Skip to content

Opiskelijamme työllistyvät: – Haastakaa niin opettajia kuin alaakin

– SAMKista valmistuneilla restonomeilla on hyvä käsitys alan lainalaisuuksista ja perusteista. Myös opiskelutoverit ja opettajat ovat jääneet positiivisesti mieleen, kertoo Visit Espoossa kongressien ja kansainvälisten tapahtumien parissa työskentelevä Miikka Valo.

13.12.2017 | Teksti: Tiia Koskela, SAMKin opiskelija | Kuva: Miikka Valon albumi

SAMKista restonomiksi valmistunut Miikka Valo.

Miikka Valo kollegoineen kevään 2017 IMEX-messuilla.

Kesällä 2010 Satakunnan ammattikorkeakoulusta restonomiksi valmistunut Miikka Valo työskentelee nykyään Visit Espoossa. Visit Espoon, juridiselta yritysnimeltään Espoo Marketing Oy:n, keskeinen tehtävä on edistää ja kehittää matkailua sekä kokous- ja kongressitoimintaa Espoossa.

Miikka Valo, 33-vuotias 5-vuotiaan pojan isä, vietti ensimmäiset 20 vuotta Porissa. Valo kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2003, minkä jälkeen armeija kutsui. Valo vietti Ilmavoimien palveluksessa kokonaisuudessaan kaksi vuotta toimien mm. apumekaanikkona. Ajatus opiskelupaikan hakemisesta syntyi lennostovuoden aikana, vaikka lennostouraakin Valolla olisi ollut mahdollisuus jatkaa.

Kokeilu matkailun koulutuksessa toi uran

– Ensisijainen hakutavoite oli lukemaan maantietoa, mutta se ei aivan tärpännyt ja sain paikan SAMKista Matkailun koulutuksesta. Ajattelin tulla katsomaan, miltä vuosi matkailun opiskelijana näyttää, ja jos ei se tunnu sopivalta paikalta, haen uudelleen maantiedon puolelle. Nyt 12 vuotta myöhemmin samalla tiellä ollaan, eikä kertaakaan ole harmittanut, että lähdin opiskelemaan matkailua SAMKiin.

Valolle jäi SAMKista mieleen mielenkiintoiset opintojaksot sekä matkailualaan liittyvät sisällöt. Lisäksi SAMKin valinta tarjota niin sanottua yleistä matkailun opetusta on hänen mielestään oikea ratkaisu ja valmistaa opiskelijoita työelämässä kohdattaviin tilanteisiin erittäin hyvin.

– SAMKista valmistuneilla restonomeilla on hyvä käsitys alan lainalaisuuksista ja perusteista. Myös opiskelutoverit sekä opettajat ovat jääneet positiivisesti Valon mieleen.

– Alan kokonaisvaltainen ymmärrys on erittäin tärkeää, varsinkin kun työskennellään alueorganisaatiomaailmassa.

 

Harjoittelu ulkomailla on uskomaton kokemus asua vieraassa maassa

Harjoittelun Valo suoritti ulkomailla Visit Manchesterin Conference Teamissa. Hän työskenteli kongressiyksikössä, joka haki kansainvälisiä kongresseja Manchesterin alueelle. Siitä Valo saikin ensimmäisen kosketuksensa kansainväliseen kongressibisnekseen, minkä parissa työskentelee tänäkin päivänä.

– Suosittelen lämpimästi harjoittelun suorittamista ulkomailla, mikäli se sopii omaan elämäntilanteeseen. Se on kokemuksena antoisa ja auttaa työnhaussa jatkossa.

Miikka Valo on työskennellyt Visit Espoossa nyt noin seitsemän vuotta. Hän aloitti työskentelynsä matkailuneuvonnan palveluiden kehittämisessä. Nykyisin Valo työskentelee palveluiden kehittämisen lisäksi pääsääntöisesti kansainvälisten kongressien ja yritystapahtumien parissa. Hänen tehtäviinsä kuuluu kongressien ja tapahtumien hakeminen Espooseen sekä niissä avustaminen. Visit Espoo on kansainvälisen kongressijärjestö ICCAn (International Congress and Convention Association) jäsen. Valo on edustanut Pohjoismaita järjestössä vuonna 2017 puheenjohtajan roolissa. Hän pääsee työssään matkustelemaan sekä verkostoitumaan kansainvälisesti.

– Ottakaa kaikki irti opinnoista ja harjoitteluista. Kysykää ja haastakaa niin opettajia, kuin alaakin kun siihen on mahdollisuus, Valo vinkkaa lopuksi.

SAMKista restonomiksi valmistunut Miikka Valo.

Miikka Valo

Restonomi (AMK)

Projektipäällikkö, Visit Espoo

13.12.2017 | Teksti: Tiia Koskela, SAMKin opiskelija | Kuva: Miikka Valon albumi

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauma tarjoaa hienot puitteet merenkulun opiskeluun.
| Matkailu

Kestävän merellisen matkailun koulutus alkaa SAMKissa 2018

Merellisen matkailuteollisuuden taloudellinen merkitys on maailmanlaajuisesti ja Euroopassa suuri. Vaikka alan ennakoidaan myös kasvavan voimakkaasti, merelliseen matkailuun liittyvää erikoistumiskoulutusta ei ole saatavilla. SAMK aloittaa 20 opintopisteen kokonaisuuden pilotoinnin.
SAMK Projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä.
| Matkailu

Matkailun opiskelijat kartuttavat kv. konferenssikokemusta

Viisihenkinen matkailun opiskelijoiden ryhmä SAMKista on mukana järjestämässä kansainvälistä Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssia Porin yliopistokeskuksessa syyskuun lopussa. Ryhmän ohjaaja, lehtori Vappu Salo pitää tärkeänä oppia siitä, millaista on järjestää kansainvälistä konferenssia.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc