Noora laittaa itsensä likoon kansainvälisessä Nursing-koulutuksessa
Viikon omakohtainen kokemus sairaalasta antoi ponnahduslaudan Noora Lempisen hoitotyön opinnoille. Sairaalassa yksi sairaanhoitajista valoi positiivisella olemuksellaan ja asenteellaan Nooraan toivoa vakavan tulehduksen nujertamiseksi. Parannuttuaan Noora muisteli lämmöllä hoitajaa ja päätti, että hänestä tulee samanlainen.

Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat paljon simulaatioluokissa nukeilla. Siellä voi harjoitella esimerkiksi verenpaineen mittaamista, kanylointia ja elvytystilanteita.
Noora halusi myös laittaa itsestään kaiken likoon, joten hän päätyi hakemaan hoitotyön englanninkieliseen Nursing-koulutukseen.
– Taustalla oli näyttämisen tahtoa. Halusin näyttää, että pystyn opiskelemaan englanniksi.
Noora on aiemmin opiskellut laborantiksi ja työskennellyt usean vuoden tarjoilijana. Opiskelu muutaman vuoden tauon jälkeen tuntuu mahtavalta.
– Hoitotyön opinnot kuormittavat ajoittain paljon, mutta koen silti päällimmäisenä tunteena innostumista opiskelusta. Mahtavat opettajat ja hyvä ryhmähenki lisäävät opiskeluintoa ja halua tähdätä pitkälle.
Simulaatiotilanteet ja harjoittelut ovat opintojen parasta antia
– Sairaanhoitajaopinnoissa pidän eniten siitä, että teorian lisäksi on paljon työelämän jäljittelyä simulaatioluokissa sekä konkreettisia harjoitteluita, joissa pääsee tekemään oikeita töitä ja kohtaamaan potilaita.
Noora kehuu Porin kampuksen simulaatioluokkia, joissa pääsee harjoittelemaan tietokoneohjatuilla nukeilla erilaisia tilanteita todentuntuisesti.
– Olemme harjoitelleet esimerkiksi kanylointia ja injektioiden laittoa. Myös elvytystilanteet ja tipan laitto ovat tulleet tutuksi. On mahtavaa, että pääsemme harjoittelemaan kliinistä osaamista kampuksella valvotussa tilassa ennen harjoitteluihin lähtemistä.
Noora kertoo mielellään opiskeluporukan hyvästä ryhmähengestä ja kaikkien yhteisestä panostuksesta ja tsempistä toisilleen. Opiskeluryhmä koostuu kaksikymppisistä yli 40-vuotiaisiin.
– Meillä on todella monipuolinen ja räiskyvä luokka. Ryhmässä on muutamia aasialaisia, useita afrikkalaisia, eurooppalaisia ja muutamia täältä Pohjois-Euroopasta. Olen kiitollinen, että olen päässyt tutustumaan kaikkiin näihin ihmisiin.
Ensimmäisen lukuvuoden keväänä opiskelijoilla oli kaksi ensimmäistä harjoittelua. Ensimmäisen viiden viikon aikana jokainen opiskelija pääsi kolmeen erilaiseen mielenterveyden, vanhustyön ja kehitysvammaisten hoitopaikkaan. Opettajat olivat valinneet ja järjestäneet paikat opiskelijoille. Toinen viiden viikon harjoittelu oli pitkäaikaishoitopaikassa, jonka opiskelijat järjestivät itselleen.
Kansainvälinen tutkinto on menolippu maailmalle
Kansainvälisyys näkyy Nursing-koulutuksessa joka päivä. Ryhmässä on monia kansalaisuuksia ja opetus on kokonaan englanniksi. Koska opiskelu ja suurin osa harjoitteluista tapahtuvat Suomessa, on suositeltavaa, että opiskelijat osaavat myös hieman suomen kieltä. Ulkomaalaisten opintosuunnitelmaan sisältyy suomen kielen opintojakso ja heille on tarjolla myös toinen valinnainen opintojakso.
Itselleni kansainvälinen koulutus avaa toivottavasti ovia ulkomaille.
– Itselleni kansainvälinen koulutus avaa toivottavasti ovia ulkomaille. Koska opiskelu tapahtuu englanniksi ja harjoittelut suomeksi, ammattisanasto on hallussa molemmilla kielillä. Se helpottaa työnhakemista jopa ulkomailta. Unelmani on päästä kiertämään maailmaa töitä tehden.
Noora kannustaa myös muita valitsemaan kansainväliset opinnot.
– Jos olet sosiaalinen, haluat haastaa itseäsi ja valmistuttuasi auttaa muita, suosittelen hakemaan avoimin mielin kansainväliseen Nursing-koulutukseen. Englanninkielellä opiskelua ei kannata arastella. Tulet varmasti nauttimaan päästessäsi tutustumaan upeisiin ihmisiin ja heidän kulttuureihinsa. Ensimmäisen vuoden jälkeen en voisi enää kuvitellakaan opiskelevani suomeksi.

Noora Lempinen
Nursing-koulutus, opiskelija