Mikä on vähähiilinen ja energiatehokas rakennus? Mitä kuuluu asuntomessurakentajille? Tule kuulemaan 6.6.

31.5.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Mitkä asiat vaikuttavat rakennuksen hiilijalanjälkeen?
Miten vähähiilisyys vaikuttaa rakentamiseen tulevaisuudessa?
Mitä kuuluu Porin asuntomessualueen rakentajille kuukautta ennen messujen aukeamista?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Vähä0-hankkeen aamiaistilaisuudessa 6.6.2018 klo 8 alkaen Hotelli Scandic Porissa, Itsenäisyydenkatu 41.

Pääset tapaamaan asuntomessurakentajia ja kuulemaan viimeisimpiä kommentteja ennen asuntomessujen aukeamista. Tilaisuuteen on kutsuttu mukaan sekä asuntomessukohteiden rakentajia että Porin kaupungin asuntomessuorganisaation jäseniä. He ovat lupautuneet keskustelemaan ja kertomaan kokemuksistaan asuntomessualueen rakentamisessa.

Aamiainen on tarjolla kello 8.00 alkaen. Aamiaisen lomassa voit tutustua asuntomessukohteisiin tehtyihin energiasimulointeihin ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Kello 9.00 on tietoisku, jossa kuulet vastauksen mm. edellä oleviin kysymyksiin.

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Huomion kiinnittäminen rakennuksen aiheuttamiin päästöihin onkin tärkeää. Rakennushanke lähtee liikkeelle uuden rakennuksen suunnittelusta. Jo suunnitteluvaiheessa määritetään rakennuksen ympäristöystävällisyys muun muassa materiaalivalinnoilla ja energiatehokkuuden kautta. Rakentamisen ympäristövaikutukset ovat monitahoinen asia. Jo nyt vähähiilisyys on määritelty yhdeksi julkisten hankintojen kriteeriksi. Tämä toteuttaa kansallista ja kansainvälistä ilmastopolitiikka ja se ennakoi 2020-luvulla voimaan tulevaksi suunniteltua rakennusten hiilijalanjäljen säädösohjausta.

Tilaisuuden järjestää Vähä0-hanke, joka on esillä myös asuntomessujen ajan Karhukorttelin oheiskohteessa. Esittelypiste on avoinna siellä messujen ajan joka päivä kello 10–18.

Ilmoittaudu ma 4.6. mennessä osoitteeseen mari.kujala@samk.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:

Mari Kujala

Lehtori DI, Rakennustekniikka
Vähä0-hankkeen projektipäällikkö

Teknologia-osaamisalue
Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK | Satakunta University Of Applied Sciences
Satakunnankatu 23 | 28130 Pori | Finland
Tel. + 358 44 710 3277
mari.kujala@samk.fi
www.samk.fi

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary