Näkökulma: Miksi Namibiaan?

Merentutkimusalus RV Mirabiliksesta alkanut toiminta on monipuolistunut SAMKissa nopeassa tahdissa. Projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola avaa näkökulmaa Namibiaan.

13.10.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Maa, joka on kaksi ja puoli kertaa Suomen kokoinen, jossa on 2,3 miljoonaa asukasta ja sijaitsee Afrikassa. Ei kuulosta äkkiseltään kovinkaan suurelta liiketoimintamahdollisuudelta suomalaisille yrityksille.

Yleensä liiketoiminnan ajatellaan etenevän polkua koulutus-tutkimustoiminta-innovaatio-liiketoiminta. Rauman seudun ja SAMKin yhteistyö Namibiaan eteni poikkeuksellisesti liiketoiminnasta koulutuksen kautta tutkimukseen ja innovaatioihin.

Merentutkimusalus RV Mirabiliksesta alkanut toiminta on monipuolistunut SAMKissa nopeassa tahdissa. Samalla olemme huomanneet, kuinka paljon suomalaisilla on namibialaisten kanssa toimintaa niin koulutuksessa, tutkimuksessa ja liiketoiminnassa. Kevät 2016 oli aktiivista aikaa ja työtä jatketaan SAMKissa yhä tiiviimmin syksyllä 2016 yhteistyössä muiden kanssa.

SAMKin tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola.

Kirjoittaja

Minna Keinänen-Toivola
Projektipäällikkö, FT

 

 

13.10.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence