Etsi

Mitä ne siellä merillä nykyään tekevät? Kuumia aiheita messuilla

Millaista on merenkulku nykyisin? Rauman merenkulkumessuilla tehdään maaliskuun alussa tutuksi nykyaikaista merenkulkua. Messut kutsuvat kaikkia kiinnostuneita kuuntelemaan ja kokeilemaan. Messut järjestää Rauma Maritime, SAMKin ja Winnovan  yhteinen koulutusyksikkö. Katso ohjelma.

26.2.2018 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

SAMK Simulaattorit 2017 Kuva: Katri Väkiparta

Messuille on haettu tällä hetkellä kaikkia puhuttavia aiheita puolustusvoimien Laivue 2020 -kalustopäivityksestä merenkulun ekotehokkuuteen ja merenkulun ja satamien turvallisuuteen. Monessa puheenvuorossa tullaan mainitsemaan digitaalisuus – ja joissakin myös autonomiset alukset. Lisäksi on mahdollisuus kuulla opiskelijoiden harjoittelupaikoista ja siitä, kuinka merituulipuisto rakennetaan – ja siitäkin, mitä EU-rahoitteisissa hankkeissa tehdään ja saadaan aikaiseksi.

Kaikki esitykset ovat kansantajuisia ja kansankielisiä, tapahtuma on suunnattu kaikille merenkulusta kiinnostuneille

– Kaikki esitykset ovat kansantajuisia ja kansankielisiä, tapahtuma on suunnattu kaikille merenkulusta kiinnostuneille, vakuuttaa Janne Lahtinen SAMKista. Hän on tänä vuonna ollut järjestämässä messuja yhdessä Winnovan Harry Rostedtin kanssa.

Järjestäjät ovat tehneet kaikkensa saadakseen messuille mahdollisimman kiinnostavan tarjonnan kaikille, jotka tavalla tai toisella ovat kiinnostuneita merenkulkualasta – mikä Raumalla tarkoittaa isoa ihmismäärää. Myös ulkopaikkakuntalaiset ovat mitä suurimmissa määrin tervetulleita.

–  Ja tottakai, jos saadaan tätä kautta alalle opiskelijoita käymään meillä läpi perinteikäs merenkulun koulutus, se on aina plussaa, rekrytoi Lahtinen.

Messuilla pääsee myös katsomaan pelastautumisnäytöstä koulun altaalla ja kokeilemaan laivasimulaattoria. Opiskelijakunnan kahvio on avoinna koko päivän.

SAMKin ja WinNovan yhteinen koulutusyksikkö Rauma Maritime Training Center järjestää Raumalla (Suojantie 2) Merenkulkumessut to 1.3.2018 klo 9–17, osoitteessa SAMK-kampus Rauma, Suojantie 2

Katso ohjelma

26.2.2018 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

| Merenkulku

Uudet simulaattorit ovat keskiössä merikapteeniopinnoissa

Rauman kampuksen merenkulun simulaattorit täyttävät muun muassa dynaamisen paikannuksen ja jäänavigoinnin vaatimukset.
Rauman satamassa pilotoidaan energiatehokkuutta.
| Teknologia

Energiatehokkuutta Satakunnan meriklusterille

Visiona on, että Satakunta on Euroopan johtava alue meriteknologia-alan resurssitehokkuusosaamisessa vuoteen 2022 mennessä.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Kesäharjoittelijat kehuvat kokemustaan SAMKissa

SAMKissa on ollut kesäkuun ensimmäisten viikkojen ajan töissä kahdeksan 15-18-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Porin ja Rauman kampuksilla työskennelleet nuoret ovat toteuttaneet kaikkea inventaariosta piirtämiseen, ja jokainen on kehunut kokemustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA