Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan.

13.10.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola & Heikki Koivisto | Kuva: Heikki Koivisto & Minna Keinänen-Toivola

Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016. – The largest ever business delegation from Namibia.

2010-luvun alussa Namibian kalastusministeriö (MFMR) halusi tilata merentutkimusaluksen, joka suoriutuisi vaadituista tehtävistä itsenäisesti. Tarjouskilpailun voitti Rauman STX:n telakka. RV Mirabiliksen ympärille syntyi  SAMKin, muiden yliopistojen ja yritysten osaamiskeskittymä.

Helmikuussa 2012 ministeriön tekninen johtaja Steven Ambabi ja aluksen rakennusvaiheen päävalvoja Theophilus Kamperuka saapuivat SAMKiin sopimaan Mirabiliksen henkilöstön koulutuksesta. Aluksen päällikön, perämiesten ja konepäällystön räätälöity koulutus käynnistyi huhtikuussa. Kesäkuussa Suomen ympäristökeskus (SYKE) aloitti koulutusprojektin, jossa SAMK alihankkijana koulutti aluksen operatiivista henkilöstöä ja SYKE tutkijoita.

Helmikuussa 2012 Namibian kalastusministeriön tekninen johtaja Steven Ambabi ja aluksen rakennusvaiheen päävalvoja Theophilus Kamperuka saapuivat SAMKiin sopimaan Mirabiliksen henkilöstön koulutuksesta. Vasemmalla Heikki Koivisto SAMKista.

Namibian kalastusministeriön tekninen johtaja Steven Ambabi ja aluksen rakennusvaiheen päävalvoja Theophilus Kamperuka sopivat SAMKissa Mirabiliksen henkilöstön koulutuksesta. Vasemmalla Heikki Koivisto. SAMKista.

Kansainvälinen Merenkulkujärjestö IMO julkaisi keväällä 2016 haun, merenkulun ilmansuojeluun keskittyvien keskuksien perustamiseksi Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan, Tyynelle valtamerelle, Aasiaan ja Karibialle. Yhtenä jatkoon menijänä Afrikan keskukselle oli SAMKin ideoima ja päähakijana yhdessä projektia koordinoivan Walvis Bay Corridor Groupin kanssa tekemä AMTCCE®.

Namibia on tulevaisuudessa eteläisen Afrikan liikenteen solmukohta. Sen sijainti on suotuisa ja olot ovat vakaat. Satakunnan ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Suomen ympäristökeskus ja Valtion Teknologian Tutkimuskeskus VTT ja suomalaiset yritykset ovat muodostamassa älykästä kokonaisuutta vastaamaan maan kasvaviin liikennetarpeisiin. Kautta aikain suurin businessdelegaatio vieraili toukokuussa Suomessa, teemoina erityisesti liikenne ja logistiikka.

Kautta aikain suurin businessdelegaatio vieraili toukokuussa Suomessa, teemoina erityisesti liikenne ja logistiikka.

Koulutusyhteistyötä ollaan tiivistämässä yli 140 vuoden yhteisen historian siivittämänä. Namibialaisten korkeakouluministerin Itah Kandjii-Murangiin ja -delegaation vierailu Suomessa huhti-toukokuussa 2016 oli myös erittäin onnistunut. eillä on laajaa kiinnostusta kansallisesta koulutusosaamisestamme.

Tutkimusryhmän vetäjä Minna Keinänen-Toivola koordinoi suurlähetystön nimittämänä Suomesta Namibiaan suuntautuvaa koulutusvientidelegaation matkaa lokakuussa 2016. Delegaatioon on osallistumassa parikymmentä suomalaisesta laajasti eri aloilta ympäri Suomen.

SAMKissa olemme laajentamassa toimintaa myös muille osaamisaloillemme. Tunnistettuja teemoja ovat vesi, energia, ICT, terveydenhoito- ja sosiaaliala sekä matkailu.

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Riitta Tempakka ja Minna Keinänen-Toivola
| SAMK

Koulutusyhteistyö Namibian kanssa tiivistyy

Koulutusyhteistyö Namibian kanssa tiivistyy. SAMK koordinoi koulutusvientidelegaation matkaa Namibiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus