Opiskelijamme työllistyvät: ”Parasta työssäni on se, että saan tehdä sitä mitä haluan”

Tuomas Hallivuo valmistui Kankaanpään taidekoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 2006 suuntautumisenaan grafiikka. Nykyisin hän työskentelee taidegraafikkona ja valmistui kuvataiteen ylemmästä tutkinnosta SAMKista keväällä 2017.

20.2.2017 | Teksti: Niko Iijolainen, viestinnän harjoittelija | Kuva: Tuomas Hallivuon arkisto

Tuomas Hallivuo

Tämänhetkiseen työnkuvaansa Tuomas kertoo sisältyvän taidegrafiikkateosten tekemistä Jyväskylän grafiikan pajalla sekä yhä enemmän maalaamista omassa työhuoneessaan Jyväskylän Lutakossa. Lisäksi Tuomas tekee opetustöitä kansalaisopistolla ja erilaisilla grafiikan kursseilla.

– Tällä hetkellä teen julkista taideteosta Jyväskylän keskustaan rakennettavaan uuteen alikulkutunneliin. Ohjaan 4–5 luokkalaisia muun muassa mosaiikkiteosten toteutuksessa ja taidepylväiden tekemisessä.

Tuomas kertoo piirtämisen olevan hänelle luontevaa ja tekevänsä sitä jatkuvasti jossain muodossa.

– Parasta työssäni on se, että saan tehdä sitä mitä haluan.

Tuomas kertoo hakeneensa SAMKin ylemmän ammattikorkeakoulun opintoihin, koska hän halusi perehtyä syvemmin taidemaailmaan ja pohtia omaa tekemistään. Hän kertoo taidefilosofian kiinnostavan erityisesti ja ajatelleensa SAMKin koulutuksen olevan sellainen, jossa edellä mainittuja asioita käsitellään.

Koulutus tarjoaa syvennystä omaan osaamiseen

Ylemmältä amk -koulutukselta Tuomas odotti taiteesta keskustelemista ja pohtimista. Omien kokemuksiensa mukaan koulutus vastasi hyvin hänen odotuksiaan.

– Opiskelu oli rentoa ja sitä pystyi tekemään muun työn ohessa. Kontaktipäiviä oli noin kaksi kuukaudessa, jolloin käytiin läpi annettuja tehtäviä ja opinnäytetyötä. Muuten tehtävät ja kirjoittaminen tehtiin kotona. Varsinkin opinnäytetyön kirjoittaminen oli haasteellista mutta myös opettavaista.

Tuomas kertoo koulutuksen parhaita puolia olleen keskustelut ja taidefilosofia. Hän uskoo tulevaisuudessa pystyvänsä työssään paremmin antamaan vastauksia taiteeseen liittyviin kysymyksiin oppilailleen.

– Opin arvostamaan monia asioita omassa työskentelyssä, jotka aiemmin ovat olleet itsestäänselvyyksiä. Näen myös itseni eri valossa nyt kun olen kuunnellut ja nähnyt muita opiskelijoita ja heidän tekemisiään.

Lisäksi koulutuksen hyvänä puolena Tuomas mainitsee mahdollisuudesta osallistua SAMKin tarjoamiin mielenkiintoisiin projekteihin, mikäli opiskelijalla riittää aikaa ja halukkuutta.

– Suosittelen SAMKia opiskelupaikaksi erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneet taiteesta ja haluavat pohtia omaa työskentelyään syvemmin.

Tuomas Hallivuo

Kuvataiteilija (ylempi AMK)

 

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: – Koulutus räiskyvä katalysaattori omalle ammatilliselle kasvulle

– Minulla oli pitkä harrastajatausta alan liepeiltä. Tutustuessani SAMKin esitystaiteen opintojen sisältöihin ymmärsin, että ala olisi juuri minua varten. SAMK oli ensimmäinen ja ainoa hakutoiveeni, kertoo läänintaiteilijana toimiva kuvataiteilija Marika Räty .
| SAMK

Heli Ryhäsen Pistokas SAMKin uuden kampuksen aulaan

SAMKin uuden Porin kampuksen aulaan toteutetaan kuvanveistäjä Heli Ryhäsen teos Pistokas. Toteutettava teos valittiin taidekilpailun tuloksena kolmen palkitun työn joukosta.

Uusimmat uutiset

| Hyvinvointi ja terveys

Terveysdatasta uutta puhtia tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Satakunnassa otetaan merkittäviä edistysaskeleita terveysteknologian tuotekehityksessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa. Satasairaalan ja SAMKin yhteistyön tavoitteena on valjastaa RoboAI:n automaation, robotiikan, tekoälyn ja hyvinvointiteknologian osaaminen teollisuuden lisäksi lääketieteen ja terveydenhuollon eduksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA