Näkökulma: Miksi Namibiaan?

Merentutkimusalus RV Mirabiliksesta alkanut toiminta on monipuolistunut SAMKissa nopeassa tahdissa. Projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola avaa näkökulmaa Namibiaan.

13.10.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Maa, joka on kaksi ja puoli kertaa Suomen kokoinen, jossa on 2,3 miljoonaa asukasta ja sijaitsee Afrikassa. Ei kuulosta äkkiseltään kovinkaan suurelta liiketoimintamahdollisuudelta suomalaisille yrityksille.

Yleensä liiketoiminnan ajatellaan etenevän polkua koulutus-tutkimustoiminta-innovaatio-liiketoiminta. Rauman seudun ja SAMKin yhteistyö Namibiaan eteni poikkeuksellisesti liiketoiminnasta koulutuksen kautta tutkimukseen ja innovaatioihin.

Merentutkimusalus RV Mirabiliksesta alkanut toiminta on monipuolistunut SAMKissa nopeassa tahdissa. Samalla olemme huomanneet, kuinka paljon suomalaisilla on namibialaisten kanssa toimintaa niin koulutuksessa, tutkimuksessa ja liiketoiminnassa. Kevät 2016 oli aktiivista aikaa ja työtä jatketaan SAMKissa yhä tiiviimmin syksyllä 2016 yhteistyössä muiden kanssa.

Minna Keinänen-Toivola

Kirjoittaja

Minna Keinänen-Toivola
Projektipäällikkö, FT

 

 

13.10.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA