Merkonomista sairaanhoitajaksi

Niia Pajunen aloitti sairaanhoitajaopinnot SaAMKissa syyskuussa 2018 ja valmistui vuoden 2021 keväällä. Niia on aikaisemmin suorittanut liiketoiminnan perustutkinnon. Niia kuitenkin totesi, ettei kaupan ala tuntunut ihan omalta.

Niia Pajunen sairaanhoitajan asussa.

Valmistuttuaan Niia on työskennellyt traumakuntoutusosastolla ja vuodeosastolla.

– Halusin työskennellä asiakasläheisessä ympäristössä, mutta asiakaspalvelu ei tuntunut omalta, vaan halusin alalle, jossa enemmänkin autetaan ihmisiä.

Työskenneltyään kaupan alalla jonkin aikaa hän totesi, että sairaanhoitajaopinnot sopisivat hänelle paremmin. Niia joutui hakemaan kaksi kertaa ennen kuin pääsi opiskelemaan alaa, jonka hän koki omakseen. Opintojen loppupuolella kuitenkin korona tuli mukaan kuvioihin. Korona viivästytti harjoittelua sekä vaikeutti opinnäytetyön tekemistä. Näistä vastoinkäymisistä huolimatta Niia valmistui aikataulun mukaisesti.

Helsingistä Vammalaan

Valmistuttuaan hän meni Helsinkiin töihin traumakuntoutusosastolle, siellä hän työskenteli kaksi kuukautta. Sen jälkeen hän päätyi Vammalan terveyskeskuksen vuodeosastolle.

– Helsingissä työyhteisön henki tuntui huonolta, minkä vuoksi halusin vaihdosta. Siskon suosituksesta hain tätä työpaikkaa ja päädyin Vammalaan.

Alassa haastavimmaksi Niia on kokenut ihmisten ja potilaiden kohtaamisen, sekä suuren tiedontarpeen. Samalla hän kokee ne asiat myös mielenkiintoisimmiksi, kuten myös potilaan parantumisprosessin. Erittäin tärkeänä hoitotyössä Niia pitää kommunikaatiotaitoja ja potilaskohtaamista. Työssään hän pitää eniten työkavereista ja kiitoksen saamisesta.

Niia kokee, että harjoitteluiden avulla saa parhaat eväät pärjätä työelämässä. Hän suosittelee alaa ihmisille, joilla on kiinnostusta ja halua auttaa ihmisiä, sekä edistää heidän hyvinvointiaan.

– Alasta kiinnostuneen tarvitsee myös olla vastuuntuntoinen ja valmis oppimaan uutta jatkuvasti.

Niia kertoi, että opiskeluiden aikana jaksamista tukivat opiskelukaverit, sekä halu saada viimeisteltyä opinnot ja päästä kiinni työelämään.

Lue lisää sairaanhoitajan opinnoista Niia Pajunen sairaanhoitajan suojavarusteissa.

Niia Pajunen

Sairaanhoitaja (AMK)

Työpaikka: Vammalan terveyskeskuksen vuodeosasto

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.