Lapsienergia täytti SAMKin – Katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019 Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus oli täynnä lapsienergiaa. 40 iältään 2–14-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Työntekijöiden lapsia SAMK-kampus Porin ympäristölaboratoriossa Lapsi mukaan töihin -päivänä.

Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät muun muassa testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia projektitutkija Taija Seppälän opastuksella.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan vetämällä aamupalaverilla, jossa jumpattiin ja tutustuttiin SAMKin koulutuksiin kuva-arvoitusten ja laulujen avulla.

Tutustumisretkellä kampuksen laboratorioissa lapset pääsivät itse kokeilemaan ja testailemaan asioita. Automaatiolaboratoriossa juteltiin ja tanssittiin humanoidirobotti Pepperin kanssa, ohjelmoitiin Lego-robotteja ja tutustuttiin lämpö- ja lähi-infrapunakameroihin sekä 3d-tulostimiin. Konetekniikan laboratoriossa otettiin tuntumaa plasmaleikkaukseen. Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia sekä tutkimaan veden pintajännitystä. Sosiaali- ja terveysalan simulaatioluokassa lapset harjoittelivat elvytystä ja hengityksen turvaamista nukeilla.

Iltapäiväksi Palvelukeskus Soteekin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat olivat järjestäneet liikunnallisia aktiviteetteja ja askartelua.

Lasten palautteita päivästä

"Kaikki laboratoriot oli mielenkiintoisia." Manu, 8-vuotta

"Kiva päivä teidän kanssa." Oliver, 7-vuotta

"Tosi kiva päivä. Kiitos ohjaajille." Sampo, 8-vuotta

"Oli mukavaa olla täällä ja tutkia." Pihla, 5-vuotta

"Tosi kiva päivä. Nuket hoitoluokassa oli kivat." Martta, 6-vuotta

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Neljättä kertaa järjestettyyn päivään osallistui ennätyksellisesti yli 1100 työpaikkaa ympäri Suomea.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

Kuvagalleria SAMKin päivästä

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences is at SAMK-kampus Rauma.
SAMK-kampus Rauma
Beautiful day in Rauma ☀️🌼
#samk #mysamk #studyinfinland #rauma #visitrauma
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z