Opiskelijamme työllistyvät: Opinnoista uutta näkökulmaa yritystoimintaan

Yrittäjä Jaakko Isotalo on alun perin kotoisin Itä-Suomesta, mutta hän on asunut pitkään Satakunnassa. Tie on vienyt häntä Ruotsista takaisin Suomeen, sitten Englantiin ja sieltä Norjaan, jossa hän on asunut jo yli 20 vuotta.

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.
Jaakko Isotalo

Pohjakoulutukseltaan yo-merkonomi Jaakko Isotalo kiinnostui vuosia sitten liiketalouden logistiikan opinnoista ja lähti SAMKiin opiskelemaan tradenomiksi. Hän suoritti vuodessa n. kahden vuoden opinnot ja opiskeli samalla rikosoikeutta Turun yliopistossa.

– Mielenkiintoista opiskelussa oli se, että sain itse päättää opiskelutahdin. Minulla ei ollut aikaa viettää monta vuotta koulunpenkillä. Perheen perustaminen ja rahan ansaitseminen olivat mielessä, hän kertoo.

– Olin vuoden vaihto-opiskelijana Cambridgessa Englannissa norjalaisen vaimoni ja silloin pikkuisen tyttäremme kanssa, hän muistelee. Tämän jälkeen perhe kasvoi vielä kahdella tyttärellä.

Opintojen jälkeen Jaakko päätti muuttaa Norjan Haugesundiin, josta hänen vaimonsa on kotoisin.

– Tarkoituksena oli asua Norjassa vuoden verran ja nyt on jo kohta hurahtanut 21 vuotta, hän toteaa.

Jaakko Isotalo oli töissä muutamassa norjalaisessa laivanvarustamossa, mm.  toimitusjohtajana vastaten 45 rahtialuksesta ympäri maailmaa.

– 150 päivää vuodessa kului tuolloin eri puolilla maailmaa, hän muistelee.

Yrittäjänä Jaakko Isotalo on toiminut vuodesta 2005.

– Vuonna 2010 minulle tuli mahdollisuus ostaa yksi firma omasta työnantajakonsernista: laivanrakennus-aliurakointiyritys.

Vuonna 2012 veri veti muiden kiireiden lisäksi opiskelemaan SAMKiin. Hän tuli valituksi Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelmaan.

Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä.

– Tämä oli juuri minulle sopiva koulutus ja monien kurssien sisältöä pystyin testaamaan omissa yrityksissäni, lopulta jopa omien kollegoiden kauhuksi. Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nyt, kun opinnot on saatu päätökseen, hän pyörittää omaa yrityskonsernia, joka käsittää kahdeksan eri yritystä ja n. 250 työntekijää. Yritys toimii laivanrakennuksen aliurakoinnin, kiinteistösijoitusten ja -rakennustoiminnan, konsulttitoiminnan ja henkilöstövuokrauksen aloilla.

– Parasta yrittäjän elämässä on, että olen itse oma pomoni. Vaikka yrittäjän elämä onkin usein lähes työtä vuorotta, voin kuitenkin itse päättää miten ja missä teen töitä. Olenko konttorilla, kotona, mökillä vai matkoilla. Saan myös päättää mihin uusiin yritys- tai sijoitusprojekteihin lähden mukaan, hän kertoo.

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.

Master of Business Administration

Jaakko Isotalo

Yrittäjä

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen