Etsi

Lähes 50 lasta valtasi SAMKin – katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella oli erilainen työpäivä. Lähes 50 iältään 1–12-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.

26.11.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Automaatiotekniikan laboratoriossa lapset kokeilivat VR-laseilla vuoristoratasimulaatiota.
Automaatiotekniikan laboratoriossa lapset kokeilivat VR-laseilla vuoristoratasimulaatiota.

– Hyvää huomenta, minä olen Jari, SAMKin rehtori. Minua vähän jännittää, koska en ole ennen ollut tällaisessa aamupalaverissa.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla. Lapset kertoivat rohkeasti, mitä heidän mielestään SAMKissa tehdään.

– Tietokonehommia.

– Käytetään puhelinta.

– Koneita ja robotteja ja sellaisia. Ja aurinkoenergiaa.

Lapset kertoivat myös suosikkiammateistaan ja innostuivat näyttämään erilaisia jumppaliikkeitä, joilla isät ja äidit voivat vetreyttää kipeytyviä hartioitaan. Jari Multisilta sai lapset myös mukaansa ”Ihme ja kumma” -lastenlauluun. Laulu sopi hyvin päivän teemaan, sillä SAMKissa tehdään lasten mielestä ihmeellisiä asioita, jotka hämmästyttävät ja kummastuttavat pieniä kulkijoita.

Liikunta-aktiviteetteja ja robotteja

Aamupäivän ohjelmaan sisältyi myös sosiaali- ja terveysalan Palvelukeskus Soteekin järjestämiä liikunnallisia aktiviteetteja, joissa lapset pääsivät muun muassa pelaamaan polttopalloa, temppuilemaan temppuradalla ja jumppaamaan isoilla jumppapalloilla.

Lounastauon jälkeen oli monen mielestä päivän odotetuin hetki, kun automaatio- ja konetekniikan laboratorioiden ovet avautuivat lapsille. Siellä heitä odottivat muun muassa Pepper-robotti ja erilaiset lego-robotit. Lapset innostuivat myös kokeilemaan VR-laseilla vuoristoratasimulaatiota.

– Parasta päivässä oli, kun sain viettää koko päivän äidin kanssa ja näin hänen pomonsa. Labrajuttujen lisäksi oli jännää syödä lounasta äidin työpaikan kahvihuoneessa ja liikkua työntekijöiden alueella, kertoi 7-vuotias Aino.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Kolmatta kertaa järjestettyyn päivään osallistui ennätyksellisesti yli 1000 työpaikkaa ympäri Suomea.

Katso YLE Porin tekemä juttu SAMKin päivästä (kohta 1:43).

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä: www.lapsimukaantoihin.fi/

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

Kuvagalleria SAMKin päivästä

26.11.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA