Etsi

Kuvataiteilijoiden lopputyönäyttely Seinäjoen taidehallissa 11.6. saakka

Kesän alussa valmistuvien kuvataideopiskelijoiden Riitti-näyttely Seinäjoen taidehallissa on avoinna vielä sunnuntaihin 11.6. Esillä on monipuolinen kattaus: maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, installaatioita ja videoteoksia.

31.5.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Etualalla TOÜA TOÜAn (Tiia Heinonen) teos. Taustalla Hanna Jorosen muotokuvamaalauksia ja Teija Rintakanluoman digitaalisia maalauksia.
Etualalla TOÜA TOÜAn (Tiia Heinonen) teos. Taustalla Hanna Jorosen muotokuvamaalauksia ja Teija Rintakanluoman digitaalisia maalauksia.

Kankaanpään kuvataideopiskelijoiden perinteinen lopputyönäyttely on vuosittain eri kaupungeissa Helsingistä Vaasaan ja Raumalta Jyväskylään ulottuvalla alueella – tänä vuonna Seinäjoella.

Osa Julius Jokelan veistoksesta SAMK Kuvataide Kankaanpää

Osa Julius Jokelan veistoksesta.

Riitti on monipuolinen, maalauksista installaatioihin ja videoihin. Maalaustaiteen ystäville on erityisen runsasmääräisesti nautittavaa erilaissa tyyleissä, tekniikoissa ja siveltimenjäljessä.

Mukana on kaikkiaan 19 kuvataiteilijaksi valmistuvaa, joiden teokset ansaisisivat paikkansa myös tässä. Parasta on, jos pääset paikan päälle katsomaan.

Ripustus ja muut paikanvalinnat antavat rauhan erilaisille teoksille.

Ivana Julman kokonainen, erilainen oma huone voi aluksi hätkähdyttää. Jos siltä tuntuu, kierrä koko näyttely uudestaan ja tule katsomaan töitä yksi kerrallaan. Niissä on monta osumaa. "Vuosi ilman paskapuheita" on ollut tuottelias.

Voisin kuvitella, että jokaiselle löytyy jotakin, niin monipuolisia ovat otteet. Tämä tarkoittaa luultavimmin sitä, että moni näkee myös teoksia, jotka eivät välttämättä vastaa omia mieltymyksiä tai joita "ei ymmärrä".

Näyttelystä on tehty myös tyylikäs ja sisällöltään antoista katalogi.

Kesän alun retkeä Seinäjoelle voi suositella lämpimästi. Taidehallin kahvilassa voi nauttia pullakahvit, keskustella kokemastaan tai vaikkapa selailla sitä näyttelykatalogia. Katso Taidehallin aukioloajat täältä.

Pieni osa teoksista tulee SAMK-kampus Porin galleriatilan syksyn ensimmäiseen näyttelyyn.

Katso myös:

Linda Mattilan teossarjasta ensimmäinen on myös Kuukauden kuva -sarjassa. Katso teos ja lue Mattilan työskentelystä.

Esitystaiteilija Aeon Lux Koskisen videoteos kuukauden kuvana. Lue myös haastattelu.

Antti Hannulan teos on Heli Keski-Huikun haastattelun kuvassa.

31.5.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

SAMK Agora taidekuva Mattila Linda Borromean
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Linda Mattila: Borromean

Minulle taide on ennen kaikkea rehellisyyden tila, jossa voin pohtia, kyseenalaistaa ja kohdata asioita ennen kuin ne hahmottuvat verbaalisesti ilmaistaviksi. Teokseni ovat minulle aina raakoja ja paljastavia ja niissä yhdistän tunnekokemukseni järkeen perustuvaan, ajatukselliseen pohdintaan.
SAMK alumni HeliKeskiHuikku
| Kuvataide

Opiskelijamme työllistyvät: Heli Keski-Huikusta kuoriutui taidekentän monialainen tulkitsija

Jos kuvataiteen opiskelija ajattelee, että ”työttömäksihän tässä valmistuu”, hänen kannattaa sanoa se SAMKista kuvataiteilijaksi valmistuneelle Heli Keski-Huikulle. Keski-Huikku nimittäin vastaa: ”älä enää ikinä sano noin”.

Uusimmat

| Automaatio ja teollisuus

Mielenkiintoiset ja monipuoliset konetekniikan opinnot

Konetekniikan opinnot ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja myös käytännön läheisiä. Uudet laboratoriotilat ovat osoittautuneet hyviksi ja monipuoliset laitteet ovat myös tätä päivää.

SAMK sosiaalisessa mediassa