Merenkulun YAMK ensimmäistä kertaa myös insinööreille

Merenkulun insinööreille avautuu ensimmäistä kertaa väylä jatkaa oman alan opinnoissa Suomessa. SAMKin englanninkielinen Maritime Management -koulutusohjelma aloittaa 2017.

20.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Rauman satamaa Merimäen suunnasta. Kuva: Jussi Partanen. Rauman satamaa. Rauma harbour.
Rauman satamaa. Rauma harbour. Kuva/Photo: Jussi Partanen

– Mahdollisuus on tärkeä, se avaa insinööreille uuden väylän maatöihin, toteaa SAMKissa ylempi AMK -tutkintokoulutuksessa opettava oikeus- ja kauppatieteilijä Peter Sandell. Sandell on intohimoinen merenkulun korkeakoulutuksen puolestapuhuja.

Koulutus on erityisen kiinnostava niille, jotka haluavat maapuolen asiantuntija- ja johtotehtäviin toisen palveluksessa tai omassa yrityksessä. Työt voivat liittyä esimerkiksi varustamojen tekniseen hankintaan ja erilaisten muutosten su

unnitteluun.

Peter Sandell

Peter Sandell

Merikapteenikoulutus oli kymmenen vuotta sitten samanlainen koulutuksellinen ”pussinpohja” . Siitä ei voinut kouluttautua pidemmälle. Merenkulun ylempi ammattikorkeakoulututkinto avasi merikapteeneille uuden väylän maapuolen töihin, esimerkiksi viranomaistehtäviin. Nyt samanlainen väylä avautuu merenkulun insinöörikoulutuksen käyneille laivakoneinsinööreille.

– Meillä opiskelleet merikapteenit ovat edenneet hyviin asemiin eri sektoreilla, kertoo Peter Sandell. Joukossa on muun muuassa Suomen pysyvä edustaja YK:n alaisessa merenkulun järjestössä IMO:ssa, Merimiespalvelutoimiston johtaja ja Finnsteven varatoimitusjohtaja.

– Samaa voisi odottaa insinööreille, arvioi Sandell.

Moni merikapteeni (ylempi AMK) on saanut uuden työpaikan opinnäytetyönsä myötä. Opinnäytetyö on luonteeltaan vahvasti johonkin työpaikan tai työelämän käytäntöön liittyvä kehittämistehtävä.

SAMKin aiempi merenkulun hallinnon ylempi AMK -koulutus oli suunnattu vain merikapteeni (AMK) -koulutuksen käyneille. Uudessa koulutusohjelmassa ensimmäiset puoli vuotta on insinööreille ja merikapteeneille yhteinen, sen jälkeen koulutus eriytyy.

Insinööri (AMK) tutkinto (240 op) ja merikapteeni (AMK) (270 op) ovat suomalaisessa tutkintorakenteessa alempia korkeakoulututkintoja ja master-tutkinnot insinööri (ylempi AMK) ja merikapteeni (ylempi AMK) ylempiä korkeakoulututkintoja.

Peter Sandell kertoo koulutuksesta (EN)

Herokuva Veera K; Maritime Management

Lisätietoja

Haku englanninkieliseen Maritime Management -tutkintokoulutukseen on 7.–21.9.2016. Koulutuksen laajuus on 60 op. Lähiopetuspäiviä on joka toinen kuukausi, jolloin ne voi sovittaa merityön lomaan, muuten opiskelu on laivoilta tai maista tapahtuvaa etäopiskelua internet-yhteyksien avulla ja videokonferenssein.

Teksti: Anne Sankari

Lisää aiheesta

SAMKin lehtori Peter Sandell.
| Merenkulku

Sandell uudistamassa yhteishaverisääntöjä ensimmäisenä suomalaisena

Sandell uudistamassa yhteishaverisääntöjä ensimmäisenä suomalaisena Merenkulun kansainväliset ”yhteisen seikkailun” eli yhteishaverisäännöt uudistettiin. Peter Sandell SAMKista osallistui työhön ensimmäisenä suomalaisena.
| Teknologia

Länsirannikon ammattikorkeakoulujen yhteistyö laajenee ja syvenee – ministeriöltä miljoonarahoitus

Turun ammattikorkeakoulun, Vaasan ammattikorkeakoulun, Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun eli ns. länsirannikon ammattikorkeakoulujen yhteisenä tavoitteena on syventää digitaalisen valmistusteknologian ja robotiikan, sekä puhtaan energian ratkaisujen ympärille rakentuvaa yhteistyötä.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html