratalon esimiestehtävistä Oral Hammaslääkäreiden City-toimipisteeseen johtajaksi sekä Hakaniemen ja Malmin yksiköiden päälliköksi.

SAMKin YAMK-opinnot rakentuivat Mikon mielestä hyvin tukemaan hänen omia tavoitteitaan kehittää esimiestyön osaamista jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
– Opintokokonaisuus huomioi hyvin tämän päivän työelämän haasteita. Parasta antia on ehdottomasti opiskelijakollegat eri toimialoilta; heidän kanssaan on ollut hedelmällistä peilata eri osa-alueita erilaisista näkökulmista ja opettajat ovat mielestäni tukeneet hyvin tämän aspektin hyödyntämistä.

Ryhmätyöskentelymalli oli lopulta hyvä tapa opiskella.

– Aluksi koin, että itseopiskelu olisi sopinut minulle paremmin. Ryhmän tuki ja keskinäinen kannustus oli kuitenkin tärkeää, erityisesti niinä aikoina, kun omat aikataulut tuntuivat haasteellisilta.

Monimuoto-opiskelu työn ohessa onnistui Mikon mukaan erittäin hyvin ja opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin opiskelun aikana.
– Erityisesti näinkin etäältä kuin Helsingistä käsin opiskelleena koin, että joustoa löytyi, mikäli osoittaa motivaatiota opintoja kohtaan. Sain hyvin tukea ja joustoa, erityisesti opinnäytetyön läpivientiin sain kaipaamaani sparrausta aina, kun tarve oli.

Opinnäytetyö on opintojen laajin kokonaisuus

Oman opinnäytetyönsä Mikko teki muutosjohtamisesta. Aiheeseen hän päätyi sen käytännön haasteellisuuden vuoksi.
– Halusin pilkkoa muutosjohtamisen teoriaa osiin ja peilata sekä soveltaa sitä todelliseen ja haasteelliseen toimintaympäristöön. Opinnäytetyö on ehdottomasti opintojen laajin, haastavin, muuta toisaalta myös syventävin kokonaisuus. Opinnäytetyöhön syventyminen jätti myös nälkää työskennellä ja syventyä kyseiseen aihealueeseen jatkossakin.

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Johtamisopinnoista potkua urakehitykseen

Tuija Itkosen tradenomi (YAMK) -opinnot ovat loppusuoralla. Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutuksen pariin jalkinesuunnittelijan ja painopinnanvalmistajan toi urakehitystoiveet. Ylemmän amkin tradenomiopinnot ovat Tuijan...
samk.finna.fi
| Kirjasto

Hyödynnä SAMKin kirjastoa – 5 vinkkiä uudelle opiskelijalle

SAMKin kirjasto on opiskelijan oppimisympäristö ja olohuone, jossa voit työskennellä ja tavata opiskelukavereita.

Uusimmat uutiset

MOT Kielipalvelu
| Kirjasto

MOT Online on nyt MOT Kielipalvelu – uudistetut sanakirjat ja apuvälineet samkilaisten käytössä

MOT Kielipalvelu sisältää MOT Onlinesta tutut työkalut moderneina ja helppokäyttöisinä. MOT Kielipalveluun kuuluvat MOT Kääntäjä, MOT Kielentarkistin ja laadukkaat MOT Sanakirjat.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @SariMerilampi Erilaisia kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita tarjotaan nyt ilmaiseksi verkossa 🤩. Sydämestäni toivon, että nämä pa… https://t.co/SKqBxqKDgV
  • Eva-Maria Kiekkinen valmistuu tänään tradenomi (YAMK) -tutkintoon johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutuksesta… https://t.co/mx7HJIaKs7
  • RT @RoboAI2 RoboAI:n etäviikkoon on mahtunut tietokantoja, videoluentoja, älykameraohjelmointia, opinnäytetöiden tarkastusta, e… https://t.co/RXroTyuNMF