Opiskelijamme työllistyvät: Jonna Hietakangas löi kolme kärpästä yhdellä iskulla

Jonna Hietakangas nappasi harjoittelupaikan, opinnäytetyöaiheen ja työpaikan saman katon alta. Hän valmistui restonomiksi syksyllä 2016.

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Jonna Hietakangas poseeraa koiransa kanssa metsässä.
Jonnan vapaa-aika kuluu paitsi teatteriharrastuksen parissa, myös Jörö-koiran kanssa touhutessa.

Hietakangas päätyi SAMKiin opiskelemaan matkailua hieman kiertotien kautta. Alun perin häntä kiinnosti luokanopettajan ura, mutta koska alalle on vaikea päästä opiskelemaan, hänen oli myös mietittävä varavaihtoehto.

– Matkailu kiinnostaa minua yleisesti ja olin kuullut kehuja SAMKista, joten päätin hakea myös matkailualalle, hän kertoo.

Matkailun opiskelu oli mielekästä. Matkailun opinnot sisältävät paljon projekti- ja ryhmätoimintaa, joten ne maistuivat Hietakankaalle paremmin kuin jatkuvien tenttien tekeminen.

Harjoittelun lähestyessä Hietakangas oli jo tehnyt selkeät suunnitelmat, että suuntaa Pirkanmaalle. Hän suunnitteli ensin pyrkivänsä esimerkiksi jonkin teatterin tai Tampere-talon infopisteelle, mutta sitten pään päälle syttyi idealamppu, ja hän päätti suunnata perinteiselle matkatoimistoalalle. Tämä idea johdatti Hietakankaan Ikaalisten Matkatoimistoon, joka valikoitui hänen harjoittelupaikakseen.

Harjoittelun kautta opinnäytetyöaihe ja ensimmäinen työpaikka

Harjoittelu poiki Hietakankaalle myös opinnäytetyöprojektin. Ikaalisten Matkatoimisto tarjosi hänelle mahdollisuutta Baltic Queen -laivan risteilytuotteen kehittämiseen tasalaatuisemmaksi ja asiakasmyönteisemmäksi.

– Opinnäytetyö oli melko raskas prosessi kokonaisuudessaan. Opinnäytetyön toiminnallinen osio, asiakkaiden haastattelu, antoi kuitenkin prosessille uutta potkua, hän summaa.

Harjoittelun lopetettuaan Hietakangas jatkoi vielä töitä Ikaalisten Matkatoimistossa noin kahden vuoden ajan, mutta tämän jälkeen koki haluavansa entistä laajempaa työkokemusta, joten hän vaihtoi työpaikkaa.

Hietakangas kertoo, että on tällä hetkellä tyytyväinen tilanteeseensa, koska matkailuala on vallitsevan koronatilanteen takia hieman ongelmissa. Hän ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta palata takaisin matkailualalle tai jopa takaisin Ikaalisten Matkatoimistoon.

Jonna Hietakangas poseeraa lähikuvassa.

Jonna Hietakangas

Koulutus: restonomi

Työtehtävät:

Matkatoimistovirkailija, Ikaalisten Matkatoimisto, Ikaalinen

Training coordinator, Intrum Oy, Tampere

13.1.2021 | Teksti: Ilona Hämäläinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Jonna Hietakangas

Lisää aiheesta

| SAMK

Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.
Vertti Kypärä istuu ravintolassa ruskealla nahkasohvalla.
| Opinnot ja opetus

Opinnäytetyö: Instagramin aakkoset matkailuyrittäjille

Restonomiksi (AMK) kesäkuussa valmistunut Vertti Kypärä teki opinnäytetyönään Instagram-oppaan matkailualalle ja piti webinaarina kaksi koulutusta alan yrittäjille.

Uusimmat uutiset

Saksassa toteutetun rakennustekniikan alan koulutuksen opiskelijoita luokkahuoneessa./German construction students in the classroom.
| SAMK

Bachelor & Meister -hanke sai tunnustuksen

Elokuussa 2020 päättynyt Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta (96/100). Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa SAMK oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta. Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.
https://www.samk.fi/uutiset/bachelor-meister-hanke-sai-tunnustuksen/

Uusi kaikille avoin ja ilmainen verkkopohjainen työkalu koostaa tietoa energiansäästötoimenpiteistä yhteen paikkaan helppokäyttöiseksi tietopankiksi. @SataMariSAMK #samk #energiansäästö
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-tyokalu-energiansaastoon-yrityksille-keskiossa-yhteistyo-satakunnan-meriklusterin-kanssa/

Is IKEA furniture assembly a walk in park? Take it to the next level and try this! Experts from 3DPrint DnB Project have released videos for Prusa 3D Printer assembly. @RoboAkatemia students show you how it's done!🔧 💪🏻https://www.roboai.fi/en/3d-printing/take-on-the-challenge-assemble-your-own-prusa-3d-printer/ #roboai #samk #3dprinter #DIY #DOIT

Tutkinto verkossa -blogissa pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä työyhteisössä. Hyvä vuorovaikutus lisää työyhteisön psykologista turvallisuutta ja sitä kautta tuottavuutta. Lue kirjoitus: https://bit.ly/36avZX5
#työyhteisö #psykologinenturvallisuus #vuorovaikutus

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi puhuu opiskeluperäisen maahanmuuton puolesta. Hän pitää tärkeänä myös alueen nuorten kiinnittämistä maakunnan työpaikkoihin jo opiskeluaikana. @SatakunnanKansa #samk #teknologia #teollisuus https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007756587.html