Matkailun seminaarissa turvallisuusosaamisesta

Matkailun nykyiset ja tulevat ammattilaiset kokoontuvat Tiedepuistoon perjantaina 21.10. Paneelissa keskustellaan tapahtumien turvallisuudesta ja restonomien turvallisuusosaamisesta. Alumnin puheenvuorot tuovat terveiset Finnairin ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden palveluksesta.

Seminaari on yleisölle avoin.

18.10.2016 | Teksti: Matkailun koulutusohjelma | Kuva: Petra Lindholm

Satakunnan ammattikorkeakoulu on kouluttanut matkailun osaajia koko historiansa ajan. Toista kertaa järjestettävän SAMKin Matkailun alumnipäivän tavoitteena on ylläpitää ja luoda verkostoja alumnien, opettajien ja nykyisten opiskelijoiden kesken.

Alumnien urapolkujen kautta opiskelijat saavat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten opinnot SAMKissa ovat vieneet alumneja työelämässä eteenpäin. Aivan yhtä tärkeitä ovat alumnien vinkit opiskeluun liittyen – mitä he tekisivät nyt toisin tai mistä heille oli eniten hyötyä.

Alumnien iltajuhlan teemana on olympiavuoden hengessä Brasilia. Myös alumniseminaarin teema, turvallisuus, on syntynyt Rion olympialaisten kautta. Matkailussa turvallisuus on aina ajankohtainen teema. Seminaarissa turvallisuutta käsitellään tapahtumien turvallisuusjärjestelyiden näkökulmasta, asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta ajatellen. Alumnipäivässä on luontevaa keskustella myös siitä, miten restonomikoulutuksessa saatu turvallisuusosaaminen vastaa työelämän tarpeita.

Seminaarissa turvallisuutta käsitellään tapahtumien turvallisuusjärjestelyiden näkökulmasta, asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta ajatellen.

Alumnipuhujia vuoden 2016 seminaarissa ovat Finnair Oyj:ssä Gate Service Agent -tehtävissä työskentelevä Katariina Suunniitty ja Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n markkinointipäällikkö Marjo Harju-Keturi. Lisäksi vuonna 2016 valmistunut Mikko Ilonen esittelee opinnäytetyönsä tuloksia siitä, mikä nuoria ammattikorkeakouluopiskelijoita saa matkailemaan.

Alumnipäivä on oiva tilaisuus kerätä alumnit Satakuntaan ja päivittää maakunnan kuulumisia sekä nostaa esille paikallista osaamista. Toimialan terveisiä tuo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Riina Ojanen ja turvallisuutta käsittelevässä paneelikeskustelussa on niin ikään mukana paikallisia elinkeinoelämän edustajia.

Matkailun alumnijuhla 2015

Krista Tupala oli ensimmäinen vuoden alumni. Kuva iltajuhlasta 2015.

Alumnijuhla on opiskelijoiden järjestämä ja osa Elämyspalvelut-opintojaksoa. Viime vuonna matkailun vuoden alumniksi valittiin Krista Tupala. Vuoden alumni 2016 kukitetaan iltajuhlassa. Iltajuhlan päätteeksi on alumnien hyvästeltävä Tiedepuiston kampus, sillä vuoden 2017 alumnijuhla vietetään Porin uudella keskustakampuksella.

 

KATSO PÄIVÄN OHJELMA

18.10.2016 | Teksti: Matkailun koulutusohjelma | Kuva: Petra Lindholm

Lisää aiheesta

Alumnikolumnisti Malla Metsäpalo
| SAMK

Alumniblogi: Kahvilähettiläälle kahvi on ykkönen

"Oletko koskaan saanut kutsua tapaamiseen, ja miettinyt jo etukäteen, että siellä juodaan varmaankin hyvät kahvit? Ja alkanut naputella hermostuneena pöytää, kun näin ei ole käynyt?" Tunteella valmistellut kahvihetken ihanuudesta kirjoittaa SAMKin alumni Malla Metsäpalo, restonomi (AMK). Lue uusin alumniblogin postaus.
Opettaja Jaana Ruoho
| Opinnot ja opetus

Matkailun opettaja: oma työelämäjakso oli syksyn helmi

SAMKin matkailun opettajat ovat viikon mittaisilla työelämäjaksoilla lukuvuonna 2016-2017. Opettaja Jaana Ruoho halusi päästä seuraamaan omalla alallaan ainutlaatuista kasvuyritystä, sen toimintaa ja johtamista. Matka vei Espooseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen