Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

12.4.2022 | Teksti: Eetu Helimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Eetu Helimäki

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa

Ensimmäisen syksyn perusteella ala tuntuu Juhon mielestä oikealta.

Juhon kiinnostus liiketaloutta kohtaan heräsi isoveljen aloittaessa opinnot kauppakorkeakoulussa. Kiinnostumisen heräämistä tukivat yläasteen yhteiskuntaopin tunnit talouteen liittyen.

– Liiketaloudessa itselle tärkeää on, että voin työskennellä millä tahansa alalla, Juho toteaa.

Ala tuntuu oikealta

Juhon mielestä ensivaikutelma SAMKista ja opinnoista on ollut erittäin positiivinen. Takana olevien opintojen perusteella oma suuntautuminen taloushallinnon puolelle tuntuu oikealta valinnalta.

Ensimmäisen syksyn aikana mielenkiintoisimpia opintojaksoja Juhon mielestä ovat olleet Kansantalous sekä Asiantuntija ja viisas talous -opintojaksot. Opintojaksoilla käydään mielenkiintoisia aiheita talouteen liittyen.

– Markkinointiin liittyvät opinnot eivät ole olleet minulle niin mielenkiintoisia, joten taloushallinto tuntuu itselleni sopivalta suuntautumiselta.

Suunnitelmat opiskelun jälkeen avoinna

Suunnitelmat valmistumisen jälkeen ovat vielä avoinna. Liiketalouden puolella työskentelymahdollisuudet ovat varsin monipuoliset ja tietyn alan yritystä ei ole vielä mielessä. Yrittäjyys on myös vahvasti mielessä, mutta mitään tiettyä liikeideaa Juho ei ole vielä ehtinyt miettimään.

– Äiti toimii yrittäjänä, joten sitä kautta varmasti kiinnostus on herännyt. Jokin päivä olisi hienoa olla itse itsensä pomo, Juho kertoo.

Juho Grönroos kasvokuva

Juho Grönroos

 

Ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija

Suuntautuminen: taloushallinto

12.4.2022 | Teksti: Eetu Helimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Eetu Helimäki

Lisää aiheesta

Jenni Saari Lempi Lifestylessä
| Uratarina

Tradenomin opinnot jatkoksi merkonomin opinnoille

Jenni Saari aloitti liiketalouden opinnot syksyllä 2015. Tradenomin opinnot kiinnostivat, sillä pohjalta löytyy liiketalouden perustutkinto.
Salla Saarijärvi
| Opinnäytetyö

Opinnäyte: Työn murros muuttaa työelämän osaamisvaatimuksia

Työn murros uusine ajattelu- ja toimintatapoineen muuttaa työelämän osaamisvaatimuksia. Tradenomiopiskelija Salla Saarijärven opinnäytetyössä kartoitettiin suomalaisen työelämän kehityssuuntia ja selvitettiin niiden vaikutuksia johdon assistenttien kompetensseihin tulevaisuudessa.

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/