Etsi

Kolumni: Onnistuminen yllättää aina

Leuat loksahtavat, ilmeet kirkastuvat. Pirkanmaan suurin työterveyshuolto kertoo juuri, että Foorumix-hankkeessa kehitetyt esimiesten vertaisryhmät toimivat sielläkin.

3.1.2018 | Teksti: Kaarina Latostenmaa | Kuva: Harri Virta, Veera Korhonen

Kortit, Isompi Muokattu

Olisihan se pitänyt jo uskoa. Kokemusten vaihtoon nojaavat esimiesten vertaisryhmät ovat toimineet lähtölaukauksesta alkaen – sekä työyhteisöjen sisäisinä että yritysten välisinä. Toki testivaiheessa kokeiltiin rajoja. Täytyyhän tietää, missä on optimaali. Maaliin päässeet ryhmät antoivat arvokkaan palautteen: Tämä on se, mitä tarvitaan!

Mikä Foorumix-vertaisryhmissä sitten on se juttu? Kaikilla meillä on tarve jakaa kokemuksia toisten kanssa. Mutta mikseivät käytäväkeskustelut riitä, miksei voi vain puhua keskenään peruspalaverin alussa tai iltatilaisuudessa?

Mutkikkaimmat asiat jäävät päivänpolttavien jalkoihin. Harvoin palaverin agenda on lähijohtamisen erityispiirteet, sana vapaa ja tilanne rauhaisa. Vapaa-ajan kollegakohtaamisissa voi olla vaikeaa poiketa small talk -linjalta.

Foorumix-ryhmässä voi pysähtyä ja luottaa. Saa olla oma itsensä, jakaa aitoja kohtaamisia. Saa olla sen hetken juuri itse se tärkeä. Ryhmä kannustaa jo sillä, että tunnistaa tilanteet. Vertaisuuden voima kantaa, vaikkei moni sitä usko ennen kuin kokeilee.

Merkitys on suuri esimiehille, vaikutus kantaa koko työyhteisöön. Yksi kauneimpia kuvauksia on: ”Kun esimiehenä koen olon hyväksi roolissani, saavat työntekijät sellaista tukea, jonka ansaitsevat.”

Työterveyshuollot hoi! Ottakaahan Foorumix-ryhmät palveluvalikoimaanne. Jo kolme satakuntalaista ja yksi pirkanmaalainen työterveyshuolto on kouluttautunut tähän SAMKissa ja saanut hyviä kokemuksia.

Esimiehet, olette sitten pk-yrityksistä, isommista tai julkiselta: tämä on teille, arjen työkykyjohtamisen, kehittämisen ja jaksamisen tueksi!

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – video vielä enemmän. Se löytyy osoitteesta www.foorumix.fi. Tekstit syventävät ja kertovat, miten ottaa yhteyttä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaarina Latostenmaa on Foorumix-hankkeen (ESR) projektipäällikkö, joka luotsaa myös alkavaa Työpeili-hanketta.

 

Kolumni on julkaistu Agorassa 2/17

Lisää aiheesta

| SAMK

Foorumix – esimiesten vertaisvoimaa työyhteisöjen hyväksi -video on julkaistu

Video esittelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa kehitettyä esimiesten vertaisryhmähanketta ja siitä saatuja tuloksia.
| Hyvinvointi ja terveys

Esimiesten vertaisfoorumit tuovat hyvää työpaikoille

Esimiehen työ on monenlaista – ei helpoimmasta päästä. SAMKin Foorumix-hankkeessa kehitetyt esimiesten vertaisfoorumit, ”foorumixit”, antavat esimiehille säännöllisen mahdollisuuden hengähtää, saada voimaa ja vinkkejä samassa tilanteessa olevilta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA