Matkailun opiskelijat kartuttavat kv. konferenssikokemusta

Viisihenkinen matkailun opiskelijoiden ryhmä SAMKista on mukana järjestämässä kansainvälistä Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssia Porin yliopistokeskuksessa syyskuun lopussa. Ryhmän ohjaaja, lehtori Vappu Salo pitää tärkeänä oppia siitä, millaista on järjestää kansainvälistä konferenssia.

25.9.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

SAMKiin projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä. Vasemmalta oikealle Nea Ahosmäki, Anna Kuusela, Vappu Salo, Juuso Vuorinen, Aleksi Nieminen ja Joni Kotro.
Projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä. Vasemmalta oikealle Nea Ahosmäki, Anna Kuusela, Vappu Salo, Juuso Vuorinen, Aleksi Nieminen ja Joni Kotro.

Opiskelijat muun muassa auttavat infopisteessä, esitystekniikan kanssa, kahvituksissa ja autokyydeissä.

– Vaikka nyt työt eivät ole sinänsä kauhean erikoisia, opiskeluaikana ei tule usein tällaisia tilaisuuksia, että pääsee näin läheltä seuraamaan kansainvälisen konferenssin käytäntöjä – kaikkea sitä, mitä pitää hoitaa ja missä vaiheessa erilaisia asioita on alettava hoitaa, Salo sanoo.

Opiskelijat pääsevät myös kuuntelemaan kaikkia konferenssin esityksiä. Salo nostaa tärkeäksi asiaksi myös sen, että tehdään töitä yhdessä Porin yliopistokeskuksen ja yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Näin saatiin voimat yhdistettyä ja konferenssi Poriin.

Opiskelijoista kolme, Aleksi Nieminen, Anna Kuusela ja Nea Ahosmäki myös suunnittelivat konferenssin henkeen sopivaa oheisohjelmaa niille konferenssivieraille, jotka matkailevat Satakunnassa omatoimisesti ennen tai jälkeen konferenssin:  aktiviteetti- ja kulttuurikohdevalikoiman ”10 places to see in Satakunta”,  valokuvasuunnistusreitin Poriin ja kaksi autoilureittiä.
–  Pitkiä päiviä tehtiin keväällä, mutta oli kesä aikaa palautua, ja nyt ollaan hyvillä mielin menossa konferenssiin, he kertovat.

Opettajana yhteistyössä Vappu Salon kanssa on toiminut matkailussa opettava Heini Korvenkangas.

--

SAMKin matkailun tutkimusryhmän vetäjä Sanna-Mari Renfors osallistuu konferenssiin puhujana, lue juttu englanninkielisiltä sivuiltamme: Natural resources need turning into products

Kaksi maksutonta Suomi 100 -luentoa

Kongressin ohjelmassa on kaksi kaikille avointa maksutonta esitystä Suomi 100 -ohjelmassa. Niihin rekisteröidytään konferenssin normaalin rekisteröintilomakkeen kautta: "choose attendee category” valitaan kohta ”attendee free SF100 keynote” ja lisätietoihin kumpaan haluaa osallistua.

Torstaina 28.9. professori Markku Wilenius (Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus) ”Kaupunkien elävöittäminen tulevaisuudessa” – millaisen käsikirjoituksen laadimme kaupungille, jota ihmiset tulevat ihailemaan ympäri maailmaa.

Perjantaina 29.9. professori Anna Sivula Turun yliopistosta (historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos) "Historiallista kulttuuriperintöä - monumentit ja kertomusten voima".

25.9.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

| Matkailu

SAMKin laatima Satakunnan luontomatkailuohjelma ilmestynyt

Luontomatkailuohjelman taustalla on elinkeinon toive saada tarkennettuja suuntaviivoja luontomatkailuun liittyvän liiketoiminnan kehittämiseksi. Maakunnan tasolla kaivataan yhteistä tavoitteenasettelua ja tukea runsaille paikallisille kehittämistoimille sekä valtakunnallisten kehittämisohjelmien jalkauttamiselle Satakuntaan.
Visit Finland Matkaluistelua
| Matkailu

Satakunta luontokokemusta – julkaisu pureutuu maakunnan luontomatkailun mahdollisuuksiin

Satakunnassa on mahdollisuus monenlaisiin luontokokemuksiin. Kiinnostavia kohteita löytyy sekä lähimatkailijoille että kauempaa tuleville. Uudessa Satakunta luontokokemusta – Luonnon tuotteistamisen teemat Satakunnassa -julkaisussa pureudutaan vesistöjen, soiden, metsien ja harjualueiden hyödyntämiseen luontomatkailussa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html