Meri Kallio – opiskelijoiden voimanoston SM-nainen ja sosionomiopiskelija

SAMKin sosionomiopiskelija Meri Kallio voitti huhtikuussa opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisat Tampereella. Valmentaja Jani Kuusisto kertoo syystäkin ylpeänä, että erityisen hienon Merin suorituksesta tekivät koko kisan kovimmat pisteet – miehet mukaan lukien.

6.5.2019 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Jani Asikainen & Anne Sankari

MeriKallio OpiskelijoidenSM Voimanosto ByJaniAsikainen

Opiskelijoiden SM-kisoissa Tampereella.

Merikarvian Voimailijoita edustava Kallio on harrastanut voimanostoa tavoitteellisesti puolitoista vuotta.
– Olen ollut peruskuntosalikävijä aina, tehnyt sitä omaksi iloksi ja intohimoisesti, mutta koskaan aiemmin ei ole tullut mieleen, että missään lajissa ikinä kilpailisin.

Tavoitteellisuus alkoi, kun Meri näki Jani Kuusiston vetämässä Merikarvian nuorisolle voimanostotreenejä ja meni mukaan kysymään neuvoja. Kun vääristä tekniikoista pääsi eroon, tulokset paranivat nopeasti. Samalla Kuusisto ”ilmoitti”, että kisoihin lähdetään.

– Laji vei mennessään. En olisi uskonut, että siitä tulee niin äkkiä oma juttu. Se että olinkin nopeasti niin hyvä, ruokki motivaatiota, Meri sanoo.

Paineensieto paranee ja oppii hiljentämään mörköjään

Voimanostoon kuuluu kolme lajia: jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Kokonaistulos ratkaisee. Opiskelijoiden SM-kisat olivat vasta Merin kolmannet kisat, avoimista SM-kisoista tuli maaliskuussa neljäs sija. Voitokkaan kisan yhteistulos oli 395 kiloa, 15 kilon parannus aiempaan –  avoimen SM:n 375 kiloa Merin mukaan puolestaan selvä alisuoriutuminen. Hän sanoo jännittävänsä kisoja niin paljon, että se näkyy ja tuntuu.
–  SM-kisoissa jännitys oli niin järkyttävä, että ihme oli, että sain mitään tulosta.

Meri Kallio treenaa Merikarvialla, vaikka poseerasikin kuvaa varten SAMKin kuntosalilla Porissa.

Meri Kallio treenaa Merikarvialla, vaikka poseerasikin kuvaa varten SAMKin kuntosalilla Porissa.

Opiskelijoiden SM-kisoista hän kertoi itselleen niiden olevan pikkukisat, joita ei tarvitse jännittää. Omien mörköjensä kanssa on opittava painimaan.
–  Ääni oman pään sisällä sanoo, että olet heikko, et jaksa, et pysty. Olen kysynyt itseltäni, että mikä on pahinta mitä voi tapahtua – että et sinä kuole sinne lavalle.

Meri antaa täyden tunnustuksen osaavalle valmentajalleen.
–  Hän on kantava voima, vaikka minä teen suorituksen.

Oikealla alalla

Elämä ei ole vain urheilua, vaan myös 4-vuotias lapsi, matkatöissä oleva mies ja opinnot. Opinnoissa tai töissä hän ei halua erityisesti tuoda esiin harrastustaan, vaikka harrastuksen puolelta opittua voi niissäkin käyttää.

–  On ihan varmasti hyötyä sosiaalialan töissä, kyllä pääkopalla on paljon merkitystä… henkinen varmuus tiukoissa tilanteissa, pystyy kääntämään omat pelot ja epäilyksensä pois.

Ennen lasta ja sosionomiopintoja Meri Kallio teki viisi vuotta töitä Kelassa. Hän piti alasta, ihmisten auttamistyöstä. Meri sanoo, että Kelan työ auttoi ymmärtämään palvelujärjestelmää monelta taholta, Kelahan koskettaa lähes kaikkia, ei vain huono-osaisia.
–   Ala on oikea, vaikka en vielä tarkkaan tiedä, mitä tulen tekemään.

Meri on erikoistunut lastensuojeluun ja perhetyöhön, ja viimeisin harjoittelu koulukuraattorilla oli myös kiinnostava. Siinä voisi päästä tekemään töitä oman näköisesti, vaikkakin tietyissä puitteissa.

Lisää aiheesta

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa.
| Liiketoiminta

Satakunnan vuoden urheilumarkkinointiteko hieno lisä opiskelijoiden ansioluetteloon

SM-nyrkkeilyt Porissa valittiin Satakunnan urheilugaalassa Vuoden urheilumarkkinointiteoksi Satakunnassa. Palkinnon vastaanottivat Porin NMKY ja SAMK, jotka tekivät SM-kisat yhdessä. Opiskelijoille palkinto tuli iloisena yllätyksenä - ja hienona lisänä ansioluetteloon.
SAMK Soteekki-synttarit.
| Hyvinvointi ja terveys

Sosionomitutkinnolla vielä varhaiskasvatuksen opettajaksi

Uuden varhaiskasvatuslain myötä viimeistään elokuussa 2019 sosionomin opinnot aloittava voi vielä pätevöityä varhaiskasvatuksen opettajaksi ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. 1.9.2019 tai sen jälkeen opinnot aloittava voi saada varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Osallistu SAMK Yrittäjyyspäivän webinaariin ja inspiroidu yrittäjien tarinoista!

Ota seurantaan FB-tapahtumasivu ja käy ilmoittautumassa mukaan osoitteessa yrittajyyspaiva.samk.fi/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni