Skip to content

Ohjeita opiskelijalle liittyen opiskelukäytäntöihin

Tärkeää opiskeluun liittyvää asiaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Päivitetty 28.7.2020.

8.4.2020 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Pixabay

Continents

Tämä ohje on päivitetty 28.7. aiemmin julkaistun yleisohjeistuksen mukaiseksi. 

Uudet opiskelijat aloittavat SAMKin kampuksilla, jatkavat opiskelijat pääosin etänä

Yleistä

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa suunnitellusti kampuksilla. Jatkavat opiskelijat jatkavat pääosin etänä, mikäli oppimisen edellytykset eivät edellytä kampuksella tapahtuvaa oppimista. Porin ja Rauman kampukset ovat normaalisti kesätauolla ja suljettuna 27.6.–2.8.

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa suunnitellusti kampuksilla syksyllä. Jatkavat opiskelijat jatkavat opintojaan pääosin etänä, lähiopetuksessa tai muulla opettajan ilmoittamalla tavalla. Opettajat ohjeistavat opiskelijoita omien opintojaksototeutustensa käytänteistä elokuun aikana. Myös opinnäytetyöohjaus ja -seminaarit hoidetaan verkon välityksellä. Kypsyysnäytteet kirjoitetaan joko EXAMissa tai jo keväällä käytössä olleella vaihtoehtoisella tavalla, esim. opettajan valvomana HILLissä. Kypsyysnäytteestä sovitaan opinnäytetyön ohjaajan kanssa. Seuraa vähintään kerran päivässä SAMKin student-sähköpostia ja Moodlea sekä Tuudoa/Oivaa.

Mikäli opettaja on määritellyt opinnolle läsnäolovelvoitteen, se toteutuu myös verkkovälitteisessä opetuksessa poikkeustilan aikana. Opettajat ohjeistavat asiaa omien opintojaksojensa osalta.

Moodle on käytettävissä normaalisti poikkeustilanteen aikana. eSAMK-tuen kautta saat apua Moodlen käytön ongelmissa.

Tuudo kannattaa ehdottomasti asentaa nyt käyttöön, jotta voit helposti seurata myös sitä kautta SAMKin uutisia. Myös sen käyttöön saat apua tarvittaessa eSAMK-tuesta esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

HOPS-kysymyksissä ole yhteydessä opettajatuutoriisi.

Harjoittelusta

Jos olet menossa harjoitteluun, noudatat harjoittelupaikassa työnantajan ohjeistusta poikkeustilanteen aikana. Sosiaali- ja terveysalan harjoittelusta on oma erillinen linjauksensa, joka löytyy Oivasta ja verkkosivuilta.

Mikäli harjoittelusi keskeytyy poikkeustilanteen vuoksi, pyydä suorittamastasi osuudesta työnantajalta työtodistus, jotta sinulle voidaan kirjata sen perusteella suoritustasi vastaava määrä harjoittelun opintopisteitä opintorekisteriin.

Harjoittelusi peruuntuessa poikkeustilanteen vuoksi, etsi tilalle opintoja SAMKin kesäopintotarjonnasta sekä CampusOnlinen, muiden korkeakoulujen ja yliopistojen avoimen tarjonnasta. SAMKin kesäopintotarjonnan löydät parhaiten opinto-oppaan opintojaksoselostehaun avulla (SAMKin nettisivut, Oman väen oikopolut, Opinto-opas). Anna hakuehdoksi aikarajaus (esim. alkamispäivämäärä 1.5.2020 ja päättymispäivämäärä 31.8.2020) ja suorita haku. Hakua voit lisäksi rajata käyttämällä hakuehtoina suorituspaikkaa, ryhmää tai koulutusohjelmaa.

eSAMK

eSAMK-tuki auttaa tehostetusti verkko-opetusta ja -oppimista: Tuemme erityisesti Moodlen, HILL:n, EXAMin ja Tuudon käyttöä.

Etäpäivystys avoinna kesäaikana:
Kesäkuu: mape 8-16 puhelimella 044 710 3149 ja sähköpostilla esamk.support@samk.fi
Heinäkuu: suljettu
Elokuu 1.8 – 21.8.  mape 8-16 puhelimella 044 710 3149 ja sähköpostilla esamk.support@samk.fi

Etäpäivystys 24.8. alkaen avoinna ma – pe 8.00 – 17.30
HILL: http://hill.webex.com/meet/esamksupport
+358 44 710 3149, esamk.support@samk.fi

EduHILL

Palvelee opiskelijoita keskinäisissä ryhmätöissä ja yhteydenpidossa opiskelijoiden omilta laitteilta.

EduHILLiin kirjaudutaan kuten sähköpostiin osoitteesta https://eduhill.webex.com ja ohje käyttöön on osoitteessa https://hill.samk.fi/ohjeet/henkilokohtainen-huone/. Tämä koskee kaikkia niitä opiskelijoita, joilla on student.samk.fi -sähköposti.

Jos sinulla on kysyttävää EduHILLin käyttöön liittyen, ota yhteyttä eSamk-tukeen, esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

EXAM-tenttiakvaariot

Avataan rajoitetusti tenttimistä varten 14.5.2020 alkaen. Opettajat ohjeistavat tenttimisen opintojaksoillaan. Akvaarioista ovat käytössä Porin ja Rauman akvaariot noin puolella konekapasiteetilla ja huomattavasti lyhyemmillä aukioloilla (arkisin klo 9–15). Mahdollisten tenttisuoritusten määrä on tällöin vain noin neljäsosa normaalitilanteesta.

Opiskelijat voivat ilmoittautua EXAM-tentteihin 12.5. klo 9 alkaen ja tenttiakvaariot avautuvat 14.5. alkaen. Kevään osalta Porin ja Rauman akvaariot jatkavat toimintaansa kesäkuun lopulle ja avautuvat uudelleen 3.8.2020 alkaen. Porin ja Rauman kampukset ovat normaalisti kesätauolla ja suljettuna 27.6.–2.8. Huittisten ja Kankaanpään akvaariot ovat suljettuina ja avautuvat aikaisintaan 10.8.2020.

Tenttivierailut SAMKissa ovat mahdollisia Porissa ja opiskelijoillemme niissä korkeakouluissa, jotka tenttivierailupalvelunsa avaavat. Tässä vaiheessa näistä korkeakouluista ei vielä ole tarkkaa tietoa. Tenttivierailuiden osalta opiskelijan on tärkeää itse tarkistaa ko. korkeakoulun pandemiasta johtuvat poikkeusjärjestelyt sekä juuri ennen tenttivierailua vierailukorkeakoulun akvaarion tilanne.

Opiskelija ei saa tulla tenttiin sairaana tai jos hän tuntee vähäisimmässäkään määrin itsensä sairaaksi. Tenttiakvaarioon varatun tentin voi myös perua vielä vähän ennen tentin alkua. Käsienpesu ennen ja jälkeen tentin on tarpeen. Opiskelijoiden käyttöön tuodaan tenttiakvaarioiden eteen käsien desinfiointiainetta ja akvaarioihin desinfiointiliinoja, joilla he puhdistavat tenttikoneen hiiren ja näppäimistön sekä mahdollisen piirtonäytön ennen ja jälkeen tenttisuorituksensa. Tenttitilaan saavuttaessa ei saa pitää hengityssuojaa ja muutoinkin normaalit tenttiakvaarion säännöt ovat voimassa.

Erityistä huomattavaa tenttiakvaarioista

Pori:

 • Aukioloaika arkisin 9 – 15.
 • Kulku kampuksen tenttiakvaarioihin on mahdollista Satakunnankadun puoleisesta pääovesta ja Karjalankadun puoleisista liukuovista.
 • Kulku tenttiakvaarioon tapahtuu kirjaston ryhmätilojen välisestä käytävästä.
 • Säilytyslokerikot on sijoitettu kirjaston puolelle, tenttiakvaarion oven läheisyyteen.
 • Tilat siivotaan normaalin siivouksen mukaisesti ja lokerikkojen läheisyydessä on käytettävissä käsien desinfiointiainetta ja/tai kumihansikkaita.
 • Opiskelijan tulee pyyhkiä tenttikone koneen läheisyydestä löytyvillä desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen tenttisuorituksen.
 • Käytössä on 7 tenttikonetta.

