Lukioajan työkokemus innosti Veera Vanhataloa opiskelemaan sairaanhoitajaksi

Veera Vanhatalo valmistui SAMKista vuonna 2018 sairaanhoitajaksi. Työllistyminen oli valmistumisen jälkeen helppoa, sillä Veera jatkoi töitä samassa työpaikassaan Merikarvialla, jossa hän sai kipinän alaan jo lukioaikana.

Veera Vanhatalo istuu portailla.

Veera Vanhatalo aloitti sairaanhoitajan opinnot SAMKissa vuonna 2013 ja opiskelupaikan sekä alan valinta oli hänelle kaikin puolin selkeä. Veera oli tehnyt töitä hoitoalalla jo lukion aikana kesälomilla sekä lukion jälkeen välivuotena ja SAMK valikoitui luontevaksi opiskelupaikaksi, koska Veeralla ei ollut mitään tarvetta lähteä pois Satakunnasta.

– Kun on kuitenkin itse täältäpäin kotoisin, niin siksi hain SAMKiin, Veera kertoo.

Hyviä muistoja opiskeluajalta

Parhaita opiskelumuistoja kysyttäessä Veera muistelee lämmöllä opiskelukavereiden kanssa vietettyä aikaa SAMKissa sekä vapaa-ajalla. Hän tutustui opintojen aikana moneen uuteen opiskelijaan, jotka ovat edelleenkin Veeran hyviä kavereita. SAMKissa Veera tykkäsi erityisesti opettajistaan ja uusi kampus sai myös kehuja.

– Harmi vaan, etten ehtinyt itse nauttia uudesta hienosta kampuksesta kuin vain parin opintojakson ajan ennen valmistumista, kun muuten suoritin opinnot vielä vanhalla kampuksella, Veera harmittelee.

Veera kuitenkin suunnittelee hakevansa tänä keväänä opiskelemaan terveyden edistämisen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa SAMKiin, joten paluu opiskelemaan sekä nauttimaan uudesta kampuksesta saattaa olla pian taas ajankohtaista.

Vaihtelua ja varmuutta omaan osaamiseen harjoitteluista

Opiskeluaikana sairaanhoitajaopintoihin kuului myös monta erillistä harjoittelua, jotka olivat Veeralle mieluisia ja opintojen parasta aikaa.

– Harjoittelut olivat tosi kivoja ja tykkäsin, kun niitä oli niin monta, että pääsi näkemään paljon erilaisia paikkoja. Olen kuitenkin itse sellainen, että opin parhaiten tekemällä, niin siksi kaikki harjoittelut olivat mukavia, Veera toteaa.

Työllistyminen valmistumisen jälkeen oli Veeralle helppoa, sillä hän jäi töihin samaan paikkaan, jossa hän oli tehnyt koko ajan töitä jo opintojen ohella sekä ennen opintoja. Veera työskentelee Merikarvialla kehitysvammaisten yksikössä Onnikoti Annikassa, jossa hän toimii sairaanhoitajana sekä tiimivastaavana.

Lopuksi Veera lähettää vielä samaa koulutusalaa harkitseville terveisiä:

– Suosittelen ehdottomasti SAMKin sairaanhoitajaopintoja, koska alalla on tosi monipuoliset mahdollisuudet työllistyä eri paikkoihin eli kannattaa hakea opiskelemaan, Veera kannustaa.

Veera Vanhatalo maski kasvoilla työasussa (lähikuva kasvoista).

Veera Vanhatalo

  • Valmistunut SAMKista sairaanhoitajaksi 2018
  • Töissä Merikarvialla Onnikoti Annikassa sairaanhoitajana sekä tiimivastaavana

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.