Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisen kaupan koulutuksen kautta taloushallinnon tehtäviin

Ville Tervo opiskelee Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Kyseiseen koulutusohjelmaan hän päätyi hieman yllättäen, sillä jatko-opintoja lukion jälkeen harkitessaan ei hänellä vielä ollut visiota tulevaisuudestaan.

20.12.2018 | Teksti: Paavo Alanko | Kuva: Niklas Ahlbom

Ville Tervon ensimmäinen ansaittu kesäloma oli Låtefossenin vesiputouksilla Norjassa.

– Olen aina ollut avoin ajatukselle, että voisin työskennellä vaikkapa englanniksi tai jopa muuttaa ulkomaille töiden perässä.

Näin Tervo päätyi kansainvälisen kaupan koulutukseen, jonka opintojaksoista suurin osa käydään englanniksi.

Lukion jälkeen tradenomin opinnot vaativat hieman totuttelua, sillä useiden toisistaan riippumattomien aiheiden sijaan opintojaksot olivatkin tiiviisti sidoksissa toisiinsa, ja tavoitteena oli sama ammattiin valmistava määränpää. Monet opeista olivat pelkän teorian sijaan käytännössä hyödynnettäviä tietoja.

– Opiskellessani huomasin mielenkiinnon kohteekseni muodostuneen taloushallinnon, tarkemmin sanoen palkkalaskennan, joten päätin lähteä hakemaan siitä itselleni uraa. Käymäni opintojaksot valmistivat minua palkanlaskentaan vain perusteiden verran, mutta nopeasti sitä tekemällä oppi harjoittelun kautta.

Harjoittelun kautta vakituiseen työsuhteeseen

Tervo suoritti harjoittelunsa taloushallinnon eri osa-alueita toteuttavassa Rantalaisessa, minkä jälkeen hänelle tarjottiin vakituista työsuhdetta. Tyytyväisenä työskentelevänä hänellä on vielä opinnäytetyö suorittamatta, mutta muuten opintopisteet ovat kasassa.

– Vakituisen työpaikan saatuani opinnäytetyön tekeminen on jäänyt hieman vaille motivaatiota, pahoittelee Ville.

Työpaikkaansa Ville on tyytyväinen.

Monella työsuhteeseen harjoittelusta jääneestä opiskelijasta puuttuu opinnäytetyö, tai sen tekeminen ottaa odotettua pidemmän ajan. Opiskelun tavoite on monelle työsuhteen saaminen itseä kiinnostavalta alalta, ja sen saavuttaminen niin sanotusti ennen aikojaan voi aiheuttaa monelle pienen tauon opinnäytetyön tekemiseen raskaiden opiskeluvuosien jälkeen. Työpaikkaansa Ville on tyytyväinen, joten tulevaisuudessa ei ole ainakaan työsaralla muita suunnitelmia kuin kehittyminen nykyisessä työssä.

Palkanlaskijalta vaaditaan huolellisuutta

Itseään pitkäjänteiseksi ja tarkaksi kuvaileva Tervo, kertoo, että näistä ominaisuuksista on etenkin palkanlaskijan pestissä paljon hyötyä. Työssä on oltava huolellinen, sillä väärin maksetuista palkoista saa asiakkailta heti palautetta, eikä varaa virheisiin juuri ole. Inhimillisiä vahinkoja toki tapahtuu kaikille, eikä niille aina voi mitään, ja mahdolliset mokat saadaan tarvittaessa aina puolin ja toisin korjattua, mutta toistaiseksi on selvitty ongelmitta.

Lisää aiheesta

Anssi Pajala ja NIBS-kilpailun osallistuja.
| Liiketoiminta

SAMKissa käynnissä kansainvälinen NIBS-kilpailu

SAMKissa on käynnissä Network of International Business Schools -verkoston (NIBS) vuosittainen kilpailu. Se on tuonut lähes 100 henkilöä eri puolilta maailmaa Raumalle.
Mia Jauhiainen
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Mia halusi laaja-alaisen ja kansainvälisen työn insinöörinä

Mia Jauhiainen on ottanut periaatteekseen katsoa kahden vuoden välein, lähteekö hän johonkin uuteen. Nyt hän vastaa skype-puheluun Teksasissa, Allenin kaupungissa. SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri ja nyt myös viittä vaille DI on Teksasissa KONEen palveluksessa.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html