Etsi

Mikä on vähähiilinen ja energiatehokas rakennus? Mitä kuuluu asuntomessurakentajille? Tule kuulemaan 6.6.

31.5.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi

Mitkä asiat vaikuttavat rakennuksen hiilijalanjälkeen?
Miten vähähiilisyys vaikuttaa rakentamiseen tulevaisuudessa?
Mitä kuuluu Porin asuntomessualueen rakentajille kuukautta ennen messujen aukeamista?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Vähä0-hankkeen aamiaistilaisuudessa 6.6.2018 klo 8 alkaen Hotelli Scandic Porissa, Itsenäisyydenkatu 41.

Pääset tapaamaan asuntomessurakentajia ja kuulemaan viimeisimpiä kommentteja ennen asuntomessujen aukeamista. Tilaisuuteen on kutsuttu mukaan sekä asuntomessukohteiden rakentajia että Porin kaupungin asuntomessuorganisaation jäseniä. He ovat lupautuneet keskustelemaan ja kertomaan kokemuksistaan asuntomessualueen rakentamisessa.

Aamiainen on tarjolla kello 8.00 alkaen. Aamiaisen lomassa voit tutustua asuntomessukohteisiin tehtyihin energiasimulointeihin ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Kello 9.00 on tietoisku, jossa kuulet vastauksen mm. edellä oleviin kysymyksiin.

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Huomion kiinnittäminen rakennuksen aiheuttamiin päästöihin onkin tärkeää. Rakennushanke lähtee liikkeelle uuden rakennuksen suunnittelusta. Jo suunnitteluvaiheessa määritetään rakennuksen ympäristöystävällisyys muun muassa materiaalivalinnoilla ja energiatehokkuuden kautta. Rakentamisen ympäristövaikutukset ovat monitahoinen asia. Jo nyt vähähiilisyys on määritelty yhdeksi julkisten hankintojen kriteeriksi. Tämä toteuttaa kansallista ja kansainvälistä ilmastopolitiikka ja se ennakoi 2020-luvulla voimaan tulevaksi suunniteltua rakennusten hiilijalanjäljen säädösohjausta.

Tilaisuuden järjestää Vähä0-hanke, joka on esillä myös asuntomessujen ajan Karhukorttelin oheiskohteessa. Esittelypiste on avoinna siellä messujen ajan joka päivä kello 10–18.

Ilmoittaudu ma 4.6. mennessä osoitteeseen mari.kujala@samk.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:

Mari Kujala

Lehtori DI, Rakennustekniikka
Vähä0-hankkeen projektipäällikkö

Teknologia-osaamisalue
Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK | Satakunta University Of Applied Sciences
Satakunnankatu 23 | 28130 Pori | Finland
Tel. + 358 44 710 3277
mari.kujala@samk.fi
www.samk.fi

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM