Opetus on asiantuntevaa: SAMKille useita kärkisijoja valtakunnallisessa opiskelijakyselyssä

SAMK on opetuksen asiantuntemuksessa Suomen paras ammattikorkeakoulu AMK-tutkintoon valmistuvien opiskelijoiden mielestä. Myös ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoiden yleinen opiskelutyytyväisyys on parasta koko Suomessa.

27.3.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Veera Korhonen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) selvittää valmistumisvaiheessa olevien ammattikorkeakouluopiskelijoiden tyytyväisyyttä vuosittain AVOP-kyselyllä. Kyselyyn vastasi koko maassa viime vuonna 22 000 valmistumisvaiheessa olevaa. SAMKissa vastaajia oli yhteensä 1017 eli 98 % valmistuvista.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on useana vuonna peräkkäin ollut joko paras tai kärkijoukossa opetuksen laatua mittaavissa kysymyksessä. Vuoden 2016 kyselyssä ammattikorkeakoulututkintoon opiskelevat antoivat SAMKille ammattikorkeakoulujen ykköstilan palautteen kohdissa: opetus oli asiantuntevaa, yhteistyö opettajien kanssa oli luontevaa, opinnoissani ei juurikaan ollut turhia opintojaksoja päällekkäisyyksiä sekä kohdassa opintosuorituksista saamani arvioinnit vastasivat osaamistani. Opiskelijatyytyväisyyden kokonaisarviossa SAMK oli myös aivan kärjen tuntumassa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon valmistuvat antoivat SAMKille ykkössijan opiskelijatyytyväisyyden kokonaisarvioinnissa. Yksittäisistä arviointikohteista SAMK arvioitiin parhaimmaksi ammattikorkeakouluksi ympärivuotisen opiskelun mahdollisuuksissa sekä verkko-oppimisen hyödyntämisessä opetuksessa.

SAMK on nostanut strategiassaan opiskelijan työllistymisen ja sitä varten saadut valmiudet keskiöön. Opiskelijapalaute on myös osa ammattikorkeakoulujen rahoitusmallia, joten hyvällä menestyksellä mittarituloksissa on positiivinen merkitys myös perusrahoitukseen.

OKM:n kyselyssä selvitetään valmistuvien opiskelijoiden tyytyväisyyttä yhteensä 101 kysymyksellä 13 kysymysluokassa, joita ovat opintojen sisältö, opintojen suunnittelu ja ohjaus, opetus, opiskelu, oppimisympäristöt, opiskelun tukipalvelut, palaute ja arviointi, kansainvälisyys/monikulttuurisuus ja kieliopinnot, työelämäyhteydet, työelämäneuvonta, harjoittelu, opinnäytetyö ja opiskelutyytyväisyys.

 

Lisätietoja:

Rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

Vararehtori Anne Pohjus, 044 710 3620

 

Lähde: Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Lisää aiheesta

Opiskelijat kirjaston sohvalla kuva Katri Vakiparta
| Opinnot ja opetus

SAMKin opiskelijat tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä

SAMKin opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä, kertoo SAMKin opiskelijakysely vuodelta 2016. Suhteet opiskelijatovereihin ja opettajiin olivat siis keskimäärin hyvässä kunnossa. Kysely on kokonaisuudessaan luettavissa netissä.

Uusimmat uutiset

| SAMK

SAMK osallistui Studia-messuille

SAMKin osastolla 4a39 pääsee jutelemaan opiskelusta eri alojen opiskelijoiden kanssa. Osastolla voi myös tietää tai arvata, kuinka monta haalarimerkkiä on osastolla olevassa astiassa. Lähimmäs arvanneet voittavat leffalippuja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @RoboAI2 Mobiilirobo pelastaa pimeästä! Visio- ja teknologiajalostamo (VTR) -hankkeen demovideossa mobiilirobotti ohjaa väke… https://t.co/zPMuwQ1gpp
  • Kohtaamisissa kulmakivenä on syvä ymmärrys siitä, mitä tunteet todella ovat. Tarvitaan myös taitoja ja rohkeutta al… https://t.co/TXcGQZhoWr
  • RT @UASjournal UAS Journalin vuoden 2019 viimeinen numero käsittelee monipuolisesti luovia aloja ja innovaatioita. Voit aloittaa l… https://t.co/qIeuBs6PLr