Opiskelijamme työllistyvät: Jonna Hietakangas löi kolme kärpästä yhdellä iskulla

Jonna Hietakangas nappasi harjoittelupaikan, opinnäytetyöaiheen ja työpaikan saman katon alta. Hän valmistui restonomiksi syksyllä 2016.

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Jonna Hietakangas poseeraa koiransa kanssa metsässä.
Jonnan vapaa-aika kuluu paitsi teatteriharrastuksen parissa, myös Jörö-koiran kanssa touhutessa.

Hietakangas päätyi SAMKiin opiskelemaan matkailua hieman kiertotien kautta. Alun perin häntä kiinnosti luokanopettajan ura, mutta koska alalle on vaikea päästä opiskelemaan, hänen oli myös mietittävä varavaihtoehto.

– Matkailu kiinnostaa minua yleisesti ja olin kuullut kehuja SAMKista, joten päätin hakea myös matkailualalle, hän kertoo.

Matkailun opiskelu oli mielekästä. Matkailun opinnot sisältävät paljon projekti- ja ryhmätoimintaa, joten ne maistuivat Hietakankaalle paremmin kuin jatkuvien tenttien tekeminen.

Harjoittelun lähestyessä Hietakangas oli jo tehnyt selkeät suunnitelmat, että suuntaa Pirkanmaalle. Hän suunnitteli ensin pyrkivänsä esimerkiksi jonkin teatterin tai Tampere-talon infopisteelle, mutta sitten pään päälle syttyi idealamppu, ja hän päätti suunnata perinteiselle matkatoimistoalalle. Tämä idea johdatti Hietakankaan Ikaalisten Matkatoimistoon, joka valikoitui hänen harjoittelupaikakseen.

Harjoittelun kautta opinnäytetyöaihe ja ensimmäinen työpaikka

Harjoittelu poiki Hietakankaalle myös opinnäytetyöprojektin. Ikaalisten Matkatoimisto tarjosi hänelle mahdollisuutta Baltic Queen -laivan risteilytuotteen kehittämiseen tasalaatuisemmaksi ja asiakasmyönteisemmäksi.

– Opinnäytetyö oli melko raskas prosessi kokonaisuudessaan. Opinnäytetyön toiminnallinen osio, asiakkaiden haastattelu, antoi kuitenkin prosessille uutta potkua, hän summaa.

Harjoittelun lopetettuaan Hietakangas jatkoi vielä töitä Ikaalisten Matkatoimistossa noin kahden vuoden ajan, mutta tämän jälkeen koki haluavansa entistä laajempaa työkokemusta, joten hän vaihtoi työpaikkaa.

Hietakangas kertoo, että on tällä hetkellä tyytyväinen tilanteeseensa, koska matkailuala on vallitsevan koronatilanteen takia hieman ongelmissa. Hän ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta palata takaisin matkailualalle tai jopa takaisin Ikaalisten Matkatoimistoon.

Jonna Hietakangas poseeraa lähikuvassa.

Jonna Hietakangas

Koulutus: restonomi

Työtehtävät:

Matkatoimistovirkailija, Ikaalisten Matkatoimisto, Ikaalinen

Training coordinator, Intrum Oy, Tampere

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Lisää aiheesta

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.
| SAMK

Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.
Vertti Kypärä istuu ravintolassa ruskealla nahkasohvalla.
| Opinnot ja opetus

Opinnäytetyö: Instagramin aakkoset matkailuyrittäjille

Restonomiksi (AMK) kesäkuussa valmistunut Vertti Kypärä teki opinnäytetyönään Instagram-oppaan matkailualalle ja piti webinaarina kaksi koulutusta alan yrittäjille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 34 400 hakemusta. Kaikkien haussa olleiden AMK-tutkintojen keskuudesta yhdeksänneksi suosituin oli SAMKin Liiketalouden verkkototeutus. @yleuutiset #katsetulevaisuuteen
https://yle.fi/uutiset/3-12102237

SAMKiin oli syksyn hauissa yhteensä 3033 hakijaa. Valtakunnallisessakin vertailussa huippusuosituksi nousi Liiketalouden verkkototeutus, johon oli yli tuhat hakijaa. #yhteishaku #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/syksyn-haut-paattyivat-liiketalouden-verkkototeutus-edelleen-huippusuosittu/

Kuvataiteen opiskelijat ovat luoneet taideteoksia, jotka johdattelevat katsojansa seikkailulle tulevien mestareiden mielenmaisemaan. Näyttely on avoinna SAMK Taidekoulun kampuksen galleriassa lokakuun alkupuolelle asti. #katsetulevaisuuteen #kuvataide
https://www.samk.fi/uutiset/kahden-kerroksen-vakea-taidekoulun-sadonkorjuu/

Huittisista Urjalaan johtava Taikayöntie on yksi maamme virallisista matkailuteistä. Reitti halutaan uuteen kukoistukseen. SAMKin vetämä ideointitilaisuus pidetään Punkalaitumen kunnantalossa torstaina 30.9. @kokemaenjoki #samk #katsetulevaisuuteen
https://www.kokemaenjokilaakso.fi/2021/09/14/taikayontie-uuteen-kukoistukseen-ja-matkailukartalle/

Uunituoreessa videossa esitellään, miten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä on arvioitu KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteissa. #hiilijalanjälki #hiilikädenjälki #katsetulevaisuuteen #kestävästiamk
https://youtu.be/nNZTPqrNjeA