NIBS-kilpailun kaksoisvoitto Kanadaan

Network of International Business School -verkoston viikon kestävässä kilpailussa voittajaksi selviytyi Carleton University Ottawasta. Hopealle ylsi Concordia University Montrealista. Vuoden 2017 kilpailua Raumalla helmi-maaliskuun vaihteessa isännöi SAMK.

6.3.2017 | Teksti: Katri Väkiparta

NIBS2017 winner Carleton University, Ottawa, Kanada
NIBS2017 winner Carleton University, Ottawa, Kanada

Kansainvälinen liiketoiminnan case-kilpailu ”NIBS” huipentui perjantaina Raumalla iltagaalaan, jossa julkistettiin kilpailun voittajajoukkue. Voittopokaalin vei tänä vuonna Kanadan Ottawassa sijaitseva Carleton University.

Carletonin nelihenkisessä joukkueessa kisasivat Carlos Cantafio, Jacqueline De Sousa, Chongo Bwalyan ja Sonia Fendt. Hopealle kisassa sijoittui niin ikään joukkue Kanadasta, Concordia University Montrealista.

Jaetulle pronssille sijoittuivat Dublin Institute of Technology (DIT) ja London South Bank University.

Kilpailun 16 joukkueesta kahdeksan tippui kolmannen kierroksen jälkeen keskiviikkona. Mukana myös SAMKin joukkue: Jan Joensivu, Van Nguyen, Marcel Uhlig ja Uyen Thuc Le valmentajanaan Vesa Rosenqvist.

Lähes minuuttiaikataulutettu kilpailuviikko oli suuri ponnistus järjestäjille. Päävastuun järjestelyistä kantoivat SAMKin Marina Wikman ja Anssi Pajala.

Hektinen, aivan loistava, ainutkertainen, kuvaa viikon jälkeen fiiliksiä käytännön järjestelyistä vastannut Marina Wikman.

– Hektinen, aivan loistava, ainutkertainen, kuvaa viikon jälkeen fiiliksiä "co-chairina" logistiikasta ja käytännön järjestelyistä vastannut Marina Wikman.

– Fenomenaalinen, uskomaton happening, jäi hyvä olo, tiivistää tunnelmiaan kilpailun "co-chairina" case- ja tuomarointijärjestelyistä vastannut Anssi Pajala.

Järjestyksessään 22. NIBS-kilpailu sai kiitosta muun muassa avustajien runsaasta määrästä, järjestelyjen toimivuudesta sekä rennon tyylikkäästi sujuneesta iltagaalasta. Luonteeltaan arvokas gaalajuhla sai tunnelmastaan erityiskiitosta NIBS:n varapuheenjohtaja ja kilpailuvastaava Robin Ritchieltä.

Kilpailu on suuri oppimistapahtuma

Maantieteellisesti laajin liiketalouden case-kilpailu toimi oppimistapahtumana, paitsi osallistujille ja järjestäjille, myös lähes 100:lle SAMKin opiskelijalle. Järjestelyissä mukana oli myös verkoston toinen suomalainen jäsen, Lahden ammattikorkeakoulu. Kilpailujen aikana erityisjärjestelyjä vaatineesta ruokahuollosta vastasivat WinNovan opiskelijat.

– Opiskelijoiden rekrytointi aloitettiin jo viime keväänä ja sitä jatkettiin vielä syksyllä, kertoo Marina Wikman. Avustajia ei tämänkaltaisessa tapahtumassa voi olla liikaa, on Marinan vinkki tuleville järjestäjille.

Kanadassa vastaavat kilpailut ovat lähes kansallisurheilua. Koska meillä ei ole tällaisesta perinteitä, oli haaste valmentaa lähes 50 tuomaria tehtäväänsä.

– He olivat kuitenkin aivan loistavia, kehuu Pajala. Moni heistä on kiitellyt nyt jälkeenpäin ainutlaatuista kokemusta.

Oli mahtavaa olla mukana ja tutustua uusiin kasvoihin, kiitteli mm. Eurajoen Säästöpankin pankinjohtaja Rafael Eerola.

Tuomariston enemmistö koostui SAMKin liiketalouden opettajista, alumneista ja paikallisten yritysten edustajista.

Ensi vuonna Network of International Business School (NIBS) -verkostoon kuuluvien oppilaitosten loppukilpailijat taistelevat paremmuudesta Guatemalassa, isäntänään Universidad del Istmo.

Finaaliesitykset HILL-tallenteena

What does it take to organize NIBS2017? Co-chairs share their thoughts.

Kuvia kilpailuviikon tunnelmista

Lisää aiheesta

Anssi Pajala ja NIBS-kilpailun osallistuja.
| Liiketoiminta

SAMKissa käynnissä kansainvälinen NIBS-kilpailu

SAMKissa on käynnissä Network of International Business Schools -verkoston (NIBS) vuosittainen kilpailu. Se on tuonut lähes 100 henkilöä eri puolilta maailmaa Raumalle.
Anssi Pajala ja Marina Wikman
| Opinnot ja opetus

NIBS-promoottorit Marina ja Anssi: ”Tämä on työn suola”

Marina Wikman ja Anssi Pajala vastaavat liiketalouden opiskelijoiden osaamiskilpailun NIBS Case Competitionin järjestämisestä SAMKissa. Siksi, että se on heistä haastavaa ja hauskaa. Keitä he ovat ja mikä heitä vetää kansainväliseen yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa?

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html