Opiskelijamme työllistyvät: – Haastakaa niin opettajia kuin alaakin

– SAMKista valmistuneilla restonomeilla on hyvä käsitys alan lainalaisuuksista ja perusteista. Myös opiskelutoverit ja opettajat ovat jääneet positiivisesti mieleen, kertoo Visit Espoossa kongressien ja kansainvälisten tapahtumien parissa työskentelevä Miikka Valo.

13.12.2017 | Teksti: Tiia Koskela, SAMKin opiskelija | Kuva: Miikka Valon albumi

SAMKista restonomiksi valmistunut Miikka Valo työkavereidensa kanssa.

Miikka Valo kollegoineen kevään 2017 IMEX-messuilla.

Kesällä 2010 Satakunnan ammattikorkeakoulusta restonomiksi valmistunut Miikka Valo työskentelee nykyään Visit Espoossa. Visit Espoon, juridiselta yritysnimeltään Espoo Marketing Oy:n, keskeinen tehtävä on edistää ja kehittää matkailua sekä kokous- ja kongressitoimintaa Espoossa.

Miikka Valo, 33-vuotias 5-vuotiaan pojan isä, vietti ensimmäiset 20 vuotta Porissa. Valo kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2003, minkä jälkeen armeija kutsui. Valo vietti Ilmavoimien palveluksessa kokonaisuudessaan kaksi vuotta toimien mm. apumekaanikkona. Ajatus opiskelupaikan hakemisesta syntyi lennostovuoden aikana, vaikka lennostouraakin Valolla olisi ollut mahdollisuus jatkaa.

Kokeilu matkailun koulutuksessa toi uran

– Ensisijainen hakutavoite oli lukemaan maantietoa, mutta se ei aivan tärpännyt ja sain paikan SAMKista Matkailun koulutuksesta. Ajattelin tulla katsomaan, miltä vuosi matkailun opiskelijana näyttää, ja jos ei se tunnu sopivalta paikalta, haen uudelleen maantiedon puolelle. Nyt 12 vuotta myöhemmin samalla tiellä ollaan, eikä kertaakaan ole harmittanut, että lähdin opiskelemaan matkailua SAMKiin.

Valolle jäi SAMKista mieleen mielenkiintoiset opintojaksot sekä matkailualaan liittyvät sisällöt. Lisäksi SAMKin valinta tarjota niin sanottua yleistä matkailun opetusta on hänen mielestään oikea ratkaisu ja valmistaa opiskelijoita työelämässä kohdattaviin tilanteisiin erittäin hyvin.

– SAMKista valmistuneilla restonomeilla on hyvä käsitys alan lainalaisuuksista ja perusteista. Myös opiskelutoverit sekä opettajat ovat jääneet positiivisesti Valon mieleen.

– Alan kokonaisvaltainen ymmärrys on erittäin tärkeää, varsinkin kun työskennellään alueorganisaatiomaailmassa.

 

Harjoittelu ulkomailla on uskomaton kokemus asua vieraassa maassa

Harjoittelun Valo suoritti ulkomailla Visit Manchesterin Conference Teamissa. Hän työskenteli kongressiyksikössä, joka haki kansainvälisiä kongresseja Manchesterin alueelle. Siitä Valo saikin ensimmäisen kosketuksensa kansainväliseen kongressibisnekseen, minkä parissa työskentelee tänäkin päivänä.

– Suosittelen lämpimästi harjoittelun suorittamista ulkomailla, mikäli se sopii omaan elämäntilanteeseen. Se on kokemuksena antoisa ja auttaa työnhaussa jatkossa.

Miikka Valo on työskennellyt Visit Espoossa nyt noin seitsemän vuotta. Hän aloitti työskentelynsä matkailuneuvonnan palveluiden kehittämisessä. Nykyisin Valo työskentelee palveluiden kehittämisen lisäksi pääsääntöisesti kansainvälisten kongressien ja yritystapahtumien parissa. Hänen tehtäviinsä kuuluu kongressien ja tapahtumien hakeminen Espooseen sekä niissä avustaminen. Visit Espoo on kansainvälisen kongressijärjestö ICCAn (International Congress and Convention Association) jäsen. Valo on edustanut Pohjoismaita järjestössä vuonna 2017 puheenjohtajan roolissa. Hän pääsee työssään matkustelemaan sekä verkostoitumaan kansainvälisesti.

– Ottakaa kaikki irti opinnoista ja harjoitteluista. Kysykää ja haastakaa niin opettajia, kuin alaakin kun siihen on mahdollisuus, Valo vinkkaa lopuksi.

SAMKista restonomiksi valmistunut Miikka Valo.

Miikka Valo

Restonomi (AMK)

Projektipäällikkö, Visit Espoo

13.12.2017 | Teksti: Tiia Koskela, SAMKin opiskelija | Kuva: Miikka Valon albumi

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauma tarjoaa hienot puitteet merenkulun opiskeluun.
| Matkailu

Kestävän merellisen matkailun koulutus alkaa SAMKissa 2018

Merellisen matkailuteollisuuden taloudellinen merkitys on maailmanlaajuisesti ja Euroopassa suuri. Vaikka alan ennakoidaan myös kasvavan voimakkaasti, merelliseen matkailuun liittyvää erikoistumiskoulutusta ei ole saatavilla. SAMK aloittaa 20 opintopisteen kokonaisuuden pilotoinnin.
SAMK Projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä.
| Matkailu

Matkailun opiskelijat kartuttavat kv. konferenssikokemusta

Viisihenkinen matkailun opiskelijoiden ryhmä SAMKista on mukana järjestämässä kansainvälistä Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssia Porin yliopistokeskuksessa syyskuun lopussa. Ryhmän ohjaaja, lehtori Vappu Salo pitää tärkeänä oppia siitä, millaista on järjestää kansainvälistä konferenssia.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/