LähiTapiola lahjoitti SAMKille 100 000 euroa – yhteistyö käynnistyy myös opiskelijakunta SAMMAKKOn kanssa

Satakunnan alueen LähiTapiolat yhdistivät voimansa ja lahjoittavat 100 000 euroa SAMKille. Lahjoituksen taustalla on yhteinen tavoite vahvistaa Länsi-Suomen hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta sekä tukea työllisyyttä.

17.10.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula (vas.), opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Saarnilahti, SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta ja LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä seisovat ison lahjoituskortin takana.
LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula (vas.), opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Saarnilahti, SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta ja LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä ovat tyytyväisiä uusista yhteistyöavauksista.

– Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää muuntokoulutuksia, joten LähiTapiola tahtoo osaltaan tukea heitä mahdollistaen näin alueen elinvoimaisuuden jatkuvuuden, toteaa LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula.

LähiTapiola Satakunnassa sekä LähiTapiola Lännessä työskentelee useita Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuneita työntekijöitä, ja yhteistyö on tiivistä myös harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden kautta. Yhteisen tekemisen avulla LähiTapiola Lännen ja Satakunta haluavat varmistaa myös tulevaisuuden osaajien saatavuuden – lähes 200 henkeä työllistävinä yhtiöinä työntekijätarve on pysyvä.

– Meille yhteiskuntavastuullisina toimijoina on tärkeää ajatella Satakuntaa ja sen menestystä kokonaisuutena.  Satakunnan ammattikorkeakoulu sopii tähän ajatukseen mainiosti, koska sillä on toimipisteitä Porin lisäksi Huittisissa, Kankaanpäässä ja Raumalla.  Lisäksi sen koulutusalojen laajuus mm. liiketaloudesta tekniikkaan, sairaanhoitoon, sosiaalialaan ja taideaineisiin kattaa laajasti maakunnan yritysten osaamistarpeita, sanoo LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä.

Satakunnan ammattikorkeakoululle lahjoitus on tärkeä ja tulee sopivaan ajankohtaan, sillä Satakunnan alueella kasvu on ollut haastavaa.  LähiTapiolan lahjoitus mahdollistaa SAMKille lisäksi suuremman osuuden valtion tuesta.

– On tärkeää, että paikallinen elinkeinoelämä osoittaa tällä tavalla tukeaan Satakunnan ammattikorkeakoululle. Meidän tehtävämme on tuottaa asiantuntijoita alueen yrityksiin ja organisaatioihin, ja lahjoitukset tukevat meitä tässä tehtävässä. SAMK haluaa tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa maakunnan elinvoiman vahvistamiseksi, toteaa Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Jari Multisilta.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018-2020 aikana.

Uusi avaus SAMMAKKOn kanssa

Lahjoituksen lisäksi LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta tahtovat lähemmäs nuorten arkea sekä olla läsnä muutenkin kuin lahjoittamalla rahaa, ratkaisu löytyi yhteistyöstä opiskelijakunta SAMMAKKOn kanssa.

Tulevaisuudessa LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta ovat SAMMAKKOn yhteistyökumppaneita, yhteistyö tulee näkymään tapahtumissa, SAMKin kampusten käytävillä sekä jopa joillakin luennoilla.

Perinteisen näkyvyyden lisäksi LähiTapiola ja SAMMAKKO neuvottelevat edullisempaa vakuutuspakettia opiskelijoille, jolla pyritään madaltamaan kynnystä vakuuttamiseen.

Opiskelijoiden edunvalvonta on opiskelijakunnan lakisääteinen tehtävä. SAMMAKKO haluaa tarjota opiskelijoille parhaat mahdolliset palvelut ja tietenkin opiskelijoiden kukkarolle sopivaan hintaan. Vakuutuspalveluiden merkitys hyvinvoinnin ja turvallisuuden rakentajana on varsin keskeinen.

– Nykyään opetuksessa käytetään opiskelijoiden omia laitteita, tietokoneita ja kännyköitä, joiden yllättävä hajoaminen voi tarkoittaa suuren taloudellisen menetyksen lisäksi suurta vaikeutta opintojen suorittamisessa. Tämän eteen olemme pitkään tehneet työtä ja nyt olemme löytäneet sopivan kumppanin rinnallemme, vahvistaa Tuomas Saarnilahti SAMMAKKOn puheenjohtaja.

 

 

 

 

Lisää aiheesta

Leena Lammassaari on itse valmistunut SAMKista ja rekrytoi nyt SAMKin opiskelijoita harjoittelijoiksi ja opinnäytetöiden tekijäksi LähiTapiolaan.
| SAMK

Hallintojohtaja Leena Lammassaari arvostaa paikallista koulutusta ja työllisyyttä sekä opiskelijan että työnantajan kokemuksella

LähiTapiolan hallintojohtaja Leena Lammassaari on tehnyt kaupalliset opintonsa pitkän linjan kautta. SAMK tuli kuvioihin mukaan, kun Leena lähti suorittamaan tradenomiopintoja työn ohessa. Päämääränä oli osaamisen päivittäminen ja uralla eteneminen.
SAMKin rehtori Jari Multisilta hallituksen puheenjohtaja Henry Merimaa vastaanottamassa OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiurulta lahjoitusta.
| SAMK

Satakuntalaisilta osuuspankeilta 100 000 euroa SAMKille

– OP Länsi-Suomi ja alueen muut osuuspankit ovat pyrkineet edesauttamaan maakunnan koulutuksen monipuolisuutta jo pitkään. Lahjoituksilla olemme onnistuneet omalta osaltamme myötävaikuttamaan, että Satakunnasta löytyy nyt ja jatkossakin monenlaista koulutustarjontaa, OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru toteaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Mirja Röyttä opiskeli lähihoitajasta tradenomiksi ja haaveilee henkilöstöpäällikön tehtävistä. Opinnäytetyössään hän tutki mitkä asiat vaikuttavat terveydenhuollon henkilöstön sitoutumiseen ja mistä työnantaja voi ne tunnistaa. Hän on myös rekrytoinut varttuneita hoitajia keikkatöihin. Lue koko juttu: www.samk.fi/uutiset/lahihoitajasta-tradenomiksi/#tradenomi #verkkotutkinto #samk #huittinen #katsetulevaisuuteen ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feed is not available at the moment.