Nyrkkeilyn SM Porissa ensimmäistä kertaa – opiskelijat järjestävät ja markkinoivat

SAMKin liiketalouden ja matkailun opiskelijat tekevät ankarasti töitä Porissa viikonloppuna 13.–15.4. järjestettävissä nyrkkeilyn SM-kisoissa. Kisojen aktiivinen järjestäminen, myynti ja markkinointi alkoi tammikuussa. Töitä tehdään Tapahtumilla tuloksia -opintojaksolla Tero Tuomen ohjauksessa.

12.4.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Matkailun toisen vuoden opiskelijat Julia Maanawadu, Elina Häyhä ja Anna Kuusela edustivat haastattelussa koko ryhmää, josta osa on juuri viime viikolla lähtenyt eri puolelle Suomea harjoittelujaksolleen. Kaikkiaan opiskelijoita on mukana kehätytöt ja -pojat mukaan lukien 21.
Matkailun toisen vuoden opiskelijat Julia Maanawadu, Elina Häyhä ja Anna Kuusela edustivat haastattelussa koko ryhmää, josta osa on juuri viime viikolla lähtenyt eri puolelle Suomea harjoittelujaksolleen. Kaikkiaan opiskelijoita on mukana kehätytöt ja -pojat mukaan lukien 21.

Tarjolla oli myös muita tapahtumia, mutta Julia Maanawadu, Elina Häyhä ja Anna Kuusela halusivat mukaan juuri SM-nyrkkeilyihin, koska se oli isoin ja haastavin.

– Oppii eniten, he sanovat. Tapahtumien järjestämiskokemuksen myötä niiden järjestäminen on alkanut kiinnostaa myös ammattina, jos vaikka aiemmin olisikin ajatellut matkatoimistouraa.

Nyrkkeilyn SM-kisojen järjestäminen sai vauhtia lehtori Tuomen nyrkkeilyharrastuksesta ja viime keväänä järjestetystä SataSisu Fight Night -ammattilaisnyrkkeilytapahtumasta. Porin NNKY kysyi, saisiko opiskelijoita mukaan SM-kisoja järjestämään.

Nyrkkeilyn SM-kisojen järjestäminen sai vauhtia viime kevään SataSisu Fight Night -ammattilaisnyrkkeilytapahtumasta.

Ryhmä oli koossa syksyllä ja työt alkoivat tammikuussa. Pääsiäiseen saakka viikkopalavereja pidettiin aina keskiviikkoaamuisin ja katsottiin, miten työt ovat edenneet. On tehty ajatus- ja jalkatyötä: on hoidettu viranomaisten kanssa turvallisuussuunnitelma, tehty muun muassa kisapassit, julisteet, flyerit ja istumapaikkakartta, on jaettu ilmaislippuja WinNovassa ja flyereita jääkiekko- ja salibandypeleissä ja kaupungin yössä. Jos joku on parina iltana nähnyt kaupungilla nyrkkeilevän nallekarhun opiskelijoiden kanssa, senkin viesti on ollut: tulkaa katsomaan otteluita! Täkynä voi mainita Mira Potkosen, Suomen ainoan olympiamitalistin Rio de Janeiron kisoista.

Ensimmäinen ottelu perjantaina kello 17

Kilpailujen aattoiltana kaikki tapaavat jälleen Porissa ja sopivat vielä viikonlopun työnjaon. Työtä tehdään perjantaista kello 8:sta sunnuntaihin kello 23:een. Ottelut alkavat perjantaina kello 17. Oheisohjelmana on karaokebaari ja kaksi opiskelijoiden bändiä: Nipponi & Napakettu ja Renessanssitaiteilijoiden kerho, jotka myös esittävät virallisen kisabiisin videolla https://youtu.be/kZBCPwybq2s

Katso ohjelma ja uutiset kisasivuilta

Opiskelijat hoitavat myös sosiaalisen median kanavat, seuraa tapahtumaa  myös niissä:

Instagram: nyrkkeilynsm2018
Twitter: SMnyrkkeilyt2018
Facebook: Nyrkkeilyn SM 2018

12.4.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

Opiskelijaryhmä poseeraa luokassa opettajan kanssa.
| Opinnot ja opetus

SataSisu Fight Night suurin opiskelijaprojekti kautta aikojen

– Kyllä stressi otti miehestä vallan, tunnustaa projektipäällikkö Joni Kotro. Matkailun opiskelijat vastasivat Puuvillassa 22.4.2017 järjestetyn SataSisu Fight Night -ammattilaisnyrkkeilyillan järjestelyistä.
SAMK Projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä.
| Matkailu

Matkailun opiskelijat kartuttavat kv. konferenssikokemusta

Viisihenkinen matkailun opiskelijoiden ryhmä SAMKista on mukana järjestämässä kansainvälistä Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssia Porin yliopistokeskuksessa syyskuun lopussa. Ryhmän ohjaaja, lehtori Vappu Salo pitää tärkeänä oppia siitä, millaista on järjestää kansainvälistä konferenssia.