Mikrobitutkijamme maailmalla – seuraa Minnan vlogia

Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola vloggaa tutkimustyöstään matkalla  Washington DC:hin. Minna tutkii kansainvälisessä AMiCI-verkostossa antimikrobisten pinnoitteiden käyttöä.

 

 

27.1.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Minna Keinäsen lähikuva.
Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola

AMiCI eli Anti-Microbial Coating Innovations to prevent infectios disease tutkii antimikrobisten pinnoitteiden käyttöä infektioiden leviämisen estämisessä.

Yhteistyötä tekee yli kuusikymmentä yliopistoa, tutkimuslaitosta ja yritystä 29 maasta. Ajankohtaista aihetta selvitetään ensimmäistä kertaa näin laajasti.

Minna Keinänen-Toivola toimii AMiCIn  varapuheenjohtajana.
Rahoittajana on European Cooperation in Science and Technology (COST)-ohjelma. Tutkimustyö kestää neljä vuotta.

Lisätietoa AMiCIsta

Minnan viimeisin vlogi.

Lisää aiheesta

20161118 Minna Keinanen-Toivola MErja Ahonen
| SAMK

Carpe diem – miten hyviä yhteistyökuvioita syntyy

Kannattaa tarttua hetkeen ja muuntaa hyvät sattumat suunnitelmalliseksi toiminnaksi. SAMKin tutkijat Minna Keinänen Toivola ja Merja Ahonen kertovat siitä, miten he menivät mukaan laajaan yhteistyöverkostoon usean sattuman kautta. Vinkiksi muillekin: pidä silmät ja korvat auki sekä ole avoin uusille ajatuksille ja ihmisille.
Bakteereja maljassa
| Teknologia

Kaksikymmentäyhdeksän maata yhdistää voimansa estääkseen hoitoon liittyviä infektioita

Pinnoitteiden hyötyjä arvioitaessa huomioidaan myös ympäristövaikutukset sekä mahdollinen bakteerien vastustuskyvyn lisääntyminen. Erittäin ajankohtaista aihetta selvitetään ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKissa lehtorina toimiva Anne Sankari kirjoittaa uudessa blogissa kirjoittamisesta ─ välillä ammattikorkeakouluopiskelun näkökulmasta, välillä yleisemmin.
https://tekstisankari.samk.fi

Muistatko, milloin liityit Twitteriin? Minä muistan! RoboAI 2 vuotta Twitterissä! 563 twiittiä robotiikkaa, automaatiota, tekoälyä ja hyvinvointiteknologiaa. Tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @TampereUni sekä yritykset! #TwitterMerkkipäiväni

Palveluliiketoiminnan osaamisalueella on lähdetty kehittämään digitalisaation ja liiketoiminnan rajapintaan liittyvää opetus- ja TKI-toimintaa.
https://www.samk.fi/uutiset/katseet-kohti-digitaalista-transformaatiota/

Hyvää kansainvälistä sairaanhoitajien päivää. Teette arvokasta työtä!

Happy International Nurses Day. Your work is invaluable!

#samk #kansainvälinensairaanhoitajapäivä
#InternationalNursesDay #IND2021 #FlorenceNightingale