Opiskelijamme työllistyvät: Jonna Hietakangas löi kolme kärpästä yhdellä iskulla

Jonna Hietakangas nappasi harjoittelupaikan, opinnäytetyöaiheen ja työpaikan saman katon alta. Hän valmistui restonomiksi syksyllä 2016.

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Jonna Hietakangas poseeraa koiransa kanssa metsässä.
Jonnan vapaa-aika kuluu paitsi teatteriharrastuksen parissa, myös Jörö-koiran kanssa touhutessa.

Hietakangas päätyi SAMKiin opiskelemaan matkailua hieman kiertotien kautta. Alun perin häntä kiinnosti luokanopettajan ura, mutta koska alalle on vaikea päästä opiskelemaan, hänen oli myös mietittävä varavaihtoehto.

– Matkailu kiinnostaa minua yleisesti ja olin kuullut kehuja SAMKista, joten päätin hakea myös matkailualalle, hän kertoo.

Matkailun opiskelu oli mielekästä. Matkailun opinnot sisältävät paljon projekti- ja ryhmätoimintaa, joten ne maistuivat Hietakankaalle paremmin kuin jatkuvien tenttien tekeminen.

Harjoittelun lähestyessä Hietakangas oli jo tehnyt selkeät suunnitelmat, että suuntaa Pirkanmaalle. Hän suunnitteli ensin pyrkivänsä esimerkiksi jonkin teatterin tai Tampere-talon infopisteelle, mutta sitten pään päälle syttyi idealamppu, ja hän päätti suunnata perinteiselle matkatoimistoalalle. Tämä idea johdatti Hietakankaan Ikaalisten Matkatoimistoon, joka valikoitui hänen harjoittelupaikakseen.

Harjoittelun kautta opinnäytetyöaihe ja ensimmäinen työpaikka

Harjoittelu poiki Hietakankaalle myös opinnäytetyöprojektin. Ikaalisten Matkatoimisto tarjosi hänelle mahdollisuutta Baltic Queen -laivan risteilytuotteen kehittämiseen tasalaatuisemmaksi ja asiakasmyönteisemmäksi.

– Opinnäytetyö oli melko raskas prosessi kokonaisuudessaan. Opinnäytetyön toiminnallinen osio, asiakkaiden haastattelu, antoi kuitenkin prosessille uutta potkua, hän summaa.

Harjoittelun lopetettuaan Hietakangas jatkoi vielä töitä Ikaalisten Matkatoimistossa noin kahden vuoden ajan, mutta tämän jälkeen koki haluavansa entistä laajempaa työkokemusta, joten hän vaihtoi työpaikkaa.

Hietakangas kertoo, että on tällä hetkellä tyytyväinen tilanteeseensa, koska matkailuala on vallitsevan koronatilanteen takia hieman ongelmissa. Hän ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta palata takaisin matkailualalle tai jopa takaisin Ikaalisten Matkatoimistoon.

Jonna Hietakangas poseeraa lähikuvassa.

Jonna Hietakangas

Koulutus: restonomi

Työtehtävät:

Matkatoimistovirkailija, Ikaalisten Matkatoimisto, Ikaalinen

Training coordinator, Intrum Oy, Tampere

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Lisää aiheesta

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.
| SAMK

Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.
Vertti Kypärä istuu ravintolassa ruskealla nahkasohvalla.
| Opinnot ja opetus

Opinnäytetyö: Instagramin aakkoset matkailuyrittäjille

Restonomiksi (AMK) kesäkuussa valmistunut Vertti Kypärä teki opinnäytetyönään Instagram-oppaan matkailualalle ja piti webinaarina kaksi koulutusta alan yrittäjille.

Uusimmat uutiset

Purjeveneitä Airistolla / Sailboats at Airisto
| Matkailu

Itämeren vierasvenesatamat ovat itsessään vetovoimaisia matkakohteita

Vierasvenesatamien ympärille muodostuneiden matkailukohteiden kehittäminen niiden potentiaalia hyödyntämällä lisää merkittävästi alueen kestävää kehitystä taloudellisesta, sosiokulttuurisesta ja ympäristöllisestä näkökulmasta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Miten voittajatiimit rakennetaan? Miten menestystä johdetaan? Miten mullistuva työelämä vaikuttaa ihmisten johtamiseen eri toimialoilla? Tervetuloa maksuttomaan Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu: elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

Erityisesti koronapandemian jälkeen kestävä kehitys on matkailussa uusi normaali. Samalla Itämeren matkailustrategian keskeisin tavoite on luoda merialueesta kestävä matkakohde. #matkailu #kestäväkehitys
https://www.samk.fi/uutiset/itameren-vierasvenesatamat-ovat-itsessaan-vetovoimaisia-matkakohteita/

Tervetuloa Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu:
https://elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html

Tekoälyosaaja Jussi Bergman elää nyt kolmatta työuraansa. Ammattimuusikkona aloittanut Jussi rakentaa @SatakunnanAMK AI-koulutusohjelmaa ratkaisuksi alan osaajapulaan. Poriin oli päästävä! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #team

SAMKissa on valmistelu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia. Se on tehty satakuntalaisille toimijoille työkalupakiksi, tausta-aineistoksi ja yhteistyön edistäjäksi. #samk #hinku #canemure
https://www.samk.fi/uutiset/satakunnan-ilmasto-ja-energiastrategia-rakennettiin-maakunnan-ilmastotyon-tueksi/

SAMK auttaa jalostettuja puutuotteita tarjoavia yrityksiä Kiinan markkinoille. Tänä keväänä osallistuttiin omalla osastolla puualan messuille Shanghaissa. Changzhouhun on avattu showroom yritysten tuotteille. #samk #lefnetworktochina
https://www.samk.fi/uutiset/puualan-yritykset-tahtaavat-kiinan-markkinoille-changzhoussa-upouusi-showroom