Noora laittaa itsensä likoon kansainvälisessä Nursing-koulutuksessa

Viikon omakohtainen kokemus sairaalasta antoi ponnahduslaudan Noora Lempisen hoitotyön opinnoille. Sairaalassa yksi sairaanhoitajista valoi positiivisella olemuksellaan ja asenteellaan Nooraan toivoa vakavan tulehduksen nujertamiseksi. Parannuttuaan Noora muisteli lämmöllä hoitajaa ja päätti, että hänestä tulee samanlainen.

23.10.2018 | Teksti: Noora Lempinen / Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Nursing student Noora Lempinen inserting a cannula in the simulation class room.

Sairaanhoitajaopiskelijat harjoittelevat paljon simulaatioluokissa nukeilla. Siellä voi harjoitella esimerkiksi verenpaineen mittaamista, kanylointia ja elvytystilanteita.

Noora halusi myös laittaa itsestään kaiken likoon, joten hän päätyi hakemaan hoitotyön englanninkieliseen Nursing-koulutukseen.

– Taustalla oli näyttämisen tahtoa. Halusin näyttää, että pystyn opiskelemaan englanniksi.

Noora on aiemmin opiskellut laborantiksi ja työskennellyt usean vuoden tarjoilijana. Opiskelu muutaman vuoden tauon jälkeen tuntuu mahtavalta.

– Hoitotyön opinnot kuormittavat ajoittain paljon, mutta koen silti päällimmäisenä tunteena innostumista opiskelusta. Mahtavat opettajat ja hyvä ryhmähenki lisäävät opiskeluintoa ja halua tähdätä pitkälle.

Simulaatiotilanteet ja harjoittelut ovat opintojen parasta antia

­– Sairaanhoitajaopinnoissa pidän eniten siitä, että teorian lisäksi on paljon työelämän jäljittelyä simulaatioluokissa sekä konkreettisia harjoitteluita, joissa pääsee tekemään oikeita töitä ja kohtaamaan potilaita.

Noora kehuu Porin kampuksen simulaatioluokkia, joissa pääsee harjoittelemaan tietokoneohjatuilla nukeilla erilaisia tilanteita todentuntuisesti.

– Olemme harjoitelleet esimerkiksi kanylointia ja injektioiden laittoa. Myös elvytystilanteet ja tipan laitto ovat tulleet tutuksi. On mahtavaa, että pääsemme harjoittelemaan kliinistä osaamista kampuksella valvotussa tilassa ennen harjoitteluihin lähtemistä.

Noora kertoo mielellään opiskeluporukan hyvästä ryhmähengestä ja kaikkien yhteisestä panostuksesta ja tsempistä toisilleen. Opiskeluryhmä koostuu kaksikymppisistä yli 40-vuotiaisiin.

– Meillä on todella monipuolinen ja räiskyvä luokka. Ryhmässä on muutamia aasialaisia, useita afrikkalaisia, eurooppalaisia ja muutamia täältä Pohjois-Euroopasta. Olen kiitollinen, että olen päässyt tutustumaan kaikkiin näihin ihmisiin.

Ensimmäisen lukuvuoden keväänä opiskelijoilla oli kaksi ensimmäistä harjoittelua. Ensimmäisen viiden viikon aikana jokainen opiskelija pääsi kolmeen erilaiseen mielenterveyden, vanhustyön ja kehitysvammaisten hoitopaikkaan. Opettajat olivat valinneet ja järjestäneet paikat opiskelijoille. Toinen viiden viikon harjoittelu oli pitkäaikaishoitopaikassa, jonka opiskelijat järjestivät itselleen.

Kansainvälinen tutkinto on menolippu maailmalle

Kansainvälisyys näkyy Nursing-koulutuksessa joka päivä. Ryhmässä on monia kansalaisuuksia ja opetus on kokonaan englanniksi. Koska opiskelu ja suurin osa harjoitteluista tapahtuvat Suomessa, on suositeltavaa, että opiskelijat osaavat myös hieman suomen kieltä. Ulkomaalaisten opintosuunnitelmaan sisältyy suomen kielen opintojakso ja heille on tarjolla myös toinen valinnainen opintojakso.

Itselleni kansainvälinen koulutus avaa toivottavasti ovia ulkomaille.

– Itselleni kansainvälinen koulutus avaa toivottavasti ovia ulkomaille. Koska opiskelu tapahtuu englanniksi ja harjoittelut suomeksi, ammattisanasto on hallussa molemmilla kielillä. Se helpottaa työnhakemista jopa ulkomailta. Unelmani on päästä kiertämään maailmaa töitä tehden.

Noora kannustaa myös muita valitsemaan kansainväliset opinnot.

– Jos olet sosiaalinen, haluat haastaa itseäsi ja valmistuttuasi auttaa muita, suosittelen hakemaan avoimin mielin kansainväliseen Nursing-koulutukseen. Englanninkielellä opiskelua ei kannata arastella. Tulet varmasti nauttimaan päästessäsi tutustumaan upeisiin ihmisiin ja heidän kulttuureihinsa. Ensimmäisen vuoden jälkeen en voisi enää kuvitellakaan opiskelevani suomeksi.

Nursing student Noora Lempinen in SAMK campus Pori atrium.

Noora Lempinen

Nursing-koulutus, opiskelija

23.10.2018 | Teksti: Noora Lempinen / Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Lisää aiheesta

Mikko Lehmus, Tradenomi (YAMK)
| Liiketoiminta

Tradenomi (YAMK) -opinnot huomioivat hyvin tämän päivän työelämän haasteita

Helsinkiläinen Mikko Lehmus lähti opiskelemaan liiketalouden ylempää amk-tutkintoa, koska halusi pitää huolta ammatillisesta kehittymisestään. – Tradenomi (YAMK) -tutkinto tuo hyvät raamit kehittää...
| Liiketoiminta

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti ”Monimuotokoulutus on helppo tapa opiskella, mutta se vaatii opiskelijalta kurinalaisuutta ja itsensä johtamista,” painottaa tradenomi...

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn