Opiskelijamme työllistyvät: Opinnoista uutta näkökulmaa yritystoimintaan

Yrittäjä Jaakko Isotalo on alun perin kotoisin Itä-Suomesta, mutta hän on asunut pitkään Satakunnassa. Tie on vienyt häntä Ruotsista takaisin Suomeen, sitten Englantiin ja sieltä Norjaan, jossa hän on asunut jo yli 20 vuotta.

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.
Jaakko Isotalo

Pohjakoulutukseltaan yo-merkonomi Jaakko Isotalo kiinnostui vuosia sitten liiketalouden logistiikan opinnoista ja lähti SAMKiin opiskelemaan tradenomiksi. Hän suoritti vuodessa n. kahden vuoden opinnot ja opiskeli samalla rikosoikeutta Turun yliopistossa.

– Mielenkiintoista opiskelussa oli se, että sain itse päättää opiskelutahdin. Minulla ei ollut aikaa viettää monta vuotta koulunpenkillä. Perheen perustaminen ja rahan ansaitseminen olivat mielessä, hän kertoo.

– Olin vuoden vaihto-opiskelijana Cambridgessa Englannissa norjalaisen vaimoni ja silloin pikkuisen tyttäremme kanssa, hän muistelee. Tämän jälkeen perhe kasvoi vielä kahdella tyttärellä.

Opintojen jälkeen Jaakko päätti muuttaa Norjan Haugesundiin, josta hänen vaimonsa on kotoisin.

– Tarkoituksena oli asua Norjassa vuoden verran ja nyt on jo kohta hurahtanut 21 vuotta, hän toteaa.

Jaakko Isotalo oli töissä muutamassa norjalaisessa laivanvarustamossa, mm.  toimitusjohtajana vastaten 45 rahtialuksesta ympäri maailmaa.

– 150 päivää vuodessa kului tuolloin eri puolilla maailmaa, hän muistelee.

Yrittäjänä Jaakko Isotalo on toiminut vuodesta 2005.

– Vuonna 2010 minulle tuli mahdollisuus ostaa yksi firma omasta työnantajakonsernista: laivanrakennus-aliurakointiyritys.

Vuonna 2012 veri veti muiden kiireiden lisäksi opiskelemaan SAMKiin. Hän tuli valituksi Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelmaan.

Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä.

– Tämä oli juuri minulle sopiva koulutus ja monien kurssien sisältöä pystyin testaamaan omissa yrityksissäni, lopulta jopa omien kollegoiden kauhuksi. Puhuttiin, että kun Jaakko oli taas Suomessa 2-5 päivää koulunpenkillä ja tuli takaisin Norjan konttorille, niin sen jälkeen testailtiin taas kaikkea uutta teoriaa käytännössä, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nyt, kun opinnot on saatu päätökseen, hän pyörittää omaa yrityskonsernia, joka käsittää kahdeksan eri yritystä ja n. 250 työntekijää. Yritys toimii laivanrakennuksen aliurakoinnin, kiinteistösijoitusten ja -rakennustoiminnan, konsulttitoiminnan ja henkilöstövuokrauksen aloilla.

– Parasta yrittäjän elämässä on, että olen itse oma pomoni. Vaikka yrittäjän elämä onkin usein lähes työtä vuorotta, voin kuitenkin itse päättää miten ja missä teen töitä. Olenko konttorilla, kotona, mökillä vai matkoilla. Saan myös päättää mihin uusiin yritys- tai sijoitusprojekteihin lähden mukaan, hän kertoo.

SAMKista valmistunut Jaakko Isotalo.

Master of Business Administration

Jaakko Isotalo

Yrittäjä

26.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

SAMKin avoimien ovien päivän OpenSAMKin livelähetys alkaa tänään klo 13 SAMKin YouTube-kanavalla!
https://www.youtube.com/user/samkcommunications

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k