Etsi

Opiskelijamme työllistyvät: Työharjoitteluun kannattaa panostaa

Ammattikorkeakouluopintoihin kuuluvaan työharjoitteluun kannattaa panostaa, sillä se voi poikia töitä jatkossakin. Näin kävi myös Miina Portille, joka valmistui SAMKista matkailun restonomiksi keväällä 2016.

8.5.2018 | Teksti: Henna Korvakangas, SAMKin opiskelija | Kuva: Miina Portin albumi

Miina Portti

– Suoritin työharjoittelun Levin Alppitaloilla syksyllä 2015 ja seuraavana kesänä soitettiin, että olisi työpaikka tarjolla. Pakkasin kahdessa viikossa kissan ja poikaystävän Porista matkaan ja muutin Leville.

Miina työskentelee myynti- ja markkinointikoordinaattorina. Hänen työtehtäviään ovat muun muassa hinnoittelu, yrityksen markkinointi yhdessä mainostoimiston kanssa, somekanavien päivittäminen ja markkinointibudjetista huolehtiminen. Lisäksi Miina toimii myös työharjoittelujen ohjaajana.

Jokainen päivä on erilainen ja juuri siitä pidän työssäni.

– Täällä työnkuva muuttuu työpäivän kuluessa useaan otteeseen. Olen saattanut yhden päivän aikana olla samanaikaisesti markkinointi- ja hinnoitteluvastaava, siistijä, vastaanottovirkailija, huoltomies, parkkivalvoja ja myyjä. Jokainen päivä on erilainen ja juuri siitä pidän työssäni.

Opiskelu ei ole pelkkää lukemista

Opinnoista SAMKissa Miinalle on jäänyt hyviä muistoja. Opettajat olivat asiantuntevia ja mukavia, luennot kiinnostavia ja yhteistyöprojekteista yritysten kanssa sai paljon neuvoja työelämään.

– Aluksi minulla oli sellainen kuva, että ammattikorkeakouluopiskelu olisi vain loputonta luennoilla istumista, lukemista ja tenttejä, mutta kuinka väärässä olinkaan. Meillä oli paljon projekteja, ryhmätöitä, hauskanpitoa ja oppiminen tapahtui siinä samalla.

Tärkeimpänä oppina Miina mainitsee työharjoittelun. Lisäksi opettajien käytännön esimerkit ja tarinat omilta työvuosilta olivat hyödyllisiä. Opinnäytetyönkin Miina koki mieleiseksi, kunhan ensin löysi itseä kiinnostavan aiheen.

– Matkailualalla on oma kielensä ja paljon käsitteitä, joita tarvitaan työssä jatkuvasti. Kiitänkin itseäni siitä, että opiskeluaikana kiinnitin huomiota juuri niihin. Myös yrittäjyyteen liittyvät opintojaksot olivat mielenkiintoisia. Teimme niillä liiketoimintasuunnitelman ja siitä on ollut minulle hyötyä vielä tänäkin päivänä.

Panosta työharjoitteluun

Miinalla ei toistaiseksi ole suunnitteilla jatkaa opiskeluja, sillä hän pitää työstään. Miina suosittelee matkailun opintoja, sillä niiden parissa töitäkin on tarjolla.

– Suomen ja erityisesti Lapin matkailu kasvaa tällä hetkellä hurjaa vauhtia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että matkailualalla ollaan usein töissä silloin, kun muut lomailevat ja töitä tehdään sesonkiluonteisesti.

Miina antaa vinkiksi matkailun alaa opiskeleville ja siitä kiinnostuneille, että työharjoitteluun kannattaa panostaa. Myös SAMKin opiskelijavaihtomahdollisuuksia Miina kehuu.

– Ei kannata pelätä lähteä oman asuinalueen ulkopuolelle harjoitteluun, vaikka ihan ulkomaillekin asti!

Miina Portti2

Miina Portti

Restonomi (AMK)

Myynti- ja markkinointikoordinaattori, Levin Alppitalot

8.5.2018 | Teksti: Henna Korvakangas, SAMKin opiskelija | Kuva: Miina Portin albumi

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: Hetken mielijohteesta monen vuoden matka opiskelijavaikuttamiseen

Kansainvälistä kauppaa Raumalla opiskeleva Marko Grönlund on tullut tutuksi kasvoksi monille SAMKissa: Marko on toiminut kolme vuotta opiskelijoiden etujen valvojana ja järjestöaktiivina opiskelijakunta SAMMAKKOssa sekä Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta ry:n (RLO Kilta) toiminnassa.
| Automaatio ja teollisuus

Opiskelijamme työllistyvät: Ala-asteen tietokonekerhosta innostus tietotekniikkaan

Timo Katajamäki valmistui vuonna 2016 SAMKissa tietotekniikan insinööriksi. Nykyään hän työskentelee MyGamez Finlandilla ohjelmistokehityksen parissa.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA