Lukioajan työkokemus innosti Veera Vanhataloa opiskelemaan sairaanhoitajaksi

Veera Vanhatalo valmistui SAMKista vuonna 2018 sairaanhoitajaksi. Työllistyminen oli valmistumisen jälkeen helppoa, sillä Veera jatkoi töitä samassa työpaikassaan Merikarvialla, jossa hän sai kipinän alaan jo lukioaikana.

29.3.2021 | Teksti: Sara Söderbacka, SAMKin opiskelija | Kuva: Veera Vanhatalo

Veera Vanhatalo istuu portailla.

Veera Vanhatalo aloitti sairaanhoitajan opinnot SAMKissa vuonna 2013 ja opiskelupaikan sekä alan valinta oli hänelle kaikin puolin selkeä. Veera oli tehnyt töitä hoitoalalla jo lukion aikana kesälomilla sekä lukion jälkeen välivuotena ja SAMK valikoitui luontevaksi opiskelupaikaksi, koska Veeralla ei ollut mitään tarvetta lähteä pois Satakunnasta.

– Kun on kuitenkin itse täältäpäin kotoisin, niin siksi hain SAMKiin, Veera kertoo.

Hyviä muistoja opiskeluajalta

Parhaita opiskelumuistoja kysyttäessä Veera muistelee lämmöllä opiskelukavereiden kanssa vietettyä aikaa SAMKissa sekä vapaa-ajalla. Hän tutustui opintojen aikana moneen uuteen opiskelijaan, jotka ovat edelleenkin Veeran hyviä kavereita. SAMKissa Veera tykkäsi erityisesti opettajistaan ja uusi kampus sai myös kehuja.

– Harmi vaan, etten ehtinyt itse nauttia uudesta hienosta kampuksesta kuin vain parin opintojakson ajan ennen valmistumista, kun muuten suoritin opinnot vielä vanhalla kampuksella, Veera harmittelee.

Veera kuitenkin suunnittelee hakevansa tänä keväänä opiskelemaan terveyden edistämisen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa SAMKiin, joten paluu opiskelemaan sekä nauttimaan uudesta kampuksesta saattaa olla pian taas ajankohtaista.

Vaihtelua ja varmuutta omaan osaamiseen harjoitteluista

Opiskeluaikana sairaanhoitajaopintoihin kuului myös monta erillistä harjoittelua, jotka olivat Veeralle mieluisia ja opintojen parasta aikaa.

– Harjoittelut olivat tosi kivoja ja tykkäsin, kun niitä oli niin monta, että pääsi näkemään paljon erilaisia paikkoja. Olen kuitenkin itse sellainen, että opin parhaiten tekemällä, niin siksi kaikki harjoittelut olivat mukavia, Veera toteaa.

Työllistyminen valmistumisen jälkeen oli Veeralle helppoa, sillä hän jäi töihin samaan paikkaan, jossa hän oli tehnyt koko ajan töitä jo opintojen ohella sekä ennen opintoja. Veera työskentelee Merikarvialla kehitysvammaisten yksikössä Onnikoti Annikassa, jossa hän toimii sairaanhoitajana sekä tiimivastaavana.

Lopuksi Veera lähettää vielä samaa koulutusalaa harkitseville terveisiä:

– Suosittelen ehdottomasti SAMKin sairaanhoitajaopintoja, koska alalla on tosi monipuoliset mahdollisuudet työllistyä eri paikkoihin eli kannattaa hakea opiskelemaan, Veera kannustaa.

Veera Vanhatalo maski kasvoilla työasussa (lähikuva kasvoista).

Veera Vanhatalo

  • Valmistunut SAMKista sairaanhoitajaksi 2018
  • Töissä Merikarvialla Onnikoti Annikassa sairaanhoitajana sekä tiimivastaavana

29.3.2021 | Teksti: Sara Söderbacka, SAMKin opiskelija | Kuva: Veera Vanhatalo

Lisää aiheesta

Rosa Leppämäki istuu Porin kampuksen aulassa maski kasvoillaan.
| Hyvinvointi ja terveys

Kaivattu uusi elämänvaihe toi Rosan sairaanhoitajaopintojen äärelle

Vuosi 2020 oli muutosten aikaa Rosa Leppämäelle. Rosa muutti Helsingistä Poriin ja työt päiväkodissa muuttuivat sairaanhoitajaopinnoiksi SAMKissa. Rosalta löytyy ennestään jo lähihoitajan tutkinto ja kolmen vuoden työkokemus.
Ninna Koivula istuu Segla vuoren huipulla.
| Opiskelijatarina

Ninna haastoi itsensä hakemaan sairaanhoitajakoulutukseen

Ninna Koivula ei jäänyt murehtimaan sähköpostiin saapunutta varasijatietoa fysioterapeutin opintoihin, vaan haki syksyn haussa opiskelemaan sairaanhoitajaksi.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html