Rauma:

 • Aukioloaika arkisin 9 – 15.
 • Tilat siivotaan normaalin siivouksen mukaisesti ja lokerikkojen läheisyydessä on käytettävissä käsien desinfiointiainetta ja/tai kumihansikkaita.
 • Opiskelijan tulee pyyhkiä tenttikone koneen läheisyydestä löytyvillä desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen tenttisuorituksen.
 • Käytössä on 4 tenttikonetta.
 • eSAMK-tuki auttaa sekä EXAM-järjestelmän että tenttiakvaarion ongelmissa, esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

Kampuskirjastot

Lainaustoiminta alkaa rajoitetusti 14.5. Kirjastoista voi lainata vain etukäteen SAMKin Finnassa varattua aineistoa ja lainoja voi palauttaa. Varauksia voi tehdä Finnan kautta 14.5. alkaen. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun varattu aineisto odottaa varaushyllyssä. Kirjastokortti tulee olla mukana lainatessa. Lainat eivät eräänny eikä ennen syksyä kerry myöhästymismaksuja. Lainoja ja kansitettuja opinnäytetöitä voi palauttaa myös lähettämällä aineisto postissa. Kirjaston asiakaspalvelu, neuvonta ja INFOtelakka palvelevat verkossa – yhteystiedot alla.

Porin kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon. Varaukset voi noutaa arkisin klo 9.00 – 15.00 varaushyllystä, jonne kuljetaan kirjaston ryhmätilojen välisestä sivuovesta. Kirjoja ei voi itse hakea hyllystä.

Rauman kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon. Varaukset voi noutaa arkisin klo 10.00 – 14.00 ryhmätyötilassa sijaitsevasta varaushyllystä. Kirjoja ei voi itse hakea hyllystä. Omatoimiaikaa ei ole.

Kuninkaisten kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon kirjaston ulkopuolelle. Varaukset voi noutaa kirjaston ulkopuolelta varauskaapista. Kirjaston tila on suljettu.

Taidekoulun kirjasto toimii omatoimikirjastona. Aineistoa ei voi varata, mutta kirjastossa on automaatti, jolla voi lainata. Lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon kirjaston ulkopuolelle.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjaston yhteysosoitteisiin:

Toukokuun ajan kirjasto päivystää INFOtelakan HILL-huoneessa https://hill.webex.com/meet/infotelakka arkisin klo 12.00 – 14.00

1.6. alkaen Porin ja Rauman kirjastojen tiloja avataan asiakkaille rajoitetusti. Kirjaston toiminnasta ilmoitetaan tarkemmin elokuun aikana.

Jatkuvan oppimisen palvelut

Asiakaspalvelu hoidetaan verkon kautta/sähköpostitse ja puhelimitse:

In English: www.samk.fi/en/study/open-studies/

Täydennys- ja erikoistumiskoulutukset:

Ristiinopiskelu:

Jatkuvan oppimisen palveluiden henkilöstön yhteystiedot löytyvät em. nettisivuilta sekä www.samk.fi/opiskelu/taydennys-ja-erikoistumiskoulutukset/koulutuspalveluiden-yhteystiedot

HUOM! Asiakaspalvelu suljettuna heinäkuun.

Opiskelijapalvelut

Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu hoidetaan lähtökohtaisesti puhelimitse ja sähköpostitse:

Porin kampuksen opiskelijapalvelut ovat auki 14.5. alkaen juhannukseen saakka tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10.00-14.00. Tutkintotodistusanomukset ja muut todistukset kannattaa silti tilata sähköisesti kuten nykyisinkin. Opiskelijapalveluiden tiloihin pääsee kerralla yksi opiskelija hoitamaan asiaansa. Huolehdi jonossa välimatkoista. Älä saavu kampukselle, mikäli olet sairas tai tunnet itsesi sairaaksi.

