Marjan opintopolku: sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri ja filosofian tohtoriopiskelija

Marja Sillanpään opinnot ja urakehitys ovat kulkeneet selkeää ja yhtenäistä linjaa, jossa edelliset opinnot ovat tukeneet hyvin seuraavaa astetta ja ura kehittynyt osaamisen ja kokemuksen karttuessa.

Marja Sillanpää, studiokuva

Marja käyttää johtamiskykyjään monipuolisesti opettajan työssään päivittäin.

– Olen valmistunut aikoinaan SAMKista sairaanhoitajaksi. Työskenneltyäni ammatissa muutaman vuoden jatkoin opintojani terveystieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa ja opiskelin iltaisin samaan aikaan myös avoimessa yliopistossa terveyshallintotieteitä, kertoo Marja Sillanpää, Sataedun lehtori sosiaali- ja terveysalalta.

Ulospäinsuuntautuneena ja ihmisläheisenä persoonana Marja on vahvasti omalla alallaan. Jatko-opinnot johtamisen ja esimiestyön parissa tukevat hyvin nykyään lähihoitajia opettavaa Marjaa. Hän on toiminut myös vanhassa opinahjossaan tuntiopettajana.

– Opettaminen on pohjimmiltaan ohjaamista ja valmentamista. Opettajat ovat usein erittäin hyviä ja harjaantuneita johtajia, sillä opettajan työssä täytyy saada hyvin erilaiset ihmiset ja joukot työskentelemään yhteisen päämäärän eteen.

Vahva kiinnostus omaan alaan myös syvemmällä tasolla ja yhteiskunnallisena ilmiönä on vienyt aktiivisen naisen suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa, joka alkaa olla väitöskirjaa vaille valmis.

– Seuraava tavoitteeni on saada väitöskirjani valmiiksi. Aiheeni käsittelee julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välisiä kumppanuuksia sosiaali- ja terveysalalla. Sain siihen kipinän toimiessani Turun kauppakorkeassa projektissa, jossa tutkittiin asiantuntijaorganisaatioita.

Marjalla on vahva sisäinen tarve saada aikaan positiivisia muutoksia ympärillään ja hän puuttuu rohkeasti havaitsemiinsa epäkohtiin. Marjan energisyydellä, oikeudentajulla ja rautaisella ammattitaidolla hän on myös päätynyt vahvaksi poliittiseksi vaikuttajaksi ja hänellä on useita luottamustoimia. Marja on toisella valtuustokaudella Ulvilassa Kokoomuksen edustajana ja hän toimii myös Ulvilan Kokoomusnaisten puheenjohtajana.

Lue lisää sairaanhoitajaopinnoista Marja SIllanpää, selfie

Marja Sillanpää

Koulutus: Sairaanhoitaja, AMK, terveystieteiden maisteri

Työpaikka: sosiaali- ja terveysalan lehtori, Sataedu

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.