Mukana vanhempien rakennusprojekteissa – Suvi on aina halunnut insinööriksi

Suvi Grönroosin mielestä rakennus- ja yhdyskuntatekniikka on mielenkiintoisin ala, mitä SAMKissa voi opiskella. Syksyllä 2021 alkoi hänen neljäs opiskeluvuotensa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tuotantopainotteisella puolella.

Suvi Grönroos SAMKin Porin kampuksen kirjastossa.

Aloittaessaan opinnot Suvilla oli vain vähän odotuksia. Hän lähti vain katsomaan mitä opiskelut tuovat tullessaan. Hän halusi uusia opiskelukavereita ja kokemusta. Myös harjoittelu kiinnosti kovasti, sillä lukiossa ei sellaista ollut.

– Olen saanut paljon opiskelukavereita sekä omalta että muilta aloilta. Olen päässyt kivoihin harjoitteluihin, ja muutenkin saanut oppia uutta sekä osallistua opiskelijajärjestön toimintoihin, Suvi kertoo.

Pio ry:n hallituksessa tapahtumavastaavana ollut Suvi on päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan opiskelutapahtumia, esimerkiksi ensimmäisenä vuotenaan ASTin risteilyä. Tämän vuoden tammikuussa Suvi on ollut mukana myös SAMMAKKOn hallituksessa, mutta pitänyt hieman hiljaiseloa harjoittelun aikana.

– Jos on kiinnostunut paikallisyhdistyksien asioista, niin kannattaa rohkeasti lähteä seuraamaan niiden kokouksia. Aina voi hakea ja päästä mukaan toimintaan. Paikallisyhdistyksissäkin pääsee muun muassa suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia opiskelijatapahtumia.

Opinnot ovat edenneet vaikeuksista huolimatta

Parhaana asiana opiskelussa tähän mennessä Suvi mainitsee opiskelukaverit, joiden kanssa tehdään yhdessä harjoitustöitä ja vietetään vapaa-aikaa. Myös kahdeksan kuukauden harjoittelu oman alan yrityksessä oli hienoa ja hauskaa.

– Haastavinta on ollut etäopiskelu, sillä sitä on ollut korona-aikana paljon. Samoin tietyt opintojaksot ovat tuoneet omat haasteensa, mutta ne ovat vaatineet sitten vain vähän enemmän opiskelua.

Suvi kertoo rakennus- ja yhdyskuntatekniikan olevan mukava ala, jossa on paljon erilaisia opiskeltavia aiheita. Opintoihin kuuluu muun muassa rakennusfysiikkaa, korjausrakentamista, lujuusoppia sekä pientalonsuunnittelu- ja AutoCAD-opintojaksoja.

– Opiskeltavaa on paljon, mutta opinnot ovat mielenkiintoisia. On paljon vaihtoehtoja, mikä sinusta voi tulla isona.

Valmistuttuaan Suvi toivoo pääsevänsä töihin samaan paikkaan, jossa oli harjoittelussakin.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista Suvi Grönroos puolivartalokuva

Suvi Grönroos

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
  • Opiskelee neljättä vuotta insinööriksi (AMK)

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.