Mitä tehdä, kun COVID-19 iskee työpaikalle? – SAMK ja Rauman kauppakamari järjestävät ajankohtaisen täsmäwebinaarin

Satakunnan alueen yritysten keskuudesta on noussut tarve saada tietoa, miten toimia, kun korona iskee työpaikalle. Koronan torjuntaan on paljon ohjeistuksia, mutta tilanteen hoitamiseen käytännössä ohjeita on vähemmän.

Punasävyinen kuva rakennuksesta.

Nyt kun tilanne on kaikkialla Satakunnassa muuttumassa haastavammaksi koronapandemian suhteen, Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Rauman kauppakamari järjestävät aiheeseen liittyvän täsmäwebinaarin yrityksille.

– Tarvitsemme käytännön ohjeita, miten toimia työpaikoilla COVID-19-tilanteissa. Webinaari vastaa tähän akuuttiin tarpeeseen, toteaa tutkimuskeskuksen vetäjä Minna Keinänen-Toivola SAMKista.

Webinaarin tavoitteena on parantaa alueen yritysten ja työyhteisöjen valmiutta vastata koronapandemian esiintuomiin haasteisiin. Webinaarissa käydään käytännönläheisesti läpi, kuinka toimia, kun työyhteisössä kohdataan ja mahdollisesti altistutaan COVID-19-virukselle.

Tilaisuus on tarkoitettu yritysjohtajille, HR-henkilöstölle ja viestinnän asiantuntijoille.

Webinaari järjestetään 12.2.2021 klo 13.30-15.00.

Webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja:

  • jäljitys ja karanteenit
  • viestintä sisäisesti ja ulkoisesti
  • yhteistyö viranomaisten ja kuntaorganisaation kanssa
  • henkilöstöhallinnon rooli mukaan lukien psykologiset tekijät, mistä turvaa ja tukea, korvauksien hakeminen
  • muuta huomioitavaa

Webinaarin ohjelma

Klo 13.30 Tapahtuman avaus: tutkimuskeskuksen vetäjä Minna Keinänen-Toivola/ SAMK ja toimitusjohtaja Riikka Piispa/ Rauman Kauppakamari

Klo 13.35 Työpaikan ja tartuntatautiviranomaisten välinen yhteistyö, kun työpaikalla todetaan Covid19-tartunta: tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall/Rauman kaupunki

Klo 13.50 Lounais-Suomen Aluehallintoviraston rooli työsuojelun näkökulmasta: ylijohtaja Mikael Luukanen ja työsuojelun vastuualueen edustaja Ulla Riikonen/ Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Klo 14.05 Kunnan sosiaalihuollon näkökulma työpaikan Covid19-tartuntatautitilanteeseen -arjen hallinta: aikuis- ja perhetyön päällikkö Saila Hohtari/ Rauman kaupunki

Klo 14.20 Yrityscase: Johanna Peltomaa HR Manager/ Rauma Marine Constructions Oy

Klo 14.35 Keskustelua ja mahdolliset jatkotoimet

Klo 14.45 Tilaisuus päättyy

Tapahtuma on osa Satakunnan ammattikorkeakoulun toteuttaman SataVarmuus-hankkeen (Satakuntalaisten yritysten tuotteet ja palvelut varmistavat huoltovarmuuden koronakriisissä) teemallisia webinaareja. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Rauman kauppakamarin kanssa.

 

Tutkimuskeskuksen vetäjä Minna Keinänen-Toivola, SAMK
p. 044 710 3063
minna.keinanen-toivola@samk.fi Toimitusjohtaja Riikka Piispa, Rauman kauppakamari
p. 040 708 8555
riikka.piispa@rauma.chamber.fi Ilmoittaudu webinaariin

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.