Opiskelijamme työllistyvät: – Opintojaksojen tärkeyden huomaa vasta jälkeenpäin

SAMKin tuotantotalouden ja -tekniikan koulutuksesta Raumalta vuonna 2011 valmistunut Elina Seikola on työllistynyt levylämmönsiirtimiä valmistavaan yritykseen projektipäälliköksi. - Ala on tuntunut alusta lähtien minulle oikealta ja olen opiskeluni jälkeen päässyt tekemään oman alani töitä, mihin olen tietenkin tyytyväinen.

10.12.2018 | Teksti: Rosanna Lehtonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Vahterus Oy, markkinointikordinaattori Katri Isotahdon

Tuotantotalous- ja tekniikka-alan insinööriksi opiskeleva Elina Seikola seuraa Vahteruksella tilausten virran kulkua.

Elina seuraamassa tilausten virran kulkua.

Valmistuttuaan ylioppilaaksi Elina työskenteli markkinointihommissa. Hän tutustui moniin työkavereihin, jotka olivat tuotantotalouden ja -tekniikan insinöörejä. Ala oli siinä kohtaa vieras, mutta tutkittuaan asiaa lisää hän kiinnostui alan monipuolisuudesta ja päätti hakea SAMKiin.

Ala on tuntunut alusta lähtien minulle oikealta, ja olen opiskeluni jälkeen päässyt tekemään oman alani töitä, mihin olen tietenkin tyytyväinen.”

Opinnoista Elinalle on jäänyt mieleen tutkinnon käytännönläheisyys ja tiivis opiskeluporukka.

- Opintojaksoihin kannattaa panostaa kunnolla, vaikka ne siinä kohtaa voivat tuntuakin turhauttavilta. Olen tajunnut vasta opiskelujen jälkeen paremmin niiden tarkoituksen ja huomannut, että opit ovat auttaneet työelämässä. Kannattaa muistaa olla avoimin mielin.

Valmistumisen jälkeen uudelle uralle

SAMKista valmistumisen jälkeen Elina jatkoi opiskelua Tampereen teknillisessä yliopistossa Porin yksikössä ja valmistui diplomi-insinööriksi 2013.

Elina aloitti työt ensin teollisuusvoimala Olkiluodossa projektihallinnan tehtävissä ja sen jälkeen suuntautui Vahterus Oy:n suunnittelijaksi ja sitten siirtyi 2016 projektipäällikön virkaan.

Parasta työssä on monipuolisuus ja kansainvälisyys, yksikään päivä ei ole ikinä samanlainen.

Tällä hetkellä Elina työskentelee siis yrityksessä nimeltä Vahterus Oy. Se on vuonna 1990 perustettu levylämmönsiirtimiä valmistava yritys Uudenkaupungin Kalannissa. Elina työskentelee projektipäällikkönä.

- Työtehtäviini kuuluu tilausten seuraaminen aikataulun mukaan, raportointi asiakkaille ja tarkastuslaitoksille, sekä materiaalien virran seuraamista tuotannossa. Parasta työssä on monipuolisuus ja kansainvälisyys, yksikään päivä ei ole ikinä samanlainen.

Tuotantotalous- ja tekniikka-alan insinööriksi opiskeleva Elina Seikola seuraa Vahteruksella tilausten virran kulkua.

Faktat:

  • Elina Seikola
  • Insinööri (AMK) Tuotantotalous ja -tekniikka
  • Diplomi- insinööri (TTY) Johtaminen ja tietotekniikka
  • Project Manager, Vahterus Oy

Lisää aiheesta

Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
Mia Jauhiainen
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Mia halusi laaja-alaisen ja kansainvälisen työn insinöörinä

Mia Jauhiainen on ottanut periaatteekseen katsoa kahden vuoden välein, lähteekö hän johonkin uuteen. Nyt hän vastaa skype-puheluun Teksasissa, Allenin kaupungissa. SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri ja nyt myös viittä vaille DI on Teksasissa KONEen palveluksessa.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html