Omakotitalon rakentaminen isän kanssa sai Eero Niemen hakemaan rakennusinsinööriksi

Eero opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta rakennusinsinööriksi ja hänen suuntautumisensa on rakennustuotanto.

Eero poseeraa kaukokuvassa. Taustalla värikäs seinä.

Eero Niemi huomasi kiinnostuneensa rakennusalasta, kun hän auttoi isäänsä rakentamaan omakotitaloa lukion jälkeen.

– Ala on mielestäni mielenkiintoinen, paljon mahdollisuuksia edetä työuralla ja useita työmahdollisuuksia. Tykkään käytännönläheisestä työstä ja koen, että tämä on sitä. Rakennusinsinöörinä pääsen vaikuttamaan työn lopputulokseen ja olemaan osa projektia, jossa näkee oman käden jäljen, Eero sanoo.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa on mukava opiskella ja hyvä opetuksen laatu. Kampus on monipuolinen ja tarjoaa hyvät opiskelutilat sekä nykyteknologia mahdollistaa hyvän opiskelulaadun.

– SAMKissa pystyy myös varaamaan tiloja omaan käyttöön, joten on myös helppo tehdä ryhmätöitä paikan päällä, Eero kertoo.

Opinnoissa myös käytännönläheisyyttä

Rakennusinsinööriopinnot ovat olleet Eeron mielestä mielenkiintoisia ja SAMKin laboratoriossa on päästy myös tekemään käytännönläheisiä asioita, esimerkiksi valmistamaan betonimassaa. Rakennusinsinööriopiskelijat ovat myös päässeet käymään tehtailla ja rakennustyömailla.

– Lähitulevaisuudessa tavoitteeni on saada oman alan harjoittelupaikka ja sitä kautta lähteä rakentamaan uraa rakennusinsinöörinä. Olisi myös helpompi nähdä työn haasteet käytännössä, Eero sanoo.

Tutustu rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen Eero nojaa kivistä aitaa vasten.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus kestää neljä vuotta.
  • SAMK tarjoaa kolme suuntautumisvaihtoehtoa, jotka ovat rakennustuotanto, rakennesuunnittelu ja LVI-suunnittelu.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.