Merenkulun YAMK ensimmäistä kertaa myös insinööreille
Merenkulun insinööreille avautuu ensimmäistä kertaa väylä jatkaa oman alan opinnoissa Suomessa. SAMKin englanninkielinen Maritime Management -koulutusohjelma aloittaa 2017.

– Mahdollisuus on tärkeä, se avaa insinööreille uuden väylän maatöihin, toteaa SAMKissa ylempi AMK -tutkintokoulutuksessa opettava oikeus- ja kauppatieteilijä Peter Sandell. Sandell on intohimoinen merenkulun korkeakoulutuksen puolestapuhuja.
Koulutus on erityisen kiinnostava niille, jotka haluavat maapuolen asiantuntija- ja johtotehtäviin toisen palveluksessa tai omassa yrityksessä. Työt voivat liittyä esimerkiksi varustamojen tekniseen hankintaan ja erilaisten muutosten su
unnitteluun.

Peter Sandell
Merikapteenikoulutus oli kymmenen vuotta sitten samanlainen koulutuksellinen ”pussinpohja” . Siitä ei voinut kouluttautua pidemmälle. Merenkulun ylempi ammattikorkeakoulututkinto avasi merikapteeneille uuden väylän maapuolen töihin, esimerkiksi viranomaistehtäviin. Nyt samanlainen väylä avautuu merenkulun insinöörikoulutuksen käyneille laivakoneinsinööreille.
– Meillä opiskelleet merikapteenit ovat edenneet hyviin asemiin eri sektoreilla, kertoo Peter Sandell. Joukossa on muun muuassa Suomen pysyvä edustaja YK:n alaisessa merenkulun järjestössä IMO:ssa, Merimiespalvelutoimiston johtaja ja Finnsteven varatoimitusjohtaja.
– Samaa voisi odottaa insinööreille, arvioi Sandell.
Moni merikapteeni (ylempi AMK) on saanut uuden työpaikan opinnäytetyönsä myötä. Opinnäytetyö on luonteeltaan vahvasti johonkin työpaikan tai työelämän käytäntöön liittyvä kehittämistehtävä.
SAMKin aiempi merenkulun hallinnon ylempi AMK -koulutus oli suunnattu vain merikapteeni (AMK) -koulutuksen käyneille. Uudessa koulutusohjelmassa ensimmäiset puoli vuotta on insinööreille ja merikapteeneille yhteinen, sen jälkeen koulutus eriytyy.
Insinööri (AMK) tutkinto (240 op) ja merikapteeni (AMK) (270 op) ovat suomalaisessa tutkintorakenteessa alempia korkeakoulututkintoja ja master-tutkinnot insinööri (ylempi AMK) ja merikapteeni (ylempi AMK) ylempiä korkeakoulututkintoja.

Lisätietoja
Haku englanninkieliseen Maritime Management -tutkintokoulutukseen on 7.–21.9.2016. Koulutuksen laajuus on 60 op. Lähiopetuspäiviä on joka toinen kuukausi, jolloin ne voi sovittaa merityön lomaan, muuten opiskelu on laivoilta tai maista tapahtuvaa etäopiskelua internet-yhteyksien avulla ja videokonferenssein.
Teksti: Anne Sankari
Lisää aiheesta
Uusimmat uutiset
SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA
Merenkulun opetukseen lisättyä todellisuutta - Navigator Magazine
navigatormagazine.fi
Raumalla Satakunnan ammattikorkeakoulun merenkulkuoppilaitoksessa toteutettu interaktiivinen Multiplier-tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Siinä selvitettiin ns. lisätyn todellisuuden käy...