Opiskelijamme työllistyvät: “Sairaanhoitajan status on tärkeä”

Jarkko Viljanen lähti opiskelemaan hoitotyön koulutusohjelmaan, koska halusi työskennellä ihmisten parissa sekä tiesi alan hyvät työllistymismahdollisuudet.

7.1.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Jarkko VIljanenVapaaehtoisen palokuntatoiminnan kautta tutuksi tullut hoitotyö oli ensimmäisenä koulutushakuvaihtoehtona Jarkolla lukion jälkeen.

– Pääsykoe koulutusohjelmaan meni hyvin. Sain paikan ja otin sen vastaan. Sitten käväisin suorittamassa pakollisen asevelvollisuuden pois Lahden lääkintäjoukoissa, Jarkko muistelee.

Jarkko oli opintojensa ohella aktiivisesti mukana kaikenlaisessa toiminnassa. Hän oli SAMMAKKOn hallituksessa kolme vuotta, toimi varapuheenjohtajana sekä edustajiston puheenjohtajana, oli lautakunnan varapaikoilla, luottamustehtävissä ja auditointiryhmän jäsenenä.  Aikaa jäi myös teatteriharrastukselle.

– Opiskelu hoitui hyvin. Olen nähnyt muun toiminnan tukena opiskeluun ja tulevaan työhön, antamaan eväitä tulevaisuuteen. Toiminta on antanut opinnoille syvyyttä ja olen pystynyt näkemään syyt ja seuraukset, miksi asioita hoidetaan tietyllä tavalla. Tavallisena opiskelijana en näitä olisi osannut hahmottaa, Jarkko selventää.

Jarkko odotti käytännönläheisiä opintoja. Sellaisia ne myös olivat. Käytännönläheisyys ilmeni erilaisina harjoitustöinä ja harjoitteluina. Oikeita tutkimuksia saatiin tehdä luokkakavereille sekä hoityön harjoitusnukeille.

Kentällä opitaan tiedot ja taidot, koulutus antaa pätevyyden. SAMKista saa siis tulevaan ammattiin luurangon, mutta lihat ja luut kerätään itse.

– Kentällä opitaan tiedot ja taidot, koulutus antaa pätevyyden. SAMKista saa siis tulevaan ammattiin luurangon, mutta lihat ja luut kerätään itse, Jarkko sanoo.

Opinnoissa Jarkko painottaa muutamaa asiaa: opinnäytetyöhön tarttumisen tärkeyttä, vastuun ottamista opiskelusta sekä sairaanhoitajan statuksen ylpeästi kantamista.

– Koulutus tekee meistä innovatiivisia ja pelkäämättömiä, haasteisiin tarttuvia sairaanhoitajia. Statusta on kannettava ylpeydellä. Työssä on oltava aito. Suosittelen SAMKia ja koulutusta kaikille, jotka ovat valmiita ottamaan itse vastuun opiskelustaan. Koulussa työntekijä on opiskelija, ei opettaja, Jarkko sanoo.

Jarkko on valmistunut sairaanhoitajaksi (AMK) ja työskentelee psykiatristen potilaiden kanssa.

– Aion mennä tulevaisuudessa sinne, minne nokka näyttää. Koulusta olisi ollut hyvät mahdollisuudet kansainvälistyä. Hiukan harmittaa, kun ei tullut vaihtoon lähdettyä. Ehkä lähden vielä työvaihtoon ulkomaille, hän pohtii.

SAMKin sairaanhoitajaopiskelija Jarkko Viljanen.

Sairaanhoitaja (AMK)

Jarkko Viljanen

psykiatrinen sairaanhoitaja

7.1.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Haitham Ahmedin lähikuva.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: – Pitää olla sydän mukana siinä mitä tekee

Haitham Ahmed oli halunnut fysioterapeutiksi aina – nuorena urheilijana häntä kiinnosti harjoittelu ja palautuminen. Nyt alunperin Kairosta kotoisin oleva mies on ollut 12 vuotta fysioterapeuttina Harjavallassa, ja sanoo kuuluvansa kalustoon. Hän ohjaa myös opiskeijoiden harjoitteluja.
Kata Alastalo seisoo leikkikentällä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: “Sain työharjoitteluista ja opiskelijavaihdosta potkua uralle”

− Monipuoliset työharjoittelut olivat sosionomiopintojen parasta antia, lastentarhanopettajana toimiva Kata Alastalo kertoo.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html