NCC:n työpäällikkö Granqvist kiittää kampustyömaan tiedonkulkua ja yhteistyötä

  Kaikki pääsivät antamaan panoksensa ja tekivät töitä samaan suuntaan, kehuu NCC:llä SAMK-kampuksen työpäällikkönä toiminut Jari Granqvist. Hänen mielestään yhteistyö eri osapuolten kesken sujui poikkeuksellisen hyvin. Työmaa palkittiin myös työturvallisuudesta.

3.8.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: NCC

SAMK-kampus Porin perustat rakennusvaiheessa.

Ammattikorkeakoulu on aina kaupungissa merkittävä rakennus, ja SAMKin kampus on myös keskeisellä paikalla, kuvailee Jari Granqvist työmaata rakentajan, NCC:n näkökulmasta.

Jokaisella isolla rakennustyömaalla on omat haasteensa. Kampuksella ensimmäinen haaste oli useiden monikerroksisten rakennuksien purkaminen pois alta, toisena vanhan betonirakenteisen jännitetyn kaarihallin katon purkaminen niin, että monitoimisali saatiin työntymään vanhan kaarikaton ”läpi”.  Kolmanneksi, maavarainen rakentaminen ja helposti häiriintyvä maaperä ovat yhdistelmä, joka vaatii erityistä pohjarakennusvaiheen ennakkosuunnittelua, koska maaperää ei saa häiritä esimerkiksi kaivinkoneilla. Näin toimittiin. Pikanttina yksityiskohtana kampuksen rakentamisessa oli rakennuksen vanhassa osassa koko ajan toiminut iso ruokakauppa.

Tällaisessa kohteessa on hirveän tärkeää se, että saadaan lähtötietoja käyttäjän tarpeista. Tässä kohtaa tieto saatiin esimerkillisesti.

Granqvist on tyytyväinen siihen, että Cityconin voitettua tarjouskilpailun vuosi käytettiin suunnitteluun niin, että myös rakentaja pääsi mukaan antamaan oman panoksensa. Urakoitsija oli rakennuksessa kiinni kolme vuotta, ja tyypillisesti työmaalla oli 130140 rakennustyöntekijää, ja lisäksi muun muassa suunnittelijoita.

Tällaisessa kohteessa on hirveän tärkeää se, että saadaan lähtötietoja käyttäjän tarpeista. Tässä kohtaa tieto saatiin esimerkillisesti. Se mahdollisti rakentamisen aikataulussa, Granqvist kehuu.

Hän toteaa – ja sama toistuu muun muassa arkkitehdin ja samkilaisten haastatteluissa – että Citycon, SAMK, urakoitsija ja suunnittelija tekivät ”mahdottoman hyvää yhteistyötä”.

Työmaa sai kaksi kertaa peräkkäin myös Satakunnan alueen työturvallisuuspalkinnon.  Samoin jätemääriä seurattiin ja kierrätystä hoidettiin ympäristösertifikaatin mukaisesti.

3.8.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: NCC

Lisää aiheesta

Arkkitehti Matti Asmala arkkitehtipiirrosten ääressä.
| SAMK

Kampus piti arkkitehdin virkeänä muttei stressannut

– Painotan hyvin paljon funktionaalisuutta, visio toiminnasta tulee teiltä. Sen kääntäminen arkkitehtuurin muotoon menee funktionaalisuuden kautta, sanoo arkkitehti Matti Asmala, SAMKin Porin-kampuksen pääsuunnittelija, kun kysyn, millainen visio hänellä oli SAMKin Porin-kampuksesta.
Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kahvikupin ääressä.
| SAMK

SAMKin pitää näkyä, kuulua ja tuntua

Otsikko tiivistää Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen ja Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Anttivesa Knuuttilan tunnelmat nyt, kun uusi SAMK-kampus Pori on valmiina odottamassa opintojen käynnistymistä syksyllä.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Osallistu SAMK Yrittäjyyspäivän webinaariin ja inspiroidu yrittäjien tarinoista!

Ota seurantaan FB-tapahtumasivu ja käy ilmoittautumassa mukaan osoitteessa yrittajyyspaiva.samk.fi/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni