Mitä kuuluu lastensuojelulle Satakunnassa? – sosiaalialan ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijat järjestävät ajankohtaisseminaarin Porissa 29.11.

Seminaari on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Se pidetään torstaina 29.11.2018 klo 9.00–15.30 SAMKin Porin kampuksella (Satakunnankatu 23, luokkatila C211).

13.11.2018 | Teksti: Inge Nieminen / Hanna Valtokivi

Lastensuojelun Seminaari Sosionomit Yamk

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 18.11.2018 asti sähköpostitse osoitteeseen miia.koivuniemi@student.samk.fi.

Seminaarissa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja Satakunnan lastensuojelusta.

Sosiaalityöntekijä Johan Nilsen Porin perusturvakeskuksesta kertoo systeemisestä työotteesta Porin Lastensuojelun avohuollossa ja projektisuunnittelija Petra Ahonen SATULA-hankkeesta käsittelee lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa Satakunnassa.

Anu Hellesuo Satakunnan sosiaalipäivystyksestä käsittelee moniviranomaisyhteistyötä. Lisäksi kuullaan Johanna Santasen ja Suvi Kosken puheenvuoro ”Osallisuus ja kehittäminen lastensuojelun asiakasnuorten kokemana. Dialogia Satanuoren ja lastensuojelun työntekijän kesken sekä yhteiskunnallista vaikuttamista”.

Voikukka-vertaisryhmän toiminnasta saadaan katsaus Terttu Nuolivaaran puheenvuorossa ”Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus VOI KUKKIA – Vertaistukiryhmä sijoitettujen lasten vanhempien tukemiseen”. Hevostoimintaohjaaja Salla Forsman kertoo sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta vuorovaikutus- ja tunnetaitoja kehittävänä menetelmänä.

Seminaarin päättää paneelikeskustelu, jonka aiheena on monialainen yhteistyö lastensuojelussa ja ennaltaehkäisevässä lastensuojelutyössä. Panelisteina ovat Marko Sulonen (ohjaaja, Ankkuri-tiimi, Porin perusturvakeskus), Emmi Tuomi (etsivä nuorisotyöntekijä, Euran kunta), Mirja Janhu (johtaja, Eemelin perhetukiyksikkö), Riikka Pelttari (koulukuraattori), Tiina Pennanen (varhaiskasvatuksen palveluvastaava) ja Riikka Lammi (MLL:n Satakunnan piirin järjestöpäällikkö).

Koko seminaarin ajan on mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muihin Satakunnan sosiaali- ja terveysalan toimijoihin.

Näytteilleasettajat: Icehearts, Satula -hanke, Humisevan Harjun alpakkaretket- ja kurssit, JuSa -koti/ Konkari -Koti, Euran etsivä nuorisotyö, Familar, Woimahevosen taitotalli Oy, Eemelin perhetukiyksikkö, Holmi Cares, Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalveluiden lastenyksikkö Kielo, MLL:n Satakunnan piiri.

Lisätietoja seminaarista löydät Facebookista, Lastensuojelun seminaari 2018 -tapahtumasivuilta tai Miia Koivuniemeltä

Järjestäjä: sosiaalialan ylemmän AMK-tutkinto ryhmä YSO18SP

 

 

 

Lisää aiheesta

Puolilähikuva jutun naisesta taulun edessä.
| Hyvinvointi ja terveys

Sanni Tuomisen opinnäytetyö: Alpakat auttoivat kehitysvammaisia kontaktiin ja omatoimisuuteen

Sosionomiopiskelija Sanni Tuominen teki opinnäytetyönsä eläinavusteisesta toiminnasta Satasairaalan sosiaalipalvelujen kanssa porilaisella alpakkatilalla.
Soteekin opiskelijoita piirtelee tytön kanssa.
| Hyvinvointi ja terveys

Sosiaalialan koulutus 20 vuotta – Vuorovaikutus yhä tärkeintä

– SAMKin sosiaalialan koulutuksen alkutaival oli haastava. Koulutus oli uusi ja opiskelijoilla ei ollut ammattinimikettä. He pohtivat kovasti, mihin he sijoittuvat ja mitä heistä tulee, lehtori Lenita Kumpulainen muistelee.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.