Opiskelijamme työllistyvät: “Sain työharjoitteluista ja opiskelijavaihdosta potkua uralle”

− Monipuoliset työharjoittelut olivat sosionomiopintojen parasta antia, lastentarhanopettajana toimiva Kata Alastalo kertoo.

21.7.2016 | Teksti: Inna Saarinen

Kata Alastalo seisoo leikkikentällä.

– Ei sanota turhaan, että työharjoittelut avaavat ovia – valmistuttuani työllistyin toivomalleni alalle harjoittelusta saamieni kontaktien kautta. Työharjoitteluista kannattaa ottaa kaikki irti, sillä niiden kautta näkee kuinka monipuolisissa työtehtävissä voi valmistumisen jälkeen työskennellä.

Sosionomiksi (AMK) valmistunut Kata kehottaa opintojen aikana pitämään silmät auki joka suuntaan.

– Ei kannata tehdä itselleen liian tiukkoja päämääriä heti alussa. Vielä valmistumisen jälkeenkin minut yllättää, kuinka moninaisissa tehtävissä sosionomeja kaivataan.

SAMKissa on Katan mukaan erinomaiset vaihtomahdollisuudet, joista kannattaa opiskeluaikana ottaa kaikki irti.

− Opintojen aikana olin yhden vaihtojakson Espanjassa, jossa täydensin sosionomin opintojani. Valmistuttuani suoritin vielä työharjoittelun Kanadassa. Tällaista vaihtoehtoa en olisi ajatellutkaan ilman SAMKin kansainvälistymiseen kannustavaa ilmapiiriä. Kansainvälisen vaihdon ja harjoittelun kautta sain paitsi kokea uusia asioita myös paljon hyödyllistä kokemusta työelämään.

Kata Alastalo seisoo leikkikentällä.

Sosionomi (AMK)

Kata Alastalo

Lastentarhanopettaja

Lisää aiheesta

Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
Suuniitty seisoo lehtien edessä kirjastossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Katariina Suuniitty on Finnairin kasvot asiakaspalvelussa

Katariina Suuniitty työskentelee Finnairin kotikentällä Helsinki-Vantaalla. Töihin kuuluvat lähtöselvitys, koneeseen nousu ja erilaiset opastustehtävät.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html