Rauman kampuksen opiskelijapalvelut ovat auki 14.5. alkaen keskiviikkoisin kello 10.00-14.00. Tutkintotodistusanomukset ja muut todistukset kannattaa silti tilata sähköisesti kuten nykyisinkin. Opiskelijapalveluiden tiloihin pääsee kerralla yksi opiskelija hoitamaan asiaansa. Huolehdi jonossa välimatkoista. Älä saavu kampukselle, mikäli olet sairas tai tunnet itsesi sairaaksi.

Kankaanpään kampustoimisto on kiinni. Palvelu toimii sähköisesti. Kampustoimisto aukeaa elokuussa. Aukiolosta tiedotetaan myöhemmin.

Kuninkaisten kampustoimisto on kiinni. Palvelu toimii sähköisesti. Kampustoimiston palveluista elokuusta lukien tiedotetaan myöhemmin.

Kampustoimistojen henkilökunnan yhteystiedot: https://www.samk.fi/opiskelu/yhteystiedot/#opiskelijaneuvonta

Hakijapalveluiden yhteystiedot:

Tutkintotodistusta voi hakea normaalisti sähköisessä asioinnissa ja samalla vastataan AVOP-kyselyyn. Tutkintotodistuksia tehdään kampusten ollessa suljettuna normaalisti. Tutkintotodistus postitetaan opiskelijalle valmistumispäivänä.

Opiskelutodistuksia ja virallisia opintosuoritusotteita ja erotodistuksia lähetetään opiskelijoille noin kerran viikossa.

Kansainväliset palvelut

Asiakaspalvelu hoidetaan lähtökohtaisesti puhelimitse ja sähköpostitse.

Kansainvälisten palveluiden palvelut kampuksilla toteutetaan opiskelijapalveluiden yhteydessä olevissa työpisteissä ja aukioloaikoina. Katso yllä.

Seuraa päivittyvää tiedotetta: https://www.samk.fi/en/latest-information-on-the-coronavirus-situation/

Kehen ottaa yhteyttä: https://www.samk.fi/opiskelu/yhteystiedot/#vaihtopalvelut

THL:n tiedotukset: https://thl.fi/en/web/infectious-diseases/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates

Migrin tiedotukset: https://migri.fi/en/article/-/asset_publisher/ajankohtaista-koronatilanteesta-voit-hoitaa-monia-lupa-asioita-verkossa-ala-asioi-palvelupisteessa-sairaana

 

ICT-palvelut

ICT-palvelujen ohjeita löytyy osoitteesta https://byod-info.samk.fi

Tukipyynnöt tulee tehdä ensisijaisesti ServiceDeskin kautta (https://samk.efectecloud.com)

Vain erittäin kiireelliset tilanteet puhelimitse (Helpdesk: +358 44 710 3080).

Ellei Tuudo ole vielä käytössä, se pitää asentaa heti. Myös Tuudo on SAMKin tiedotuskanava opiskelijoille.

VPN-käyttöä tulee rajoittaa vain opettajan erikseen sopimaan ja opastamaan opetukseen.

HILL-istunnoissa tietoverkon kapasiteettia on hyvä säästää sulkemalla livekameran kuva viimeistään esittelyjen jälkeen.

8.4.2020 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Pixabay

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKin sisäinen ohjeistus koronavirustilanteessa on päivitetty

SAMK on päivittänyt 28.7. opiskelijoilleen ja työntekijöilleen seuraavaa ohjeistusta liittyen uuden koronaviruksen aiheuttamaan pandemiaan (COVID-19).

Supply Chain in A Digital World – online conference

Supply Chain in A Digital World – online conference 1.–2.12.2020 The planning of an online conference has begun. More information tba.  ...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc