Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo rakennusinsinöörin opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.

17.11.2016 | Teksti: Niko Iijolainen | Kuva: Sari Paukun arkisto

Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.

Sari Paukku korostaa, että kouluttautuminen on ainoa keino varmistaa henkilökohtainen kiinnostavuutensa työmarkkinoilla.

Sari Paukusta on mukavaa nähdä käytössä olevia rakennuksia, joita on ollut mukana tekemässä. Tällöin näkee hyvin omien käsiensä jäljet ja työn tulokset.

− En olisi uskonut opiskeluaikana, että tulen oikeasti tarvitsemaan suurinta osaa opintojaksojen opeista työelämässä. Monta asiaa on silti joutunut uudelleen opettelemaan töissä. Ehkä parhaiten työelämää varten valmensi projektityönä tehty Porin rakennusmessujen järjestäminen. Siinä oppi hyvin projektin johtamista ja yhteydenpitoa erilaisiin osapuoliin, Sari Paukku sanoo.

Sari Paukku

Hän kertoo näiden taitojen olleen erityisen hyödyllisiä. Nykyisin hän työskentelee laatuinsinöörinä. Hänen työnkuvaansa kuuluvat esimerkiksi kehitysprojektit, työmaan toimintojen tukeminen ja koulutus, järjestelmien kehitys sekä verkostoituminen alan eri toimijoiden kanssa. Aikaisemmin Sari Paukku on toiminut myös energiatehokkuusasiantuntijana, rakennussuunnittelijana ja rakennustyömaan työnjohtajana.

− Itse en lähtenyt vaihto-opiskelijaksi ja se jäi harmittamaan. Kuitenkin päädyin energiatehokkuusasiantuntijan tehtävän päätyttyä seitsemäksi kuukaudeksi Thaimaahan sukelluskeskukseen töihin. Thaimaan auringon alla ajatus työmaalle palaamisesta vahvistui ja sain paikan rakennustyömaalta työnjohtajana nykyisen työnantajani palveluksessa. Kaksi kerrostaloa ehdin olla pystyttämässä, ennen kuin sain firman sisällä uuden työn laatuinsinöörinä, kertoo Sari Paukku.

Älkää antako sen lannistaa, jos ensimmäinen työpaikka ei olekaan unelmien täyttymys. Nöyrällä asenteella pääsee pitkälle.

Viimeisen vuoden aikana Sari Paukku oli johtamassa kehitysprojektia, jossa kaikki yrityksen työmaat siirtyivät käyttämään digitaalisia havainto- ja laadunvarmistustyökaluja paperin sijaan. Hänen työnkuvaansa laatuinsinöörinä kuuluu työmaiden tukemista ja kouluttamista, järjestelmien kehittämistä sekä verkostoitumista alan eri toimijoiden kanssa. Sari Paukku kuvailee joutuneensa toimimaan osassa työtehtävistään aivan oman osaamisensa äärirajoilla.

− Lähtekää vaihtoon vielä, kun voitte. Ja älkää antako sen lannistaa, jos ensimmäinen työpaikka ei olekaan unelmien täyttymys. Nöyrällä asenteella pääsee pitkälle, hän vinkkaa.

Sari Paukku korostaa, että kouluttautuminen on ainoa keino varmistaa henkilökohtainen kiinnostavuutensa työmarkkinoilla. Työpaikan pysyvyys kun on nykypäivän työelämässä epävarmaa. Kahdeksan vuoden työuransa aikana hän on päivittänyt osaamistaan useilla sertifiointikoulutuksilla ja muilla kursseilla. Lisäksi hän on aloittanut syksyllä 2016 ylemmän AMK-tutkinnon opiskelun.

Sari Paukku, insinööri (AMK)

Rakennustekniikka

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Katariina Suuniitty on Finnairin kasvot asiakaspalvelussa

Katariina Suuniitty työskentelee Finnairin kotikentällä Helsinki-Vantaalla. Töihin kuuluvat lähtöselvitys, koneeseen nousu ja erilaiset opastustehtävät.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: – Koulutus antaa valmiudet laajemmalle kuin opiskeluaikana ymmärtääkään

Kun Marjo Harju-Keturi etsi opiskeluaikoinaan harjoittelupaikkaa, opettaja ehdotti hänelle Seinäjoen Tangomarkkinoita. ”Mua ei tippaakaan kiinnosta Tangomarkkinat”, oli Marjon ensimmäinen reaktio. Hän ei...

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html