Etsi

Maailma, jota ei nähty – stipendiaattinäyttely Kankaanpäässä

”Maailma, jota ei nähty” on Kankaanpään taidekoulusta valmistuneiden kuvataiteilijoiden, Anni Karvisen, Kaija Leinosen ja Roope Niemelän stipendiaattinäyttely taidekoulun galleriassa. Perinteistä maalaustaidetta ei nyt nähdä, vaan taiteilijat ovat tuoneet esille erityisosaamistaan mm. kuvanveiston ja video- ja äänitaiteen saralta. Näyttely on esillä 25.11. asti osoitteessa Paasikivenkatu 24.

7.11.2016 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Kuvataiteilijat Roope Niemelä, Anni Karvinen ja Kaija Leinonen sekä Kaijan teos Ruka
Kuvataiteilijat Roope Niemelä, Anni Karvinen ja Kaija Leinonen sekä Kaijan teos Ruka

Anni Karvinen on tuonut näyttelyyn maalauksellisen videokollaasin, jossa tutkitaan sommittelultaan maalauksellisesti luonnon ilmiöitä nimellä ”Ehtisinpä ymmärtää enemmän”.

Kaija Leinonen työstää mielellään luonnosta ja elinympäristöstä löydettyjä materiaaleja ja peilaa niiden kautta omaa elämäänsä ja ympäröivää maailmaa. Vanhasta kuusipuusta veistetty kaksiosainen ”Kiderakenne” tutkii naiseutta.

Roope Niemelä on tuonut näyttelyyn stereoskoopilla tutkittavia stereokuvia, joihin liittyy myös runotekstejä. Niemelä kiinnittää huomiota myös äänimaailmaan: omaa temperamenttiaan voi testata neljän kuunneltavan sävellyksen avulla.

Kankaanpään taidekoulun galleria, Paasikivenkatu 24, on avoinna arkisin koulun aukioloaikoina.

7.11.2016 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA