Etsi

Merenkulkumessuilta ajankohtaista merenkulun tietämystä

Raumalla on 4.5.–5.5. Merenkulkumessut 2017 -tapahtuma.

5.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Torstain 4.5. ohjelmassa oli asiantuntijaluentoja sekä yritysesittelyjä. Yliopettaja Sauli Ahvenjärvi SAMKista luennoi mm. aiheesta miehittämättömät alukset merenkulun koulutuksen näkökulmasta ja laatu- ja ympäristöpäällikkö Heikki Hietavirta Rauman satamasta kertoi, miten satamayhtiössä päästiin 1300 tapaturmattomaan päivään.

Perjantaina 5.5. on vielä avoimien ovien päivä, jolloin voi tutustua merenkulun toimintaan käytännössä. Esittelyssä ovat mm. merenkulun koulutus ja simulaattorit. Kävijöillä on jopa mahdollisuus päästä testaamaan omia kapteenin taitojaan.

Tapahtuman järjestää Rauma Maritime Training Center (SAMKin ja WinNovan yhteinen koulutusyksikkö).  Messujen tietoja päivitetään Facebookissa ja Instagramissa: Merenkulkumessut Raumalla 2017.

Merenkulkumessut kuvina

5.5.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

| Merenkulku

SAMK perustamassa Namibiaan Afrikan merenkulun ympäristöteknologian yhteistyökeskusta AMTCCE®:a

SAMK oli aloitteentekijänä merenkulun teknologian yhteistyökeskuksen perustamiseksi Afrikkaan. Keskuksen sijaintipaikaksi on suunniteltu Walvis Bayn kaupunkia Namibiassa. Sen päätehtävänä tulee olemaan merenkulun kasvihuonekaasujen päästöjen vähentäminen ja alan energiatehokkuuden lisääminen.
Rauman satamaa Merimäen suunnasta. Kuva: Jussi Partanen. Rauman satamaa. Rauma harbour.
| Merenkulku

SAMKille merkittävä kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto

Vuoden 2016 kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto on myönnetty SEAHORSE- projektin työryhmälle. SAMK on ainut pohjoiseurooppalainen palkinnon saaja.

Uusimmat

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA