Skip to content

Opiskelijamme työllistyvät: Opinnoista uutta näkökulmaa yritystoimintaan

Yrittäjä Jaakko Isotalo on alun perin kotoisin Itä-Suomesta, mutta hän on asunut pitkään Satakunnassa. Tie on vienyt häntä Ruotsista takaisin Suomeen, sitten Englantiin ja sieltä Norjaan, jossa hän on asunut jo yli 20 vuotta.

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.
Jaakko Isotalo

Pohjakoulutukseltaan yo-merkonomi Jaakko Isotalo kiinnostui vuosia sitten liiketalouden logistiikan opinnoista ja lähti SAMKiin opiskelemaan tradenomiksi. Hän suoritti vuodessa n. kahden vuoden opinnot ja opiskeli samalla rikosoikeutta Turun yliopistossa.

– Mielenkiintoista opiskelussa oli se, että sain itse päättää opiskelutahdin. Minulla ei ollut aikaa viettää monta vuotta koulunpenkillä. Perheen perustaminen ja rahan ansaitseminen olivat mielessä, hän kertoo.

– Olin vuoden vaihto-opiskelijana Cambridgessa Englannissa norjalaisen vaimoni ja silloin pikkuisen tyttäremme kanssa, hän muistelee. Tämän jälkeen perhe kasvoi vielä kahdella tyttärellä.

Opintojen jälkeen Jaakko päätti muuttaa Norjan Haugesundiin, josta hänen vaimonsa on kotoisin.

– Tarkoituksena oli asua Norjassa vuoden verran ja nyt on jo kohta hurahtanut 21 vuotta, hän toteaa.

Jaakko Isotalo oli töissä muutamassa norjalaisessa laivanvarustamossa, mm.  toimitusjohtajana vastaten 45 rahtialuksesta ympäri maailmaa.

– 150 päivää vuodessa kului tuolloin eri puolilla maailmaa, hän muistelee.

Yrittäjänä Jaakko Isotalo on toiminut vuodesta 2005.

– Vuonna 2010 minulle tuli mahdollisuus ostaa yksi firma omasta työnantajakonsernista: laivanrakennus-aliurakointiyritys.

Vuonna 2012 veri veti muiden kiireiden lisäksi opiskelemaan SAMKiin. Hän tuli valituksi Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelmaan.

Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä.

– Tämä oli juuri minulle sopiva koulutus ja monien kurssien sisältöä pystyin testaamaan omissa yrityksissäni, lopulta jopa omien kollegoiden kauhuksi. Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nyt, kun opinnot on saatu päätökseen, hän pyörittää omaa yrityskonsernia, joka käsittää kahdeksan eri yritystä ja n. 250 työntekijää. Yritys toimii laivanrakennuksen aliurakoinnin, kiinteistösijoitusten ja -rakennustoiminnan, konsulttitoiminnan ja henkilöstövuokrauksen aloilla.

– Parasta yrittäjän elämässä on, että olen itse oma pomoni. Vaikka yrittäjän elämä onkin usein lähes työtä vuorotta, voin kuitenkin itse päättää miten ja missä teen töitä. Olenko konttorilla, kotona, mökillä vai matkoilla. Saan myös päättää mihin uusiin yritys- tai sijoitusprojekteihin lähden mukaan, hän kertoo.

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.

Master of Business Administration

Jaakko Isotalo

Yrittäjä

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc