Opiskelijamme työllistyvät: – Koulutus antaa valmiudet laajemmalle kuin opiskeluaikana ymmärtääkään

Kun Marjo Harju-Keturi etsi opiskeluaikoinaan harjoittelupaikkaa, opettaja ehdotti hänelle Seinäjoen Tangomarkkinoita. ”Mua ei tippaakaan kiinnosta Tangomarkkinat”, oli Marjon ensimmäinen reaktio. Hän ei kuitenkaan keksinyt muutakaan harjoittelupaikkaa lähialueelta, joten Tangomarkkinoille hän sitten päätyi.

1.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Harju Keturi istuu pöydän ääressä nauraen.

Ennakkoluulot olivat kovat: Siellä hän olisi parikymppisenä Jari Sillanpäätä fanittavien keski-ikäisten rouvien kanssa. Kuinka ollakaan, ennakkoluulot eivät pitäneet yhtään paikkaansa, ja harjoittelun jälkeen hän jäi mielellään vielä kesätöihinkin.

– Ja siellä olen ollut nyt kymmenisen vuotta, pari vuotta olin välillä lapsen kanssa kotona, sanoo nykyinen Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n markkinointipäällikkö Harju-Keturi.

Marjon työtehtäviin kuuluvat erilaiset markkinointitoimenpiteet, VIP-asiakaspaketeista nettisivupäivityksiin, lipunmyynti ja sen organisointi sekä majoitusvaraukset.  Hän hoitaa myös omalta osaltaan yhteistyökumppanisopimuksia ja rekrytoi kesätyöntekijöitä.

Täysipäiväisiä työntekijöitä Tangomarkkinoilla on tasan kaksi. Kuitenkin vajaa 10 ihmistä tekee lähes ympäri vuoden muiden töidensä ohella töitä Tangomarkkinoille. Näitä ovat muun muassa taloushallinnosta vastaava henkilö, ohjelmatuottaja, graafikko ja tiedottaja, tuotantovastaava, turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta vastaavat henkilöt sekä ravintolavastaava. Organisaatio on pieni, ja tarvittaessa kaikki tekevät kaikkea.

– Ikähaitari on parikymppisestä kuusikymppiseen. Siihen mahtuu paljon suuria persoonia.

Itse tapahtuma on 32-vuotias. Kävijöitä on viiden päivän aikana noin 100 000. Kaikkien tunteman Tangolaulukilpailun lisäksi tangomarkkinoilla on tangokatu ohjelmineen, Tanssitalo, nuorille suunnattu Virittämö, konsertteja, sävellys- ja sanoituskilpailu ym.

Tapahtumatuottamisessa paineensietokyky on tarpeen. Monenlaista voi tapahtua esimerkiksi juuri kun suoraan televisiolähetykseen on viisi minuuttia. Marjo painottaa myös esimiestaitojen merkitystä. Tämä pätee tietysti nuorten kesätyöntekijöidenkin kanssa, joiden esimies hän lähinnä on.

– Minulla on sellainen ajatus, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Marjo sanoo myös pitävänsä mielessä SAMKissa ”muistaakseen Tuomen Teron kurssilla” kuulemansa:

– Työpaikkahaastattelun pitää olla sellainen missä hakijalle tulee tunne, tuonne mä haluan töihin!

Marjo kannustaa tutkinnon suorittamiseen. Se tuo etulyöntiaseman työnhaussa. Matkailun koulutus antaa hänen mielestään laaja-alaiset valmiudet työelämään. Matkailualalla koulussa opittuja asioita pystyy hyvin soveltamaan käytännön työssä, vaikkakin ala on sellainen missä työ tekijänsä opettaa. Matkailualan töitä on tarjolla, kunhan vaan omaa katsomustaan osaa avartaa.
– Koulutus antaa valmiudet paljon laajemmalle kuin opiskeluaikana ehkä ymmärtääkään. Kannattaa avartaa omaa näkemystään siitä, missä kaikessa koulutustaan voi hyödyntää. Vinkkinä esimerkiksi se, että minkä tahansa yrityksen sisällä voi olla sopivia töitä tarjolla. Moniin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi kokousten tai tapahtumien järjestämistä, matkojen ja majoitusten varaamista, vaikka yritys ei matkailualalla toimisikaan.

Millainen on Marjon suhde tangoon:
– Valitettavasti en edelleenkään laula enkä tanssi tangoa, mutta työni puolesta kuuntelen tangoa sujuvasti.

Harju Keturi istuu pöydän ääressä nauraen.

Restonomi (AMK)

Marjo Harju-Keturi

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy

Markkinointipäällikkö

1.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

Suuniitty seisoo lehtien edessä kirjastossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Katariina Suuniitty on Finnairin kasvot asiakaspalvelussa

Katariina Suuniitty työskentelee Finnairin kotikentällä Helsinki-Vantaalla. Töihin kuuluvat lähtöselvitys, koneeseen nousu ja erilaiset opastustehtävät.
Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Kaikille ammattikorkeakoulututkinnon saaville vahvat taidot pärjätä muuttuvilla työmarkkinoilla. Osaamisessa korostuvat kestävään kehitykseen, digitalisaatioon ja monikulttuurisuuteen liittyvät taidot. @Arene_ry @SatakunnanAMK https://www.arene.fi/julkaisut/raportit/suositus-ammattikorkeakoulujen-yhteisista-kompetensseista-ja-niiden-soveltamisesta-2022/

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.

SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall.

Miten #merellinenmatkailu käsitetään Euroopan pohjoisilla merialueilla? Lue näkökulmia aiheeseen blogistamme https://www.skills4cmt.eu/blog/ @EDUFI_HigherEd @SatakunnanAMK #matkailunkehittämiskeskus

#Hyvinvointiteknologia #YAMK koulutuksemme uudistuu ja hakuaika lähenee! Suuntautua voi hyvinvointianalytiikkaan tai laite- ja teknologiapuoleen. Analytiikkasuuntaus tuo mukanaan Hyvinvointianalyytikon pätevyyden. @SatakunnanAMK @SataDigiHealth @RoboAI2

https://www.sitra.fi/uutiset/uusi-ammattiryhma-sote-alalle-suomessa-aletaan-kouluttaa-hyvinvointianalyytikoita/

SAMKissa on unelma maakunnallisesta hyvinvointiverkostosta, jossa rakennetaan korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyössä vahva verkosto opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. @SatakunnanKansa
#hyvinvointi #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008551742.html