Etsi

Lapset valtaavat SAMKin 23.11.2018

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen valtaa yli 40 työntekijöiden lasta. Iältään lapset ovat 2–12 vuotiaita.

19.11.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Pilke musiikkipäiväkoti Rytmin esikoululaiset vierailivat SAMKissa keväällä 2018. Lapset tutustuivat mm. Pepper-robottiin automaatiolaboratoriossa.
Pilke musiikkipäiväkoti Rytmin esikoululaiset vierailivat SAMKissa keväällä 2018. Lapset tutustuivat mm. Pepper-robottiin automaatiolaboratoriossa.

Lasten päivä alkaa rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla. Sen jälkeen SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjestää lapsille erilaisia aktiviteetteja kuten temppuradan, kasvomaalausta ja askartelua. Lounaan jälkeen lapset tutustuvat kampuksen automaatio- ja konetekniikan laboratorioihin ja iltapäivän ohjelmassa on vielä tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

SAMKin päivän aikataulu:

Klo 8.15–9 Aamupalaveri, vetäjänä Jari Multisilta
Klo 9–11.30 Soteekin aktiviteetit
Klo 11.30–12.30 Lounastauko vanhemman kanssa
Klo 12.30–14 Automaatio- ja konetekniikan laboratorioihin tutustuminen
Klo 14 Vanhemman työhön tutustuminen

Monet lapsista odottavat etukäteen eniten pääsyä laboratorioihin, sillä sieltä löytyvät erilaiset robotit ja muun muassa VR-lasit.

– Aion kysyä Pepper-robotilta, minkä ikäinen hän on ja mistä maasta hän on kotoisin. Haluan myös nähdä äidin pomon ja missä äiti viettää kaikki päivät töissä, kertoo päivään osallistuva 5-vuotias Oiva.

SAMK on perheystävällinen työpaikka

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Valtakunnalliseen päivään on osallistumassa noin 650 yritystä ympäri Suomea. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lisätiedot SAMKin päivästä: viestintä- ja markkinointisuunnittelija Elina Valkama, elina.valkama@samk.fi, puh. 044 710 3358.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

 

19.11.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA