Marjan opintopolku: sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri ja filosofian tohtoriopiskelija

Marja Sillanpään opinnot ja urakehitys ovat kulkeneet selkeää ja yhtenäistä linjaa, jossa edelliset opinnot ovat tukeneet hyvin seuraavaa astetta ja ura kehittynyt osaamisen ja kokemuksen karttuessa.

11.8.2021 | Teksti: Heidi Ruohola, SAMKin opiskelija | Kuva: Marja Sillanpää

Marja Sillanpää, studiokuva

Marja käyttää johtamiskykyjään monipuolisesti opettajan työssään päivittäin.

– Olen valmistunut aikoinaan SAMKista sairaanhoitajaksi. Työskenneltyäni ammatissa muutaman vuoden jatkoin opintojani terveystieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa ja opiskelin iltaisin samaan aikaan myös avoimessa yliopistossa terveyshallintotieteitä, kertoo Marja Sillanpää, Sataedun lehtori sosiaali- ja terveysalalta.

Ulospäinsuuntautuneena ja ihmisläheisenä persoonana Marja on vahvasti omalla alallaan. Jatko-opinnot johtamisen ja esimiestyön parissa tukevat hyvin nykyään lähihoitajia opettavaa Marjaa. Hän on toiminut myös vanhassa opinahjossaan tuntiopettajana.

– Opettaminen on pohjimmiltaan ohjaamista ja valmentamista. Opettajat ovat usein erittäin hyviä ja harjaantuneita johtajia, sillä opettajan työssä täytyy saada hyvin erilaiset ihmiset ja joukot työskentelemään yhteisen päämäärän eteen.

Vahva kiinnostus omaan alaan myös syvemmällä tasolla ja yhteiskunnallisena ilmiönä on vienyt aktiivisen naisen suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa, joka alkaa olla väitöskirjaa vaille valmis.

– Seuraava tavoitteeni on saada väitöskirjani valmiiksi. Aiheeni käsittelee julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välisiä kumppanuuksia sosiaali- ja terveysalalla. Sain siihen kipinän toimiessani Turun kauppakorkeassa projektissa, jossa tutkittiin asiantuntijaorganisaatioita.

Marjalla on vahva sisäinen tarve saada aikaan positiivisia muutoksia ympärillään ja hän puuttuu rohkeasti havaitsemiinsa epäkohtiin. Marjan energisyydellä, oikeudentajulla ja rautaisella ammattitaidolla hän on myös päätynyt vahvaksi poliittiseksi vaikuttajaksi ja hänellä on useita luottamustoimia. Marja on toisella valtuustokaudella Ulvilassa Kokoomuksen edustajana ja hän toimii myös Ulvilan Kokoomusnaisten puheenjohtajana.

Marja SIllanpää, selfie

Marja Sillanpää

Koulutus: Sairaanhoitaja, AMK, terveystieteiden maisteri

Työpaikka: sosiaali- ja terveysalan lehtori, Sataedu

11.8.2021 | Teksti: Heidi Ruohola, SAMKin opiskelija | Kuva: Marja Sillanpää

Lisää aiheesta

Rosa Leppämäki istuu Porin kampuksen aulassa maski kasvoillaan.
| Hyvinvointi ja terveys

Kaivattu uusi elämänvaihe toi Rosan sairaanhoitajaopintojen äärelle

Vuosi 2020 oli muutosten aikaa Rosa Leppämäelle. Rosa muutti Helsingistä Poriin ja työt päiväkodissa muuttuivat sairaanhoitajaopinnoiksi SAMKissa. Rosalta löytyy ennestään jo lähihoitajan tutkinto ja kolmen vuoden työkokemus.
SAMKin Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa.
| Opinnot ja opetus

Mitä hoitotyön opiskelijan tulee oppia? Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa

– Tarvitaan parempia materiaaleja opiskelijoille. Nuoret vähenevät, mutta opiskelupaikkojen määrä lisääntyy. On tärkeää, että valmistuneet ymmärtävät oman vastuunsa ja osaavat tarvittaessa nostaa kädet pystyyn: tätä asiaa en tiedä, siispä kysyn, tiivistävät hoitotyön opettajat ja oppikirjakirjailijat SAMKista ja Diakista.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi