Opiskelijamme työllistyvät: – Koulutus antaa valmiudet laajemmalle kuin opiskeluaikana ymmärtääkään

Kun Marjo Harju-Keturi etsi opiskeluaikoinaan harjoittelupaikkaa, opettaja ehdotti hänelle Seinäjoen Tangomarkkinoita. ”Mua ei tippaakaan kiinnosta Tangomarkkinat”, oli Marjon ensimmäinen reaktio. Hän ei kuitenkaan keksinyt muutakaan harjoittelupaikkaa lähialueelta, joten Tangomarkkinoille hän sitten päätyi.

1.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Harju Keturi istuu pöydän ääressä nauraen.

Ennakkoluulot olivat kovat: Siellä hän olisi parikymppisenä Jari Sillanpäätä fanittavien keski-ikäisten rouvien kanssa. Kuinka ollakaan, ennakkoluulot eivät pitäneet yhtään paikkaansa, ja harjoittelun jälkeen hän jäi mielellään vielä kesätöihinkin.

– Ja siellä olen ollut nyt kymmenisen vuotta, pari vuotta olin välillä lapsen kanssa kotona, sanoo nykyinen Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n markkinointipäällikkö Harju-Keturi.

Marjon työtehtäviin kuuluvat erilaiset markkinointitoimenpiteet, VIP-asiakaspaketeista nettisivupäivityksiin, lipunmyynti ja sen organisointi sekä majoitusvaraukset.  Hän hoitaa myös omalta osaltaan yhteistyökumppanisopimuksia ja rekrytoi kesätyöntekijöitä.

Täysipäiväisiä työntekijöitä Tangomarkkinoilla on tasan kaksi. Kuitenkin vajaa 10 ihmistä tekee lähes ympäri vuoden muiden töidensä ohella töitä Tangomarkkinoille. Näitä ovat muun muassa taloushallinnosta vastaava henkilö, ohjelmatuottaja, graafikko ja tiedottaja, tuotantovastaava, turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta vastaavat henkilöt sekä ravintolavastaava. Organisaatio on pieni, ja tarvittaessa kaikki tekevät kaikkea.

– Ikähaitari on parikymppisestä kuusikymppiseen. Siihen mahtuu paljon suuria persoonia.

Itse tapahtuma on 32-vuotias. Kävijöitä on viiden päivän aikana noin 100 000. Kaikkien tunteman Tangolaulukilpailun lisäksi tangomarkkinoilla on tangokatu ohjelmineen, Tanssitalo, nuorille suunnattu Virittämö, konsertteja, sävellys- ja sanoituskilpailu ym.

Tapahtumatuottamisessa paineensietokyky on tarpeen. Monenlaista voi tapahtua esimerkiksi juuri kun suoraan televisiolähetykseen on viisi minuuttia. Marjo painottaa myös esimiestaitojen merkitystä. Tämä pätee tietysti nuorten kesätyöntekijöidenkin kanssa, joiden esimies hän lähinnä on.

– Minulla on sellainen ajatus, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Marjo sanoo myös pitävänsä mielessä SAMKissa ”muistaakseen Tuomen Teron kurssilla” kuulemansa:

– Työpaikkahaastattelun pitää olla sellainen missä hakijalle tulee tunne, tuonne mä haluan töihin!

Marjo kannustaa tutkinnon suorittamiseen. Se tuo etulyöntiaseman työnhaussa. Matkailun koulutus antaa hänen mielestään laaja-alaiset valmiudet työelämään. Matkailualalla koulussa opittuja asioita pystyy hyvin soveltamaan käytännön työssä, vaikkakin ala on sellainen missä työ tekijänsä opettaa. Matkailualan töitä on tarjolla, kunhan vaan omaa katsomustaan osaa avartaa.
– Koulutus antaa valmiudet paljon laajemmalle kuin opiskeluaikana ehkä ymmärtääkään. Kannattaa avartaa omaa näkemystään siitä, missä kaikessa koulutustaan voi hyödyntää. Vinkkinä esimerkiksi se, että minkä tahansa yrityksen sisällä voi olla sopivia töitä tarjolla. Moniin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi kokousten tai tapahtumien järjestämistä, matkojen ja majoitusten varaamista, vaikka yritys ei matkailualalla toimisikaan.

Millainen on Marjon suhde tangoon:
– Valitettavasti en edelleenkään laula enkä tanssi tangoa, mutta työni puolesta kuuntelen tangoa sujuvasti.

Harju Keturi istuu pöydän ääressä nauraen.

Restonomi (AMK)

Marjo Harju-Keturi

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy

Markkinointipäällikkö

1.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

Suuniitty seisoo lehtien edessä kirjastossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Katariina Suuniitty on Finnairin kasvot asiakaspalvelussa

Katariina Suuniitty työskentelee Finnairin kotikentällä Helsinki-Vantaalla. Töihin kuuluvat lähtöselvitys, koneeseen nousu ja erilaiset opastustehtävät.
Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html