Nuorisotilassa työskentely sai Alisan hakemaan sosionomiksi

Lukion aikana Alisa Leinonen pohti hakemista poliisikouluun tai oikeustieteelliseen. Työskentely Nakkilan nuorisotilassa kuitenkin muutti ajatukset nuorisotyön pariin ja sitä kautta Alisa päätyi hakemaan sosionomiopiskelijaksi SAMKiin.

27.12.2022 | Teksti: Julianna Kiuru, SAMKin opiskelija | Kuva: Alisa Leinonen, SAMKin opiskelija

Alisa Leinonen 1

Alisa näkee itsensä työskentelevänsä mahdollisesti kuraattorin roolissa.

Sosionomiksi hakeminen on ollut Alisalle mieluisa ja oikea valinta. Työskennellessään Nakkilan nuoristotilan ohjaajana Alisa ajatteli, että työskentely nuorten kanssa on mukavaa ja näkisi sen myös tulevaisuudessa työnään.

Opinnoissa on sopivasti kaikkea

Alisa on kotoisin Nakkilasta ja hänelle oli jo hakuvaiheessa selvää, että lyhyen etäisyyden vuoksi hän hakee Satakunnan ammattikorkeakouluun. Nyt hänellä on meneillään opintojen kolmas vuosi.

Sosionomin opinnot SAMKissa sisältävät Alisan mukaan sopivasti sekä käytäntöä että teoriaa. Ensimmäisenä vuotena teoriaa on enemmän.  Opintojen aikana opiskelijat ovat muun muassa vierailleet vanhustenkodeissa ja tehneet projekteja erilaisten ihmisten kanssa. Opintoihin kuuluu myös viisi harjoittelua ja tällä hetkellä Alisa on harjoittelussa lastensuojelun parissa, josta hän pitää todella paljon.

Yksi asia kuitenkin yllätti Alisan sosionomin opinnoissa, ryhmätöiden määrä. Leinonen kuitenkin kertoo, että ryhmätöistä saa todella paljon irti, esimerkiksi oppii työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja selviämään konfliktitilanteista.

– Eihän siellä tulevaisuuden työpaikallakaan yksin olla, Leinonen naurahtaa.

Leinonen on viihtynyt SAMKissa todella hyvin. Erityisesti hän on nyt tyytyväinen siihen, että opiskelu tapahtuu paikan päällä, eikä kotona. SAMKin puitteet ovat todella hyvät, opettajat mukavia, aikataulut sopivia,  sekä korkeakoulurakennus on mieluisa.

Alisa Leinonen hymyilee kuvassa.

Alisa Leinonen

  • 22-vuotias
  • kolmannen vuoden sosionomiopiskelija
  • tulevaisuudessa haaveilee kuraattorin työstä

27.12.2022 | Teksti: Julianna Kiuru, SAMKin opiskelija | Kuva: Alisa Leinonen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Lääketieteen opiskelijat kohtaavat potilaan omaisen SAMK Porin kampuksen simulaatiotilassa. Medical students meet the patient's relative in the simulation space of the SAMK Pori campus.
| Hyvinvointi ja terveys

Uutta SAMKissa – tulevat lääkärit, hoitajat, fysioterapeutit ja sosionomit harjoittelevat yhdessä potilaan kohtaamista

Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksen ryhmätila alkaa täyttyä aamulla kello 9. On alkamassa SAMKin simulaatiokeskuksen kautta aikojen ensimmäinen monialainen yhteisharjoitus, joka kestää koko päivän. Paikalle on saapunut opiskelijoita, opettajia ja asiantuntijoita hoitotyön eri aloilta. Neljän potilastapuksen avulla harjoitellaan eri ammattiryhmien keskinäistä vuorovaikutusta ja potilaan kohtaamista hoitotilanteessa.
Meri Kallio SAMKin Porin kampuksen kuntosalilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Meri Kallio – opiskelijoiden voimanoston SM-nainen ja sosionomiopiskelija

SAMKin sosionomiopiskelija Meri Kallio voitti huhtikuussa opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisat Tampereella. Valmentaja Jani Kuusisto kertoo syystäkin ylpeänä, että erityisen hienon Merin suorituksesta tekivät koko kisan kovimmat pisteet – miehet mukaan lukien.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html