Luontovoimaa Satakunnasta -julkaisu esittelee satakuntalaista Green Care -yrittäjyyttä

Millaisia ovat Green Care -toiminnan hyvinvointivaikutukset? Millaista Green Care -yritystoimintaa on Satakunnassa? Miten Green Carea voidaan hyödyntää varhaiskasvatuksessa? Uusi julkaisu luo katsauksen erityisesti Satakunnan Green Care -yrittäjyyteen.

19.10.2017 | Teksti: Maarika Iijolainen | Kuva: Julkaisun kansikuva Emmi Veistonen

Luontovoiman palveluita kehittävistä yrityksistä esitellään Ali-Unkin tila Eurajoella, Naakan tila Harjavallassa, Kurkikorpi Kankaanpäässä, Woimahevonen Porissa sekä Green Care -Merikarvia yritysryhmä, johon kuuluvat Maatilamatkailu Koivuniemen Herra, Purolomat, SS Norrgrund Oy ja Viikilän hevostila.

Julkaisun muina teemoina ovat Green Caren hyvinvointivaikutukset ja Green Caren hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa, esimerkkeinä Porissa toimivat ryhmäpäiväkoti KaalimaanKakarat ja päiväkoti Meijumäen metsäeskari.

Julkaisussa on vahva rooli SAMKista valmistuneilla opiskelijoilla. Susanna Uolia osallistui matkailun opintoihin liittyvän harjoittelunsa aikana useiden artikkelien kirjoittamiseen ja kuvitukseen, julkaisun ulkoasu ja visuaalisuus puolestaan ovat SAMKista valmistuneiden medianomien käsialaa: valokuvat Emmi Veistonen, julkaisun ulkoasun suunnittelu Eveliina Sillanpää ja taitto Heidi Valtonen.

Julkaisu on tehty osana SAMKin Green Care -tiedonvälityshanketta.

Lataa julkaisu luettavaksesi

 

19.10.2017 | Teksti: Maarika Iijolainen | Kuva: Julkaisun kansikuva Emmi Veistonen

Lisää aiheesta

Visit Finland Matkaluistelua
| Matkailu

Satakunta luontokokemusta – julkaisu pureutuu maakunnan luontomatkailun mahdollisuuksiin

Satakunnassa on mahdollisuus monenlaisiin luontokokemuksiin. Kiinnostavia kohteita löytyy sekä lähimatkailijoille että kauempaa tuleville. Uudessa Satakunta luontokokemusta – Luonnon tuotteistamisen teemat Satakunnassa -julkaisussa pureudutaan vesistöjen, soiden, metsien ja harjualueiden hyödyntämiseen luontomatkailussa.
SAMK Maija Esko, Ghita Bodman, Martta Yli-Lauri, Pia Smeds, Elina Vehmasto, Jaana Ruoho ja Minna Uusiniitty-Kivimäki osallistuivat Green Care -tutkijatapaamiseen.
| Matkailu

Koira luokkahuoneessa ja elämän kukkakimppu – tutkimukset valottavat luonnon hyvinvointivaikutuksia

Miten luonto vaikuttaa elämänlaatuun? Tekeillä olevassa väitöstutkimuksessa on ilmennyt, että lapsuudella on erityinen merkitys luontosuhteen muodostumisessa. Green care -tutkijat kokoontuivat SAMKissa Porissa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.