Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

12.4.2022 | Teksti: Eetu Helimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Eetu Helimäki

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa

Ensimmäisen syksyn perusteella ala tuntuu Juhon mielestä oikealta.

Juhon kiinnostus liiketaloutta kohtaan heräsi isoveljen aloittaessa opinnot kauppakorkeakoulussa. Kiinnostumisen heräämistä tukivat yläasteen yhteiskuntaopin tunnit talouteen liittyen.

– Liiketaloudessa itselle tärkeää on, että voin työskennellä millä tahansa alalla, Juho toteaa.

Ala tuntuu oikealta

Juhon mielestä ensivaikutelma SAMKista ja opinnoista on ollut erittäin positiivinen. Takana olevien opintojen perusteella oma suuntautuminen taloushallinnon puolelle tuntuu oikealta valinnalta.

Ensimmäisen syksyn aikana mielenkiintoisimpia opintojaksoja Juhon mielestä ovat olleet Kansantalous sekä Asiantuntija ja viisas talous -opintojaksot. Opintojaksoilla käydään mielenkiintoisia aiheita talouteen liittyen.

– Markkinointiin liittyvät opinnot eivät ole olleet minulle niin mielenkiintoisia, joten taloushallinto tuntuu itselleni sopivalta suuntautumiselta.

Suunnitelmat opiskelun jälkeen avoinna

Suunnitelmat valmistumisen jälkeen ovat vielä avoinna. Liiketalouden puolella työskentelymahdollisuudet ovat varsin monipuoliset ja tietyn alan yritystä ei ole vielä mielessä. Yrittäjyys on myös vahvasti mielessä, mutta mitään tiettyä liikeideaa Juho ei ole vielä ehtinyt miettimään.

– Äiti toimii yrittäjänä, joten sitä kautta varmasti kiinnostus on herännyt. Jokin päivä olisi hienoa olla itse itsensä pomo, Juho kertoo.

Juho Grönroos kasvokuva

Juho Grönroos

 

Ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija

Suuntautuminen: taloushallinto

12.4.2022 | Teksti: Eetu Helimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Eetu Helimäki

Lisää aiheesta

Jenni Saari Lempi Lifestylessä
| Uratarina

Tradenomin opinnot jatkoksi merkonomin opinnoille

Jenni Saari aloitti liiketalouden opinnot syksyllä 2015. Tradenomin opinnot kiinnostivat, sillä pohjalta löytyy liiketalouden perustutkinto.
Salla Saarijärvi
| Opinnäytetyö

Opinnäyte: Työn murros muuttaa työelämän osaamisvaatimuksia

Työn murros uusine ajattelu- ja toimintatapoineen muuttaa työelämän osaamisvaatimuksia. Tradenomiopiskelija Salla Saarijärven opinnäytetyössä kartoitettiin suomalaisen työelämän kehityssuuntia ja selvitettiin niiden vaikutuksia johdon assistenttien kompetensseihin tulevaisuudessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Read about the export activities of Central Baltic companies in Southern Africa and the Middle East. https://samkarit.samk.fi/2022/09/23/export-activities-of-central-baltic-area-companies-in-southern-africa-and-middle-east/

Reilu kahvitauko on talon tapa! #SAMK henkilökunnan kahviautomaateissa käytetään Reilun kaupan kahvia. Näin tuemme reilun työelämän toteutumista kahvin ja teen viljelijöille. Lisäksi reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. #reilukahvitauko @reilukauppa”

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia. https://www.samk.fi/uutiset/galleria-taidekaytavalla-avautuu-juhlanayttely-paivi-jokinen-maalauksia/

Korkeakoulutuksen digivisio on muutakin kuin digiä. Korkeakoulujen pitää yhdessä varmistaa, että digivisio ei ole digiharhaa. @SatakunnanAMK @Arene_ry #digivisio2030 https://www.arene.fi/ajankohtaista/korkeakoulutuksen-digivisio-on-muutakin-kuin-digia/

Energiamuutos vaatii muutoksia kaikkien kulutustottumuksissa. Muutoksen voi aloittaa laskemalla oman energiankulutuksen kustannuksia KOHISTEN-laskureilla. @SatakunnanKansa @kohisten
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009082427.html