Ohjeita opiskelijalle liittyen opiskelukäytäntöihin

Tärkeää opiskeluun liittyvää asiaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Päivitetty 8.5.2020.

8.4.2020 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Pixabay

Continents

Tämä ohje on päivitetty 8.5. aiemmin julkaistun yleisohjeistuksen mukaiseksi. Täydennetty 20.5., muokkaukset lihavoituna.

SAMKin kampuksia avataan hallitusti ja asteittain 14.5. alkaen – Etätöitä ja -opintoja jatketaan kuitenkin pääosin.

Yleistä

SAMKin kampuksia avataan asteittain 14.5. alkaen. Porin ja Rauman kampukset ovat normaalisti kesätauolla ja suljettuna 27.6.–2.8.

Opintoja jatketaan pääosin etänä. Opinnot on merkitty lukujärjestyksiin ja ne toteutetaan joko pääosin etänä, itse opiskellen tai muulla opettajan ilmoittamalla tavalla. Opettajat ohjeistavat opiskelijoita omien opintojaksototeutustensa käytänteistä poikkeustilanteen aikana. Myös opinnäytetyöohjaus ja -seminaarit hoidetaan verkon välityksellä. Kypsyysnäytteet kirjoitetaan vaihtoehtoisella tavalla, esim. opettajan valvomana HILLissä. Kypsyysnäytteestä sovitaan opinnäytetyön ohjaajan kanssa. Seuraa vähintään kerran päivässä SAMKin student-sähköpostia ja Moodlea sekä Tuudoa/Oivaa.

Mikäli opettaja on määritellyt opinnolle läsnäolovelvoitteen, se toteutuu myös verkkovälitteisessä opetuksessa poikkeustilan aikana. Opettajat ohjeistavat asiaa omien opintojaksojensa osalta.

Moodle on käytettävissä normaalisti poikkeustilanteen aikana. eSAMK-tuen kautta saat apua Moodlen käytön ongelmissa.

Tuudo kannattaa ehdottomasti asentaa nyt käyttöön, jotta voit helposti seurata myös sitä kautta SAMKin uutisia. Myös sen käyttöön saat apua tarvittaessa eSAMK-tuesta esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

HOPS-kysymyksissä ole yhteydessä opettajatuutoriisi.

Kesäkuun 12.6.2020 järjestettäväksi suunniteltu publiikki on peruttu.

Harjoittelusta

Jos olet menossa harjoitteluun, noudatat harjoittelupaikassa työnantajan ohjeistusta poikkeustilanteen aikana. Sosiaali- ja terveysalan harjoittelusta on oma erillinen linjauksensa, joka löytyy Oivasta ja verkkosivuilta.

Mikäli harjoittelusi keskeytyy poikkeustilanteen vuoksi, pyydä suorittamastasi osuudesta työnantajalta työtodistus, jotta sinulle voidaan kirjata sen perusteella suoritustasi vastaava määrä harjoittelun opintopisteitä opintorekisteriin.

Harjoittelusi peruuntuessa poikkeustilanteen vuoksi, etsi tilalle opintoja SAMKin kesäopintotarjonnasta sekä CampusOnlinen, muiden korkeakoulujen ja yliopistojen avoimen tarjonnasta. SAMKin kesäopintotarjonnan löydät parhaiten opinto-oppaan opintojaksoselostehaun avulla (SAMKin nettisivut, Oman väen oikopolut, Opinto-opas). Anna hakuehdoksi aikarajaus (esim. alkamispäivämäärä 1.5.2020 ja päättymispäivämäärä 31.8.2020) ja suorita haku. Hakua voit lisäksi rajata käyttämällä hakuehtoina suorituspaikkaa, ryhmää tai koulutusohjelmaa.

eSAMK

eSAMK-tuki auttaa tehostetusti verkko-opetusta ja -oppimista: Tuemme erityisesti Moodlen, HILL:n, EXAMin ja Tuudon käyttöä.

Etäpäivystys avoinna kesäaikana:
Kesäkuu: mape 8-16 puhelimella 044 710 3149 ja sähköpostilla esamk.support@samk.fi
Heinäkuu: suljettu
Elokuu 1.8 – 21.8.  mape 8-16 puhelimella 044 710 3149 ja sähköpostilla esamk.support@samk.fi

Etäpäivystys 24.8. alkaen avoinna ma – pe 8.00 – 17.30
HILL: http://hill.webex.com/meet/esamksupport
+358 44 710 3149, esamk.support@samk.fi

EduHILL

Palvelee opiskelijoita keskinäisissä ryhmätöissä ja yhteydenpidossa opiskelijoiden omilta laitteilta.

EduHILLiin kirjaudutaan kuten sähköpostiin osoitteesta https://eduhill.webex.com ja ohje käyttöön on osoitteessa https://hill.samk.fi/ohjeet/henkilokohtainen-huone/. Tämä koskee kaikkia niitä opiskelijoita, joilla on student.samk.fi -sähköposti.

Jos sinulla on kysyttävää EduHILLin käyttöön liittyen, ota yhteyttä eSamk-tukeen, esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

EXAM-tenttiakvaariot

Avataan rajoitetusti tenttimistä varten 14.5.2020 alkaen. Opettajat ohjeistavat tenttimisen opintojaksoillaan. Akvaarioista ovat käytössä Porin ja Rauman akvaariot noin puolella konekapasiteetilla ja huomattavasti lyhyemmillä aukioloilla (arkisin klo 9–15). Mahdollisten tenttisuoritusten määrä on tällöin vain noin neljäsosa normaalitilanteesta.

Opiskelijat voivat ilmoittautua EXAM-tentteihin 12.5. klo 9 alkaen ja tenttiakvaariot avautuvat 14.5. alkaen. Kevään osalta Porin ja Rauman akvaariot jatkavat toimintaansa kesäkuun lopulle ja avautuvat uudelleen 3.8.2020 alkaen. Porin ja Rauman kampukset ovat normaalisti kesätauolla ja suljettuna 27.6.–2.8. Huittisten ja Kankaanpään akvaariot ovat suljettuina ja avautuvat aikaisintaan 10.8.2020.

Tenttivierailut SAMKissa ovat mahdollisia Porissa ja opiskelijoillemme niissä korkeakouluissa, jotka tenttivierailupalvelunsa avaavat. Tässä vaiheessa näistä korkeakouluista ei vielä ole tarkkaa tietoa. Tenttivierailuiden osalta opiskelijan on tärkeää itse tarkistaa ko. korkeakoulun pandemiasta johtuvat poikkeusjärjestelyt sekä juuri ennen tenttivierailua vierailukorkeakoulun akvaarion tilanne.

Opiskelija ei saa tulla tenttiin sairaana tai jos hän tuntee vähäisimmässäkään määrin itsensä sairaaksi. Tenttiakvaarioon varatun tentin voi myös perua vielä vähän ennen tentin alkua. Käsienpesu ennen ja jälkeen tentin on tarpeen. Opiskelijoiden käyttöön tuodaan tenttiakvaarioiden eteen käsien desinfiointiainetta ja akvaarioihin desinfiointiliinoja, joilla he puhdistavat tenttikoneen hiiren ja näppäimistön sekä mahdollisen piirtonäytön ennen ja jälkeen tenttisuorituksensa. Tenttitilaan saavuttaessa ei saa pitää hengityssuojaa ja muutoinkin normaalit tenttiakvaarion säännöt ovat voimassa.

Erityistä huomattavaa tenttiakvaarioista

Pori:

 • Aukioloaika arkisin 9 – 15.
 • Kulku kampuksen tenttiakvaarioihin on mahdollista Satakunnankadun puoleisesta pääovesta ja Karjalankadun puoleisista liukuovista.
 • Porissa B-osan remontti jatkuu 31.7.2020 saakka ja siitä saattaa aiheutua äänihaittaa tenttiakvaariossa tenttiville.
 • Kulku tenttiakvaarioon tapahtuu kirjaston ryhmätilojen välisestä käytävästä.
 • Säilytyslokerikot on sijoitettu kirjaston puolelle, tenttiakvaarion oven läheisyyteen.
 • Tilat siivotaan normaalin siivouksen mukaisesti ja lokerikkojen läheisyydessä on käytettävissä käsien desinfiointiainetta ja/tai kumihansikkaita.
 • Opiskelijan tulee pyyhkiä tenttikone koneen läheisyydestä löytyvillä desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen tenttisuorituksen.
 • Käytössä on 7 tenttikonetta.

Rauma:

 • Aukioloaika arkisin 9 – 15.
 • Tilat siivotaan normaalin siivouksen mukaisesti ja lokerikkojen läheisyydessä on käytettävissä käsien desinfiointiainetta ja/tai kumihansikkaita.
 • Opiskelijan tulee pyyhkiä tenttikone koneen läheisyydestä löytyvillä desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen tenttisuorituksen.
 • Käytössä on 4 tenttikonetta.
 • eSAMK-tuki auttaa sekä EXAM-järjestelmän että tenttiakvaarion ongelmissa, esamk.support@samk.fi, p. +358 44 710 3149

Kampuskirjastot

Lainaustoiminta alkaa rajoitetusti 14.5. Kirjastoista voi lainata vain etukäteen SAMKin Finnassa varattua aineistoa ja lainoja voi palauttaa. Varauksia voi tehdä Finnan kautta 14.5. alkaen. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun varattu aineisto odottaa varaushyllyssä. Kirjastokortti tulee olla mukana lainatessa. Lainat eivät eräänny eikä ennen syksyä kerry myöhästymismaksuja. Lainoja ja kansitettuja opinnäytetöitä voi palauttaa myös lähettämällä aineisto postissa. Kirjaston asiakaspalvelu, neuvonta ja INFOtelakka palvelevat verkossa – yhteystiedot alla.

Porin kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon. Varaukset voi noutaa arkisin klo 9.00 – 15.00 varaushyllystä, jonne kuljetaan kirjaston ryhmätilojen välisestä sivuovesta. Kirjoja ei voi itse hakea hyllystä.

Rauman kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon. Varaukset voi noutaa arkisin klo 10.00 – 14.00 ryhmätyötilassa sijaitsevasta varaushyllystä. Kirjoja ei voi itse hakea hyllystä. Omatoimiaikaa ei ole.

Kuninkaisten kirjastossa lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon kirjaston ulkopuolelle. Varaukset voi noutaa kirjaston ulkopuolelta varauskaapista. Kirjaston tila on suljettu.

Taidekoulun kirjasto toimii omatoimikirjastona. Aineistoa ei voi varata, mutta kirjastossa on automaatti, jolla voi lainata. Lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon kirjaston ulkopuolelle.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjaston yhteysosoitteisiin:

Toukokuun ajan kirjasto päivystää INFOtelakan HILL-huoneessa https://hill.webex.com/meet/infotelakka arkisin klo 12.00 – 14.00

1.6. alkaen Porin ja Rauman kirjastojen tiloja avataan asiakkaille rajoitetusti. Tästä tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Jatkuvan oppimisen palvelut

Asiakaspalvelu hoidetaan verkon kautta/sähköpostitse ja puhelimitse:

In English: www.samk.fi/en/study/open-studies/

Täydennys- ja erikoistumiskoulutukset:

Ristiinopiskelu:

Jatkuvan oppimisen palveluiden henkilöstön yhteystiedot löytyvät em. nettisivuilta sekä www.samk.fi/opiskelu/taydennys-ja-erikoistumiskoulutukset/koulutuspalveluiden-yhteystiedot

HUOM! Asiakaspalvelu suljettuna heinäkuun.

Opiskelijapalvelut

Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu hoidetaan lähtökohtaisesti puhelimitse ja sähköpostitse:

Porin kampuksen opiskelijapalvelut ovat auki 14.5. alkaen juhannukseen saakka tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10.00-14.00. Tutkintotodistusanomukset ja muut todistukset kannattaa silti tilata sähköisesti kuten nykyisinkin. Opiskelijapalveluiden tiloihin pääsee kerralla yksi opiskelija hoitamaan asiaansa. Huolehdi jonossa välimatkoista. Älä saavu kampukselle, mikäli olet sairas tai tunnet itsesi sairaaksi.

Rauman kampuksen opiskelijapalvelut ovat auki 14.5. alkaen keskiviikkoisin kello 10.00-14.00. Tutkintotodistusanomukset ja muut todistukset kannattaa silti tilata sähköisesti kuten nykyisinkin. Opiskelijapalveluiden tiloihin pääsee kerralla yksi opiskelija hoitamaan asiaansa. Huolehdi jonossa välimatkoista. Älä saavu kampukselle, mikäli olet sairas tai tunnet itsesi sairaaksi.

Kankaanpään kampustoimisto on kiinni. Palvelu toimii sähköisesti. Kampustoimisto aukeaa elokuussa. Aukiolosta tiedotetaan myöhemmin.

Kuninkaisten kampustoimisto on kiinni. Palvelu toimii sähköisesti. Kampustoimiston palveluista elokuusta lukien tiedotetaan myöhemmin.

Kampustoimistojen henkilökunnan yhteystiedot: https://www.samk.fi/opiskelu/yhteystiedot/#opiskelijaneuvonta

Hakijapalveluiden yhteystiedot:

Tutkintotodistusta voi hakea normaalisti sähköisessä asioinnissa ja samalla vastataan AVOP-kyselyyn. Tutkintotodistuksia tehdään kampusten ollessa suljettuna normaalisti. Tutkintotodistus postitetaan opiskelijalle valmistumispäivänä.

Opiskelutodistuksia ja virallisia opintosuoritusotteita ja erotodistuksia lähetetään opiskelijoille noin kerran viikossa.

Kansainväliset palvelut

Asiakaspalvelu hoidetaan lähtökohtaisesti puhelimitse ja sähköpostitse.

Kansainvälisten palveluiden palvelut kampuksilla toteutetaan opiskelijapalveluiden yhteydessä olevissa työpisteissä ja aukioloaikoina. Katso yllä.

Seuraa päivittyvää tiedotetta: https://www.samk.fi/en/latest-information-on-the-coronavirus-situation/

Kehen ottaa yhteyttä: https://www.samk.fi/opiskelu/yhteystiedot/#vaihtopalvelut

THL:n tiedotukset: https://thl.fi/en/web/infectious-diseases/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates

Migrin tiedotukset: https://migri.fi/en/article/-/asset_publisher/ajankohtaista-koronatilanteesta-voit-hoitaa-monia-lupa-asioita-verkossa-ala-asioi-palvelupisteessa-sairaana

 

ICT-palvelut

ICT-palvelujen ohjeita löytyy osoitteesta https://byod-info.samk.fi

Tukipyynnöt tulee tehdä ensisijaisesti ServiceDeskin kautta (https://samk.efectecloud.com)

Vain erittäin kiireelliset tilanteet puhelimitse (Helpdesk: +358 44 710 3080).

Ellei Tuudo ole vielä käytössä, se pitää asentaa heti. Myös Tuudo on SAMKin tiedotuskanava opiskelijoille.

VPN-käyttöä tulee rajoittaa vain opettajan erikseen sopimaan ja opastamaan opetukseen.

HILL-istunnoissa tietoverkon kapasiteettia on hyvä säästää sulkemalla livekameran kuva viimeistään esittelyjen jälkeen.

8.4.2020 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Pixabay

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKin sisäinen ohjeistus koronavirustilanteessa on päivitetty

SAMK on päivittänyt 6.5. opiskelijoilleen ja työntekijöilleen seuraavaa ohjeistusta liittyen uuden koronaviruksen aiheuttamaan pandemiaan (COVID-19).

Supply Chain in A Digital World – online conference

Supply Chain in A Digital World – online conference 1.–2.12.2020 The planning of an online conference has begun. More information tba.  ...

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn