Etsi

Kuvataiteen opettajat tulivat Poriin. Syystä.

Syystä-näyttely esittelee SAMKin kuvataiteen opettajien tuoreita töitä SAMK-kampus Porin taidekäytävällä 8.12.2017–1.2.2018.

8.12.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Syystä-näyttely

Esko Railo: Kaksi leppälintua, etsaus akvatinta 2016
Esko Railo: Kaksi leppälintua, etsaus akvatinta 2016

Mistä syystä?

  • Kaikella taiteella on tekijälle omat syynsä.
  • Taide on koulutuksessa mukana perustellusti – taide on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sivistystä.

Saija Mustaniemi: Begging the question, akryyli, sekatekniikka 2017

 

Näyttelyssä on töitä kuudelta kuvataiteen opettajalta:

Ulla Karsikas, s.1959, on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja Kuvataideakatemiasta. Karsikas on opettanut SAMKissa Kankaanpäässä vuodesta 1993. Karsikasta kiinnostaa epäväri. Sen takia hän käyttää akryylimetalliväriä. Niistä saa kiinnostavia epävärejä.

Aapo Korkeaoja, s. 1978, on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Työskentelee performanssin, median ja installaation välineillä. Taiteellisen työskentelynsä lisäksi Korkeaoja kuratoi ja tuottaa taidetapahtumia sekä viljelee sukutilaansa Kokemäellä. SAMKissa hän vastaa esitystaiteen opintokokonaisuudesta.

Saija Mustaniemi, s. 1980, toimii SAMKissa kuvataiteen tutkimus- ja kehitystyössä. Hän tuottaa pääosin yhteisöllisiä taideprojekteja ja tutkii kommunikatiivisen taiteen sekä hyvinvoinnin liityntäpintaa. Mustaniemi on valmistutunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään kuvataiteen maalauksen linjalta vuonna 2005. Maalaukset toistavat tekijän avoimia huomioita vakavan humoristisesta, kollektiivisesta olemassaolosta sekä ihmisistä ja tiloista.

Esko Railo, s. 1961, on porilainen taidegraafikko, joka opettaa Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteessa Kankaanpäässä. Kuvat sisältävät lintuja, mutta myös paljon muuta. Näyttelyn teokset oat koho- ja syväpainografiikkaa, joita Railo myös opettaa.

Petri Rummukainen: Selfie, akryyli kankaalle 2017

Petri Rummukainen, s.1960, valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja Kuvataideakatemiasta. Rummukainen on siirtymässä figuratiiviseen vaiheeseen, ja näyttelyssä ovat tällä hetkellä viimeiset abstaktiot, mutta myös banaanimies, joka osoittaa tien johonkin toistaiseksi tuntemattomaan figuratiiviseen maailmaan.

Heli Ryhänen, 1971, on Kuvataideakatemiasta ja SAMKista Kankaanpäästä valmistunut kuvanveistäjä, joka asuu Tampereella ja työskentelee Kankaanpään taidekoulun kuvanveiston opettajana. Näyttelyn töissä kuvastuu elämän hetkellisyys. Terminal-teoksessa on meneillään elämänkiertokulku, Yökkönen on unettoman hiljainen hetki yöllä, sudenhetki. Mikä yökkönen on sinulle?

 

 

 

 

Lisätiedot näyttelystä 11.12. alkaen:

Anne Sankari SAMK Viestintä, p. 044 710 3036

Lisää aiheesta

Taiteilija Juhani Tarna, Kankaanpää
| Kuvataide

Juhani Tarnan juhlanäyttely Porin-kampuksen Taidekäytävällä

Juhani Tarnan juhlanäyttely on SAMK-kampus Porin historian toinen näyttely. Näyttelyssä on valikoima teoksia vuosilta 1989–2017, myös sellaisia, joita ei ole aiemmin näyttelyissä nähty.
Hanna Joronen: Einari SAMK
| Kuvataide

SAMK-kampus Porin Taidekäytävän ensimmäinen näyttely avautui

SAMK-kampus Porin ensimmäinen taidenäyttely esittelee kahden nuoren taiteilijan uusimmat teokset. Hanna Joronen valmistui kuvataiteilijaksi keväällä ja työskentelee nyt Turussa. Laura Pietiläinen opiskelee Kankaanpäässä ylimmällä vuosikurssilla.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM