Miten asiat voi tehdä toisin? Linda Liukas Porin kampuksella 25.1. Luento suoratoistona SK:n nettisivuilla

Maailmanmaineeseen noussut lastenkirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas luennoi tulevaisuuden työstä ja sen tekijöistä SAMKin Porin kampuksella (Agora-sali, Satakunnankatu 23) perjantaina 25.1.2019 klo 12 alkaen.

Linda Liukkaan palkittu Hello Ruby -kirja, joka opettaa lapsille teknologiaa ja ohjelmointia sadun ja tehtävien muodossa, keräsi vuonna 2014 nopeasti yli 380 000 dollarin rahoituksen Kickstarter-joukkorahoitusalustalla. Talouslehti Forbes on huomioinut Linda Liukkaan ”Europe’s Top 50 Women in Tech” -listallaan.

Tilaisuuden järjestää Euroopan sosiaalirahaston rahoittama HYPE – rajat ylittävä hyötypelikoulutus -hanke. Luento liittyy hankkeen tavoitteisiin luoda uusia, tarveperustaisia ratkaisuja ja tuoda esiin teknologian ja pelien mahdollisuuksia sekä elinikäistä oppimista.

Tilaisuus on maksuton ja siihen on vapaa pääsy. Ilmoittaudu mukaan.

Suomessa hyötypelikoulutus on valtakunnallisesti vähäistä ja pirstaloitunutta. Hankkeen avulla luodaan uusia toimintatapoja ja -malleja hyötypelikoulutustarjonnan luomiseksi ja räätälöimiseksi elinkeinoelämän tarpeeseen, ylittäen koulutusasteet ja toimiala- sekä organisaatiorajat. Hyötypelien avulla voidaan kehittää uusia opetus- ja oppimismahdollisuuksia huomioiden eri-ikäiset ja erilaiset tarpeet omaavat ihmiset.

HYPE-hanketta hallinnoi Satakunnan ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina ovat Satakunnan koulutuskuntayhtymä (Sataedu) ja TTY-säätiö, Porin laitos.

Yhteystiedot:

Peter Virtanen, projektipäällikkö/HYPE-hanke,
Satakunnan ammattikorkeakoulu
044 710 3900; peter.virtanen@samk.fi

Jaa tämä sivu

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.

Kankaanpään Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittäminen on osa SAMKin resurssiviisauden tutkimuskokonaisuuteen kuuluvaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

SAMKin käynyt kuvataiteilija kohtasi kiertotalouden

SAMKin Taidekoulun kampukselta Kankaanpäästä valmistunut kuvataiteen moniosaaja Mira Aro suunnitteli logon kiertotalouden edelläkävijälle, Kirkkokallion ekoteollisuuspuistolle. Logon vihreä väri ja pyöreä kiertoliike kuvaavat energiavirtojen jatkuvaa liikettä.