Lasi-iglumajoitus kiinnosti BlueSata-hankkeen opintoretkeläisiä

Marraskuisena tiistaina kolmisenkymmentä satakuntalaista matkailutoimijaa suuntasi Merenkurkun saaristoon SAMKin BlueSata-hankkeen järjestämällä merellisen matkailun opintoretkellä. Retkelle osallistui matkailuyrittäjiä Rauman, Eurajoen, Porin ja Merikarvian seuduilta.

28.11.2017 | Teksti: Maarika Iijolainen | Kuva: Maarika Iijolainen

Pääkuva

Osallistujat pitivät matkan kohokohtana tutustumista Mustasaaren Raippaluodossa sijaitsevaan Kalle´s Inniin ja siellä erityisesti lasi-igluihin, jotka ovat etenkin kansainvälisille matkailijoille suunnattu majoituksen uusi trendi Suomessa. Raippaluodon igluissa on 17 neliötä, kaksi vuodetta, suihku ja wc sekä upeat avomerinäköalat.

Kalle´s Innin yrittäjä Jan-Fredrik Skott on aiemmin pitänyt Thaimaassa hotellia seitsemän vuotta. Vankka kokemus matkailualalta näkyikin tutustumiskohteen laadussa ja retkeläiset kuuntelivat kiinnostuneina Skottin uratarinaa.

Mustasaaressa vierailukohteina olivat myös merenrantatila Villa MeriBjörkö ja merellisiä ohjelmapalveluja järjestävä yritys Gaia Events, joiden yrittäjät kertoivat retkeläisille hyviä vinkkejä markkinoinnista, hinnoittelusta ja merellisten matkailupalvelujen turvallisuusasioista.

Lisäksi menomatkalla tutustuttiin Suomen pienimmän kaupungin eli Kaskisten merellisiin palveluihin ja vanhaan kalasatamaan.

Kolmenkymmenen osallistujan palaute opintoretkestä oli positiivista:

– Oli hyvä nähdä muutakin rannikkoa kuin missä itse asuu ja työskentelee. Omat ajatukset vahvistuivat. Matkailuyrittäjien verkostoituminen, palvelujen paketoiminen sekä laatu korostuivat opintoretkellä.

 

 

BlueSata-hanke

  • BlueSata-hankkeessa tarkastellaan vesistöjen monia mahdollisuuksia palveluliiketoiminnassa.
  • Hanke tarjoaa verkos­toja, tietoa ja mahdollisuuden kehittää omaa yritystoimintaa.
  • Hankkeessa järjestetään opintoretki, työpajoja ja infotilaisuuksia sekä kootaan yritysryhmiä.
  • Toteutus 1.9.2017 – 31.12.2018
  • Rahoitus: Satakunnan ELY-keskus/Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
  • Lisätietoa projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki, minna.uusiniitty-kivimaki@samk.fi, puh. 044 710 3552.

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauma tarjoaa hienot puitteet merenkulun opiskeluun.
| Matkailu

Kestävän merellisen matkailun koulutus alkaa SAMKissa 2018

Merellisen matkailuteollisuuden taloudellinen merkitys on maailmanlaajuisesti ja Euroopassa suuri. Vaikka alan ennakoidaan myös kasvavan voimakkaasti, merelliseen matkailuun liittyvää erikoistumiskoulutusta ei ole saatavilla. SAMK aloittaa 20 opintopisteen kokonaisuuden pilotoinnin.
SAMK Matkailu Visit Finland China
| Matkailu

Satakuntalainen maailmanvalloitus – matkailu kasvaa kansainvälisyydestä

Suomessa ja Satakunnassa kansainvälinen matkailu kasvaa kovaa vauhtia. Visit Finlandin mukaan ulkomaisten yöpymisten osuus kaikista yöpymisistä Satakunnassa oli vuonna 2016 jo 15 prosenttia, joka on lukuna suurempi kuin Pirkanmaan, Keski-Suomen, Kanta- tai Päijät-Hämeen vastaavat.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.