Maija Kangasperko eurooppalaisen fysioterapeuttien koulutusverkoston hallitukseen

SAMKin lehtori Maija Kangasperko valittiin syksyn alussa eurooppalaisen fysioterapeuttien koulutusverkoston hallitukseen. European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE):n työn tulokset tulevat kaikkien jäsenkorkeakoulujen hyödynnettäviksi.

15.11.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Maija Kangasperkon albumi

Yleisö ottaa kuvia ENPHEn hallituksen kuudesta henkilöstä, jotka seisovat luokkatilan edessä

Uusi hallitus on juuri valittu. Kangasperko kuvassa toinen vasemmalta.

Maija Kangasperko vetää SAMKissa englanninkielistä fysioterapiakoulutusta, on siis sen opetussuunnitelmavastaava. Syyskuuhun asti hän toimi ENHPE:n maakoordinaattorina. Se tarkoitti monentyyppistä tiedonvälitystä muiden verkostoon kuuluvien Suomen ammattikorkeakoulujen ja hallituksen välillä. Maakoordinaattorina näki myös sen, miten eri tavoin fysioterapiankin asioista ajatellaan eri maissa.

Uudella hallituksella on ollut kaksi kokousta – osa niistä järjestetään verkossa –  ja tehtävät on jaettu. Kangasperko on nyt hallituksen ja ENPHE-työryhmien välinen linkki.

– Halusinkin siihen. Olen ollut aika monessa työryhmässä, näen että minulla on siihen annettavaa enemmän kuin muuhun, Kangasperko sanoo.

– Vaikka ENPHE:n jäsenet ovat korkeakouluja, eikä henkilöitä, tätä tehdään omasta halusta ja pääosin omalla ajalla. Verkosto tuo hienon mahdollisuuden koulutuksen kehittämiseen yhdessä, Kangasperko sanoo.

Verkosto tuo hienon mahdollisuuden koulutuksen kehittämiseen yhdessä.

ENPHE:llä on keväällä työkokous ja syksyllä konferenssi, jotka hallitus järjestää yhdessä järjestämisvuorossa olevan korkeakoulun kanssa. Myös opiskelijat ovat ENPHE:ssä aktiivisia toimijoita opiskelijatyöryhmissä ja järjestävät tapahtumia. Physio Coach puolestaan tarjoaa sohvasurffauspaikan muille fysioterapeuteille tai opiskelijoille.

ENPHE:n työryhmillä on selvät tavoitteet ja aikataulut – tuotokset tulevat kaikkien jäsenkorkeakoulujen käyttöön. Esimerkiksi opetussuunnitelmia varten on tehty EU:n laajuiset kompetenssit, joita voi hyödyntää oman maan koulutuksessa. Ne ovat taustalla myös SAMKin fysioterapian opetussuunnitelmissa: Suomen fysioterapiaopetussuunnitelmien kompetenssit on rakennettu muun muassa ENPHE:n työtä hyväksi käyttäen. Tiedetyöryhmälle voi puolestaan ehdottaa palkittavia Bachelor- ja Masters-tason opinnäytetöitä.  Työryhmissä on myös kehitetään parhaillaan yhteiset harjoittelun arviointikriteerit vaihtoon tuleville opiskelijaharjoittelijoille.

Kangasperko sanoo, että hallituspaikka oli alkuun iso yllätys, mutta nyt hän on myös innoissaan. Tottuneella ENPHE-toimijalla on jo verkostoja ja yhteisiä kehittämissuunnitelmia. Esimerkiksi että kokousten asialista valmistellaan huolella ajoissa. Jo nyt ENPHE on hänen mielestään kehittynyt huomattavasti aiempaa tehokkaampaan ja antavampaan suuntaan, ja toiminta on mielekästä.

Mikä on ENPHE? Katso ENPHE:n sivut.

15.11.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Maija Kangasperkon albumi

Lisää aiheesta

Picture of a computer screen: a control meeting online
| Hyvinvointi ja terveys

Kansainvälinen yhteistyö tuo fysioterapian opiskelijoille lisää mahdollisuuksia

SAMKin englanninkielinen fysioterapiakoulutus on haluttu kumppani kansainvälisessä yhteistyössä. Sen uusimpana hedelmänä SAMKin opiskelija tekee opinnäytetyötään yhdessä sveitsiläisen korkeakoulun opiskelijan kanssa.
Yannai Barak lähkuvassa Etelä-Eurooppalaisen maiseman edessä.
| Opinnot ja opetus

Alumniblogissa koripallojoukkueen fysioterapeutti Israelista: elämän valinnat

Yannai Barak halusi fysioterapeutiksi. Israelissakin olisi voinut opiskella, miten hän päätyi SAMKiin? Nyt hän työskentelee suosikkikoripallojoukkueensa pääfysioterapeuttina. Barak kertoo elämänsä isot valinnat.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.