Mikä on vähähiilinen ja energiatehokas rakennus? Mitä kuuluu asuntomessurakentajille? Tule kuulemaan 6.6.

31.5.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Mitkä asiat vaikuttavat rakennuksen hiilijalanjälkeen?
Miten vähähiilisyys vaikuttaa rakentamiseen tulevaisuudessa?
Mitä kuuluu Porin asuntomessualueen rakentajille kuukautta ennen messujen aukeamista?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Vähä0-hankkeen aamiaistilaisuudessa 6.6.2018 klo 8 alkaen Hotelli Scandic Porissa, Itsenäisyydenkatu 41.

Pääset tapaamaan asuntomessurakentajia ja kuulemaan viimeisimpiä kommentteja ennen asuntomessujen aukeamista. Tilaisuuteen on kutsuttu mukaan sekä asuntomessukohteiden rakentajia että Porin kaupungin asuntomessuorganisaation jäseniä. He ovat lupautuneet keskustelemaan ja kertomaan kokemuksistaan asuntomessualueen rakentamisessa.

Aamiainen on tarjolla kello 8.00 alkaen. Aamiaisen lomassa voit tutustua asuntomessukohteisiin tehtyihin energiasimulointeihin ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Kello 9.00 on tietoisku, jossa kuulet vastauksen mm. edellä oleviin kysymyksiin.

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Huomion kiinnittäminen rakennuksen aiheuttamiin päästöihin onkin tärkeää. Rakennushanke lähtee liikkeelle uuden rakennuksen suunnittelusta. Jo suunnitteluvaiheessa määritetään rakennuksen ympäristöystävällisyys muun muassa materiaalivalinnoilla ja energiatehokkuuden kautta. Rakentamisen ympäristövaikutukset ovat monitahoinen asia. Jo nyt vähähiilisyys on määritelty yhdeksi julkisten hankintojen kriteeriksi. Tämä toteuttaa kansallista ja kansainvälistä ilmastopolitiikka ja se ennakoi 2020-luvulla voimaan tulevaksi suunniteltua rakennusten hiilijalanjäljen säädösohjausta.

Tilaisuuden järjestää Vähä0-hanke, joka on esillä myös asuntomessujen ajan Karhukorttelin oheiskohteessa. Esittelypiste on avoinna siellä messujen ajan joka päivä kello 10–18.

Ilmoittaudu ma 4.6. mennessä osoitteeseen mari.kujala@samk.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:

Mari Kujala

Lehtori DI, Rakennustekniikka
Vähä0-hankkeen projektipäällikkö

Teknologia-osaamisalue
Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK | Satakunta University Of Applied Sciences
Satakunnankatu 23 | 28130 Pori | Finland
Tel. + 358 44 710 3277
mari.kujala@samk.fi
www.samk.fi

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html