Opinnäytetyö: W.I.C.K.E.D haastaa tapahtuma-alan ammattilaisia kannustaen asiakaslähtöisyyteen

Ajankohtaisen W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen tapahtuma-alalle tänä syksynä luonut korkeakouluopiskelija Topias Myllynen on kirjoittanut opinnäytetyössään yritystapahtumien sekä alan asiakastarpeiden ja -odotusten tulevaisuudesta.

19.11.2021 | Teksti: Topias Myllynen, SAMKin opiskelija | Kuva: Topias Myllynen

Yleisnäkymä televisiostudiosta

Opinnäytetyöprosessin aikana Myllynen on tutkinut teoriapohjaisesti tapahtuma-alan ajankohtaisia asiakastarpeita ja -odotuksia, keskustellut niin alan asiakkaiden kuin ammattilaisten kanssa sekä paneutunut alan tulevaisuutta arvioiviin tutkimuksiin. Myllysen luoma W.I.C.K.E.D. -viitekehys pohjautuukin juuri alan tuoreimpaan informaatioon.

Syksyllä 2020 Myllynen suoritti opintojensa työharjoittelujakson Tampere-talon, vuonna 2019 perustetussa Events Tampere tapahtumatiimissä. Sittemmin keväällä 2021 opinnäytetyön aihe kävi selväksi Events Tampereen sekä Myllysen keskustelujen kautta, heidän nähdessään tarve alan tulevaisuuden asiakastarpeiden ja -odotusten tutkimukselle.

Teoriasta toimintaan

Opinnäytetyön teoriapohja sekä haastatteluista ilmi nousseet teemat loivat pohjan Myllysen W.I.C.K.E.D. -viitekehykselle, jonka hän lopulta rakensi opinnäytetyöprosessin aikana todetun tarpeen pohjalta. Myllyselle ilmeni, että vaikkakin asiakkaiden tarpeita ja ajatuksia tulevaisuudesta on kuultu ja kuunneltu, asiakkaiden ääni tarvitsi selkeän suuntaviivan. Näin alan toimijoiden toimintaa sekä kommunikaatiota voidaan tehostaa ja selkeyttää tulevaisuudessa. Viitekehys on ensisijaisesti luotu opinnäytetyön tilaajalle, Events Tampereelle, sekä yleisesti tapahtuma-alan toimijoiden käyttöön. W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen monikäyttöisyys on kuitenkin huomattava alojen välillä, toimijasta riippumatta. Viitekehys selkeyttää ja ilmentää asiakastarpeiden ja -odotusten perustaa, joka alasta riippumattomasti teknologian edistyessä sekä maailman tilanteiden muuttuessa kehittyy.

W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen pohjustaessa ja tukiessa tulevaisuuden asiakastarpeiden ja -odotusten ymmärrystä sekä niiden ammatillista kohtaamista, tulevaisuuden kokonaisvaltaiset vaikutukset asiakkaiden sekä toimijoiden kanssakäymiseen jäävät nähtäväksi. Myllysen työ vahvistaa, että omien asiakkaiden tarpeiden sekä -odotusten huomioiminen tulee lisätä viimeistään nyt jokaisen itseään kehittävän toimijan tavoitelistalle.

Wicked

19.11.2021 | Teksti: Topias Myllynen, SAMKin opiskelija | Kuva: Topias Myllynen

Lisää aiheesta

Nuori nainen etualalla ongen kanssa. Taustalla purjevene.
| Matkailu

Uusi Matkailun kehittämiskeskus luotsaa matkailualaa kohti kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa

SAMKissa toimintansa aloittavan Matkailun kehittämiskeskuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. Yritysten lisäksi kehittämiskeskus toimii tiiviissä yhteistyössä maakunnallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.
Naisen kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.
| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Koronapandemia haastaa organisaatiokulttuuria

Tradenomiksi (AMK) joulukuussa valmistuva Niko Laurila selvitti opinnäytetyössään hajautetun työn vaikutuksia organisaatiokulttuuriin. Aihe oli varsin ajankohtainen, sillä koronapandemian vuoksi työtä tehdään suomalaisissa yrityksissä entistä enemmän hajautetusti.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html