Lapsienergia täytti SAMKin – Katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019 Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus oli täynnä lapsienergiaa. 40 iältään 2–14-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Lapsi Mukaan Toihin 2019

Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät muun muassa testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia projektitutkija Taija Seppälän opastuksella.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan vetämällä aamupalaverilla, jossa jumpattiin ja tutustuttiin SAMKin koulutuksiin kuva-arvoitusten ja laulujen avulla.

Tutustumisretkellä kampuksen laboratorioissa lapset pääsivät itse kokeilemaan ja testailemaan asioita. Automaatiolaboratoriossa juteltiin ja tanssittiin humanoidirobotti Pepperin kanssa, ohjelmoitiin Lego-robotteja ja tutustuttiin lämpö- ja lähi-infrapunakameroihin sekä 3d-tulostimiin. Konetekniikan laboratoriossa otettiin tuntumaa plasmaleikkaukseen. Ympäristölaboratoriossa lapset pääsivät testaamaan pH:n mittausta ja mikroskopointia sekä tutkimaan veden pintajännitystä. Sosiaali- ja terveysalan simulaatioluokassa lapset harjoittelivat elvytystä ja hengityksen turvaamista nukeilla.

Iltapäiväksi Palvelukeskus Soteekin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat olivat järjestäneet liikunnallisia aktiviteetteja ja askartelua.

Lasten palautteita päivästä

"Kaikki laboratoriot oli mielenkiintoisia." Manu, 8-vuotta

"Kiva päivä teidän kanssa." Oliver, 7-vuotta

"Tosi kiva päivä. Kiitos ohjaajille." Sampo, 8-vuotta

"Oli mukavaa olla täällä ja tutkia." Pihla, 5-vuotta

"Tosi kiva päivä. Nuket hoitoluokassa oli kivat." Martta, 6-vuotta

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Neljättä kertaa järjestettyyn päivään osallistui ennätyksellisesti yli 1100 työpaikkaa ympäri Suomea.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

Kuvagalleria SAMKin päivästä

26.11.2019 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Uusimmat uutiset

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
| Liiketoiminta

Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA