Opiskelijamme työllistyvät: ”Sairaanhoitajan status on tärkeä”

Jarkko Viljanen lähti opiskelemaan hoitotyön koulutusohjelmaan, koska halusi työskennellä ihmisten parissa sekä tiesi alan hyvät työllistymismahdollisuudet.

7.1.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Jarkko VIljanenVapaaehtoisen palokuntatoiminnan kautta tutuksi tullut hoitotyö oli ensimmäisenä koulutushakuvaihtoehtona Jarkolla lukion jälkeen.

– Pääsykoe koulutusohjelmaan meni hyvin. Sain paikan ja otin sen vastaan. Sitten käväisin suorittamassa pakollisen asevelvollisuuden pois Lahden lääkintäjoukoissa, Jarkko muistelee.

Jarkko oli opintojensa ohella aktiivisesti mukana kaikenlaisessa toiminnassa. Hän oli SAMMAKKOn hallituksessa kolme vuotta, toimi varapuheenjohtajana sekä edustajiston puheenjohtajana, oli lautakunnan varapaikoilla, luottamustehtävissä ja auditointiryhmän jäsenenä.  Aikaa jäi myös teatteriharrastukselle.

– Opiskelu hoitui hyvin. Olen nähnyt muun toiminnan tukena opiskeluun ja tulevaan työhön, antamaan eväitä tulevaisuuteen. Toiminta on antanut opinnoille syvyyttä ja olen pystynyt näkemään syyt ja seuraukset, miksi asioita hoidetaan tietyllä tavalla. Tavallisena opiskelijana en näitä olisi osannut hahmottaa, Jarkko selventää.

Jarkko odotti käytännönläheisiä opintoja. Sellaisia ne myös olivat. Käytännönläheisyys ilmeni erilaisina harjoitustöinä ja harjoitteluina. Oikeita tutkimuksia saatiin tehdä luokkakavereille sekä hoityön harjoitusnukeille.

Kentällä opitaan tiedot ja taidot, koulutus antaa pätevyyden. SAMKista saa siis tulevaan ammattiin luurangon, mutta lihat ja luut kerätään itse.

– Kentällä opitaan tiedot ja taidot, koulutus antaa pätevyyden. SAMKista saa siis tulevaan ammattiin luurangon, mutta lihat ja luut kerätään itse, Jarkko sanoo.

Opinnoissa Jarkko painottaa muutamaa asiaa: opinnäytetyöhön tarttumisen tärkeyttä, vastuun ottamista opiskelusta sekä sairaanhoitajan statuksen ylpeästi kantamista.

– Koulutus tekee meistä innovatiivisia ja pelkäämättömiä, haasteisiin tarttuvia sairaanhoitajia. Statusta on kannettava ylpeydellä. Työssä on oltava aito. Suosittelen SAMKia ja koulutusta kaikille, jotka ovat valmiita ottamaan itse vastuun opiskelustaan. Koulussa työntekijä on opiskelija, ei opettaja, Jarkko sanoo.

Jarkko on valmistunut sairaanhoitajaksi (AMK) ja työskentelee psykiatristen potilaiden kanssa.

– Aion mennä tulevaisuudessa sinne, minne nokka näyttää. Koulusta olisi ollut hyvät mahdollisuudet kansainvälistyä. Hiukan harmittaa, kun ei tullut vaihtoon lähdettyä. Ehkä lähden vielä työvaihtoon ulkomaille, hän pohtii.

SAMKin sairaanhoitajaopiskelija Jarkko Viljanen.

Sairaanhoitaja (AMK)

Jarkko Viljanen

psykiatrinen sairaanhoitaja

7.1.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Haitham Ahmedin lähikuva.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: – Pitää olla sydän mukana siinä mitä tekee

Haitham Ahmed oli halunnut fysioterapeutiksi aina – nuorena urheilijana häntä kiinnosti harjoittelu ja palautuminen. Nyt alunperin Kairosta kotoisin oleva mies on ollut 12 vuotta fysioterapeuttina Harjavallassa, ja sanoo kuuluvansa kalustoon. Hän ohjaa myös opiskeijoiden harjoitteluja.
Kata Alastalo seisoo leikkikentällä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: ”Sain työharjoitteluista ja opiskelijavaihdosta potkua uralle”

− Monipuoliset työharjoittelut olivat sosionomiopintojen parasta antia, lastentarhanopettajana toimiva Kata Alastalo kertoo.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen