Matkailun seminaarissa turvallisuusosaamisesta

Matkailun nykyiset ja tulevat ammattilaiset kokoontuvat Tiedepuistoon perjantaina 21.10. Paneelissa keskustellaan tapahtumien turvallisuudesta ja restonomien turvallisuusosaamisesta. Alumnin puheenvuorot tuovat terveiset Finnairin ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden palveluksesta.

Seminaari on yleisölle avoin.

18.10.2016 | Teksti: Matkailun koulutusohjelma | Kuva: Petra Lindholm

Satakunnan ammattikorkeakoulu on kouluttanut matkailun osaajia koko historiansa ajan. Toista kertaa järjestettävän SAMKin Matkailun alumnipäivän tavoitteena on ylläpitää ja luoda verkostoja alumnien, opettajien ja nykyisten opiskelijoiden kesken.

Alumnien urapolkujen kautta opiskelijat saavat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten opinnot SAMKissa ovat vieneet alumneja työelämässä eteenpäin. Aivan yhtä tärkeitä ovat alumnien vinkit opiskeluun liittyen – mitä he tekisivät nyt toisin tai mistä heille oli eniten hyötyä.

Alumnien iltajuhlan teemana on olympiavuoden hengessä Brasilia. Myös alumniseminaarin teema, turvallisuus, on syntynyt Rion olympialaisten kautta. Matkailussa turvallisuus on aina ajankohtainen teema. Seminaarissa turvallisuutta käsitellään tapahtumien turvallisuusjärjestelyiden näkökulmasta, asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta ajatellen. Alumnipäivässä on luontevaa keskustella myös siitä, miten restonomikoulutuksessa saatu turvallisuusosaaminen vastaa työelämän tarpeita.

Seminaarissa turvallisuutta käsitellään tapahtumien turvallisuusjärjestelyiden näkökulmasta, asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta ajatellen.

Alumnipuhujia vuoden 2016 seminaarissa ovat Finnair Oyj:ssä Gate Service Agent -tehtävissä työskentelevä Katariina Suunniitty ja Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n markkinointipäällikkö Marjo Harju-Keturi. Lisäksi vuonna 2016 valmistunut Mikko Ilonen esittelee opinnäytetyönsä tuloksia siitä, mikä nuoria ammattikorkeakouluopiskelijoita saa matkailemaan.

Alumnipäivä on oiva tilaisuus kerätä alumnit Satakuntaan ja päivittää maakunnan kuulumisia sekä nostaa esille paikallista osaamista. Toimialan terveisiä tuo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Riina Ojanen ja turvallisuutta käsittelevässä paneelikeskustelussa on niin ikään mukana paikallisia elinkeinoelämän edustajia.

Matkailun alumnijuhla 2015

Krista Tupala oli ensimmäinen vuoden alumni. Kuva iltajuhlasta 2015.

Alumnijuhla on opiskelijoiden järjestämä ja osa Elämyspalvelut-opintojaksoa. Viime vuonna matkailun vuoden alumniksi valittiin Krista Tupala. Vuoden alumni 2016 kukitetaan iltajuhlassa. Iltajuhlan päätteeksi on alumnien hyvästeltävä Tiedepuiston kampus, sillä vuoden 2017 alumnijuhla vietetään Porin uudella keskustakampuksella.

 

KATSO PÄIVÄN OHJELMA

18.10.2016 | Teksti: Matkailun koulutusohjelma | Kuva: Petra Lindholm

Lisää aiheesta

Alumnikolumnisti Malla Metsäpalo
| SAMK

Alumniblogi: Kahvilähettiläälle kahvi on ykkönen

"Oletko koskaan saanut kutsua tapaamiseen, ja miettinyt jo etukäteen, että siellä juodaan varmaankin hyvät kahvit? Ja alkanut naputella hermostuneena pöytää, kun näin ei ole käynyt?" Tunteella valmistellut kahvihetken ihanuudesta kirjoittaa SAMKin alumni Malla Metsäpalo, restonomi (AMK). Lue uusin alumniblogin postaus.
Opettaja Jaana Ruoho
| Opinnot ja opetus

Matkailun opettaja: oma työelämäjakso oli syksyn helmi

SAMKin matkailun opettajat ovat viikon mittaisilla työelämäjaksoilla lukuvuonna 2016-2017. Opettaja Jaana Ruoho halusi päästä seuraamaan omalla alallaan ainutlaatuista kasvuyritystä, sen toimintaa ja johtamista. Matka vei Espooseen.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html