Lapsienergia täytti SAMKin – Katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019 Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus oli täynnä lapsienergiaa. 40 iältään 2–14-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Työntekijöiden lapsia SAMK-kampus Porin ympäristölaboratoriossa Lapsi mukaan töihin -päivänä.

Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät muun muassa testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia projektitutkija Taija Seppälän opastuksella.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan vetämällä aamupalaverilla, jossa jumpattiin ja tutustuttiin SAMKin koulutuksiin kuva-arvoitusten ja laulujen avulla.

Tutustumisretkellä kampuksen laboratorioissa lapset pääsivät itse kokeilemaan ja testailemaan asioita. Automaatiolaboratoriossa juteltiin ja tanssittiin humanoidirobotti Pepperin kanssa, ohjelmoitiin Lego-robotteja ja tutustuttiin lämpö- ja lähi-infrapunakameroihin sekä 3d-tulostimiin. Konetekniikan laboratoriossa otettiin tuntumaa plasmaleikkaukseen. Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia sekä tutkimaan veden pintajännitystä. Sosiaali- ja terveysalan simulaatioluokassa lapset harjoittelivat elvytystä ja hengityksen turvaamista nukeilla.

Iltapäiväksi Palvelukeskus Soteekin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat olivat järjestäneet liikunnallisia aktiviteetteja ja askartelua.

Lasten palautteita päivästä

"Kaikki laboratoriot oli mielenkiintoisia." Manu, 8-vuotta

"Kiva päivä teidän kanssa." Oliver, 7-vuotta

"Tosi kiva päivä. Kiitos ohjaajille." Sampo, 8-vuotta

"Oli mukavaa olla täällä ja tutkia." Pihla, 5-vuotta

"Tosi kiva päivä. Nuket hoitoluokassa oli kivat." Martta, 6-vuotta

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Neljättä kertaa järjestettyyn päivään osallistui ennätyksellisesti yli 1100 työpaikkaa ympäri Suomea.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

Kuvagalleria SAMKin päivästä

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Mirja Röyttä opiskeli lähihoitajasta tradenomiksi ja haaveilee henkilöstöpäällikön tehtävistä. Opinnäytetyössään hän tutki mitkä asiat vaikuttavat terveydenhuollon henkilöstön sitoutumiseen ja mistä työnantaja voi ne tunnistaa. Hän on myös rekrytoinut varttuneita hoitajia keikkatöihin. Lue koko juttu: www.samk.fi/uutiset/lahihoitajasta-tradenomiksi/#tradenomi #verkkotutkinto #samk #huittinen #katsetulevaisuuteen ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feed is not available at the moment.